اصفهان - زما نی - خبرنگارکاروکارگر: بگفته مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان حضور خانمها در بخش آموزش صنایع دستی به میزان ۶۰ درصد میباشد اما ۴۰ درصد شاغلان این عرصه را بانوان تشکیل میدهند.
فریدون اللهیاری که در نشست بانوان سرمایهگذار و کارآفرین در حوزههای گردشگری و صنایع دستی در اتاق بازرگانی اصفهان سخن میگفت با بیان اینکه نقش بانوان در صنعت گردشگری به ویژه در اصفهان چشمگیر است افزود : ۴۰ درصد شاغلان عرصه صنایع دستی استان را بانوان تشکیل میدهند اگرچه حضورخانمها در بخش آموزش صنایع دستی به میزان ۶۰ درصد است. وی بر نقش شکلگیری انجمن بانوان توسعه گردشگری در ساماندهی فعالیتهای بانوان در این عرصه تاکید کرد و با بیان اینکه استان اصفهان در حوزه گردشگری و صنایع دستی شاخص است، اظهارداشت : ۱۵ درصد آثار ثبت شده ملی مربوط به اصفهان است و در بخش میراث جهانی نیز با توجه به ثبت سه قنات ایرانی هفت اثر ثبت شده داریم. وی افزود : با توجه به اینکه ۱۹۹ رشته فعال صنایع دستی در اصفهان وجد دارد که دو سوم صنایع دستی کشور و یک سوم صنایع دستی دنیا را شکیل میدهد.
اللهیاری اضافه کرد: به همین اعتبار اصفهان به سرعت به عنوان شهر جهانی صنایع دستی ثبت شده است و از میان چهار شهر ثبت شده در شورای جهانی صنایع دستی تنها اصفهان برند تمامی صنایع دستی و نه یک رشته خاص را به خود اختصاص داده است
وی با بیان اینکه اصفهان از نظر طبیعت گردی و جغرافیایی نیز شاخص است، گفت: همه اینها این ظرفیتهای عظیمی است که نشان میدهد اصفهان در بحث اقتصاد گردشگری حرفهای زیادی برای گفتن در حوزه ملی و جهانی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان گردشگری را از محورهای اساسی توسعه کشور و اصفهان برشمرد و ابراز داشت: فرصتی استثنایی برای جهش ویژه در حوزه گردشگری در پیش رو داریم؛ تا پایان برنامه ششم توسعه آمار گردشگران خارجی باید ۶۰ درصد افزایش پیدا کند و در این میان اصفهان باید سهم ویژه چهار برابری در حوزه گردشگری خارجی داشته باشد. الهیاری اضافه کرد : با توجه به تشکیل انجمن بانوان توسعه گردشگری میتوانیم به این نتیجه برسیم که سهم بانوان به لحاظ کارآفرینی و سرمایه گذاری در این زمینه نقش عمدهای خواهد بود
∎