یوسفی نماینده استان کردستان در سومین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران معتقد است هر دوره از جشنواره باید در استانی متفاوت برگزار شود تا استانها بیشتر در مسیر جشنواره قرار گیرند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بایزید یوسفی نماینده استان کردستان در سومین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران با بیان اینکه این استان به لحاظ رویش گیاهان دارویی استانی منحصر به فرد است بیان کرد: 2200 گونه گیاه دارویی در این استان شناسایی و ثبت شده که از این تعداد حداقل 500 گونه قابلیت دارویی و خوراکی دارند و حدود 200 گونه نیز بومی استان هستند.
وی ادامه داد: به منظور توسعه گیاهان دارویی نخست باید این گنجینهها در هر استان و منطقه شناسایی شوند پس از آن کاربریهای مختلف هر گونه مشخص شود در مرحله بعد نیز پکیج بهره برداری و اهلی کردن این گیاهان تصویب شود تا با پشت سر گذاشتن این مراحل وارد مرحله توزیع، مصرف و بازاریابی محصولات شویم.
یوسفی با بیان اینکه گیاهان دارویی برای مردم این منطقه حکم ضرورت را دارد گفت: به علت اینکه در این استان نقاط صعب العبور دیده میشود یا جاده در 20 سال اخیر به نقاطی رفته است بنابراین مردم این مناطق برای رفع نیاز متکی به خود بودند و تجربههای گران قیمتی در حوزه گیاهان دارویی و مصرف آن دارند و دانش محلی آنها در این عرصه غنی است.
وی همچنین درباره اشتغالزایی این حوزه برای مردم منطقه عنوان کرد: با اتکا به کاربریهای مختلف گیاهان دارویی همچون دارویی، خوراکی، علوفهای، زینتی، معطر و سمی و ظرفیت موجود میتوان اشتغال در کردستان را تا 2 برابر ارتقاء داد.
یوسفی برگزاری جشنواره را اقدامی ارزشمند در جهت توسعه این حوزه دانست و ابراز کرد: از روزی که ستاد گیاهان دارویی معاونت فعالیت خود را آغاز کرده اقدامات ارزشمندی همچون برگزاری این جشنواره در این حوزه صورت گرفته است البته در برگزاری این جشنواره از آنجا که محل برگزاری در تهران است پس ستاد باید بازوهای استانی خود را تقویت کند. همچنین اگر این جشنواره در هر دوره در استانهای مختلف برگزار شود بهتر است.
سومین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران به همت ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی 15 تا 18 شهریور ماه سال جاری برگزار میشود.
انتهای پیام/25