شناسهٔ خبر: 15006443 - سرویس علمی-فناوری
منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

پول نرسید هیچ، پیشنهاد هم حذف شد

پایان حق‌پخش تلویزیونی؟

صاحب‌خبر -

ماجرای حق‌پخش تلویزیونی برای ورزش کشورمان به‌ویژه برای فوتبال، هنوز ماجرای پیچیده و مجهولی است؛ پس از مدت‌ها تهدید (توخالی) مبنی بر راه‌ندادن دوربین‌های صداوسیما به ورزشگاه‌ها برای تصویربرداری از بازی‌های فوتبال، سرانجام مسئولان فدراسیون فوتبال و صداوسیما با هم جلسه‌ای گذاشتند و با ارائه طرحی مبهم، به نام استفاده از سیستم IPTV (چیزی شبیه به تلویزیون‌های اینترنتی)، به این نتیجه رسیدند از این طریق می‌توان هم به پول رسید و هم به حق! بااین‌حال این طرح همان‌طورکه از ابتدا می‌شد تصورش را کرد با شکست روبه‌رو شد؛ تا همچنان فدراسیون دلخوش به گرفتن پول حق‌پخش برای زدن به زخم فوتبال باشد و صداوسیما هم با استناد به بندهای قانونی، از دادن حق‌پخش طفره برود.
در شرایطی که این بده‌بستان‌های نداده و نگرفته هنوز تمام نشده، روز گذشته آب پاکی روی دست مسئولان فدراسیون فوتبال ریخته و عنوان شد موضوع حق‌پخش کلا از برنامه توسعه ششم حذف شده است! روز گذشته احسان قاضی‌زاده‌هاشمی، عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس شورای اسلامی، با تأیید این خبر، صحبت‌های کوتاهی هم با تسنیم داشته و در آن چگونگی کناررفتن این موضوع را این‌طور بیان می‌کند: «موضوع پرداخت حق‌پخش تلویزیونی به ورزش که در برنامه ششم توسعه آماده است، در کمیسیون فرهنگی با یک اختلاف، رأی نیاورد و این موضوع از پیشنهادهای دولت حذف شد. نماینده مرکز پژوهش‌ها موضعي انتقادی درباره پرداخت حق‌پخش به ورزش داشت. نماینده مرکز پژوهش‌ها دفاعی از پرداخت حق‌پخش نکرد و درنهایت با حضور نمایندگانی که از صداوسیما و ارگان‌های ورزشی برای دفاع آمده بودند، پرداخت حق‌پخش رأی نیاورد».
ضعف دفاع ورزشی‌ها و تنها شانس باقی‌مانده
ظاهرا عمده‌ترین دلیلی که باعث شده مسئله حق‌پخش حذف شود، ضعف نمایندگان ورزش در دفاع از سوژه مذکور بوده است. هرچند هنوز یک شانس نصف‌ونیمه دیگر باقی مانده است. قاضی‌زاده می‌گوید: «بررسی این ماجرا مراحل دیگری دارد و یک مرحله دیگر باقی مانده است. این مسئله باید در کمیسیون تلفیق هم که با حضور نماینده کمیسیون فرهنگی برگزار می‌شود، بررسی شده و تصمیم نهایی دراین‌باره گرفته شود. واقعیت این است نمایندگان صداوسیما که به جلسه آمدند، از پرداخت‌نکردن حق‌پخش دفاع کردند. چهار، پنج نفر هم از مجموعه ورزش کشور در این جلسه بودند که نتوانستند ادله قوی داشته باشند. امیررضا خادم، معاون پارلمانی و مناف هاشمی، معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان و محمدرضا ساکت هم از فدراسیون فوتبال، در این جلسه بودند و ادله‌شان را ارائه دادند». او درباره اینکه آیا امکان دارد در کمیسیون تلفیق موضوع حق‌پخش دوباره به جریان بیفتد یا این مسئله قطعا از برنامه ششم توسعه حذف شده است، گفت: «در کمیسیون تلفیق گزارش کمیسیون فرهنگی از جلسه‌ای که برگزار شده اعلام خواهد شد. این موضوع دوباره در کمیسیون تلفیق مطرح و رأی‌گیری می‌شود. مجموعه ورزش هم باید ادله قوی و پیشنهادهای خود را ارائه دهند تا بررسی شود. اگر ادله آنها قوی باشد، ممکن است در رأی‌گیری تأثیر بگذارد».