شناسهٔ خبر: 14969096 - سرویس استانی
منبع: مهر | لینک خبر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:

کشت گلخانه‌ای با سیستم آبیاری تحت فشار توسعه می‌یابد

سبزوار ـ رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: توسعه کشت گلخانه ای با بهره‌مندی از سیستم آبیاری تحت فشار در خراسان رضوی توسعه می یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمجتبی مزروعی صبح دوشنبه در حاشیه افتتاح ۹ پروژه جهاد کشاورزی سبزوار که شامل پروژه آبیاری کم فشار به طول ۳۵ کیلومتر، مجتمع دامپروری و گلخانه پرورش گل رز بود در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سه سال گذشته با وجود وضعیت نابه‌سامان اقتصادی در راستای حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان و تولیدکنندگان مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان از اعتبارات کشور به حوزه کشاورزی اختصاص یافت.

وی افزود: در یک دهه گذشته سیاست دولت توجه به بخش ساخت و ساز، دلالی، موسسات مالی و اعتباری و نمودار شدن پروژه‌های چون پدیده و شاندیز بود که بخش عظیمی از اعتبارات کشوری را درگیر خود ساخت و همین امر سبب شد تا کشاورزی جذبه‌ای نداشته باشد و در پی همین سیاست ها بود که سه هزار روستا خالی از سکنه شدند چرا که بهره‌برداران کشاورزی با ضررهایی که می‌دیدند ترجیح دادند پول خود را در بانک سپرده کنند و از سود آن برای امرار و معاش استفاده کنند.

مزروعی با بیان اینکه در گذشته کشور وارد کننده انواع گوشت‌های سفید و قرمز برزیلی و فرانسوی بود، ادامه داد: میزان صادارت ما در گوشت های سفید به میزان ۴ هزار و ۸۰۰ تن در سال افزایش یافته است.

وی همچنین با اشاره به اینکه هیچ خیانتی بالاتر از این برای روستاییان نیست که با وجود گندم داخلی طعم گندم های خارجی را بچشند، عنوان کرد: با حمایت‌های دولت در سه سال گذشته از بخش کشاورزی در اثر افزایش تولید گندم ۶۲۰ میلیارد تومان درآمد بیشتر به حوزه کشاورزی رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی مجموع طرح‌های اجرایی تحت فشار استان در سال جاری را ۹۶۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: سال گذشته مبلغ ۱۳۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح اعتبار پیش بینی شد که فقط ۲۵ درصد آن تخصیص یافت که با این مبلغ فقط ۱۰ هزار هکتار زمین آبیاری تحت فشار اجرا شد.

 وی بیان کرد: امسال بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات کشوری برای این حوزه تخصیص داده شده که هدف‌گذاری ما ۳۰ هزار هکتار است علاوه بر این برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای سیستم‌های آبیاری تحت فشار نیز در دستور کار است و از سال قبل با تشکیل ستاد توسعه گلخانه ها به صورت ویژه به این موضوع پرداخته شده که در مدت یکسال گذشته بیش از ۴۰ هکتار به سطح زیر کشت استان اضافه شده است.

مزروعی مجموع گلخانه های استان خراسان رضوی را ۲۱۴ هکتار بیان کرد و گفت:  هدف گذاری ما رسیدن به مرز ۱۰۰ هکتار است تسهیلات این طرح پیش‌بینی شده یکسری موانع جزئی در داخل استان است که طی یک‌ماه آینده آن را حل می‌کنیم تا افرادی که متقاضی کشت گلخانه هستند در حداقل زمان بتوانند مجوزها را بگیرند.

وی ادامه داد: همچنین در بحث تسهیلات صنایع تبدیل عمدتا از محل صندوق توسعه ملی تامین می‌شود که استان تمام سهمیه خود را جذب کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در مورد واحدهای نیمه فعال و راکد نیز ۷۹۹ میلیارد تومان طرح پیشنهاد شده  و به جد پیگیر جذب تسهیلات هستیم، علاوه بر تسهیلات ردیف دار ما از محل منابع داخلی سال ۹۳ حدود ۱۶ درصد و سال ۹۴ به ۲۳ درصد جذب رسیدیم در حالیکه میانگین کشوری ۸ درصد است اما تلاش می کنیم این موضوع را در امسال ۳۰ درصد تحقق بخشیم.

وی یادآور شد: علاوه بر این تسهیلات، ردیف اعتباری برای مکانیزاسیون به مبلغ ۸۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است و برش شهرستانی آن تهیه شده است که همه مدیران شهرها موظفند برای نوسازی ناوگان ماشین آلات کشاورزی این تسهیلات را تا نیمه دوم سال جذب کنند.

 مزروعی در بخش دیگر صحبت‌هایش در مورد اقدامات انجام شده در بحث قنوات و انتقال آب نیز گفت: امسال اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان برای بحث انتقال آب توسط دولت اختصاص داده شده است که پیگیر جذب آن هستیم و هدف‌گذاری ما اجرای ۱۱ هزار کیلومتر است، البته علاوه بر این باید ردیف اعتبار دیگری نیز برای این موضوع در نظر گرفته شود.

وی اظهار کرد: البته اعتبارات تخصیص یافته به بخش مرمت قنوات به هیچ وجه کافی نیست و امسال ۶ میلیارد تومان در این زمینه در نظر گرفته شده که با وجود ۶۴۰۰ رشته قنات این مبلغ بسیار اندک  است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: در این بخش نیاز به همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است تا از محل سرفصل بودجه‌های استانی مبلغی را برای مرمت قنوات استفاده کنیم. سالانه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای قنوات نیاز داریم و مرمت هر رشته قنات بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون هزینه نیاز دارد که با توجه به اعتبار تعیین شده این مبلغ را بین این ۶ هزار رشته قنات هزینه خواهیم کرد.

وی در ادامه صحبت‌هایش شیر مصرفی جامعه را پایین‌تر از ۵۰ درصد میانگین بیان کرد و با ابراز گلایه از وضعیت عرضه شیر کارخانجات موجود گفت:  شیر ۸۵۰ گرمی بسته بندی شده دارای یک درصد چربی است که این نوع محصول لبنی مورد پسند شهروندان نیست که باید برای افزایش کیفیت و عرضه مستقیم آن چاره ای اندیشید.

مزروعی افزود: مهمترین برنامه ای که برای بهبود وضعیت مصرف و مشکلی که تولیدکنندگان برای شیر مازاد دارند عرضه مستقیم شیر است و یکی از شاخصه‌های جامعه سالم تغذیه سالم است که جهاد    کشاورزی تامین کننده امنیت جامعه است و ما موظف به توسعه مصرف شیر هستیم.

وی با  تاکید بر در اختیار گذاشتن شیر مناسب به شهروندان گفت: بایستی عرضه شیر به صورت مستقیم در سطح جامعه انجام شود برند تولید کنندگان در بازار رقابت کند بدین طریق شیر  با کیفیت با بسته بندی خوب در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.