شناسهٔ خبر: 14949463 - سرویس سیاسی
منبع: نسیم | لینک خبر

دستگیری ۴۰۰ فعال "کشمیری" توسط نیروهای امنیتی هند

نیروهای امنیتی و پلیس هند برای پایان دادن به اعتراض هایی که از ۱۸ تیر ماه گذشته در کشمیر آغاز و همچنان ادامه دارد ،دستگیری ۴۰۰ نفر از رهبران ،فرماندهان و معترضان کشمیری را آغاز کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «نسیم آنلاین»، به گفته مقامات امنیتی هند ، این افراد شامل اعضای وابسته به گروه حزب المجاهدین ،شبه نظامیان و حامیان محلی گروه تحریک حریت (وابسته به رهبر جدایی طلب کنفرانس حریت )می شوند.

میزان نوشت: یک مقام ارشد سازمان مرکزی امنیتی هند گفت:لیست تهیه شده شامل رهبران محلی است که از آغاز ناآرامی ها ،کودکان و مردم را برای پرتاب سنگ به سوی نیروهای امنیتی تشویق کرده اند.

وی افزود:بسیاری از مردم با پناه دادن به شبه نظامیان و تروریست ها، تجهیزات لازم را در اختیار آنها قرار می دهند.

دولت هند معتقد است دستگیری رهبران معترضان همانند سال 2010 در پایان دادن به اعتراض های خیابانی می تواند موثر باشد.

راجنات سینگ وزیر کشور هند که برای بررسی اوضاع کشمیر به این منطقه سفر کرده بود از پلیس و نیروهای امنیتی خواست به جای درگیری با معترضان درخیابان ها ، عوامل اصلی را دستگیر کنند.

یک مقام ارشد در وزارت کشور هند گفت:با دستگیری رهبران خشونت طلب مانند سال 2010 خشونت ها پایان می یابد.

دولت جامو و کشمیر تاکنون با گذشت هفت هفته از آغاز درگیری ها،تاکنون اقدامی برای دستگیری رهبران جدایی طلب اقدام نکرده است.

این تحولات درحالی رخ می دهد که دولت اعلام کرده است که در تلاش برای گفت وگو با همه طرف های درگیر درکشمیر است.

از سوی دیگر این درخواست دولت مرکزی برای دستگیری رهبران معترضان درحالی صورت می گیرد که محبوبه مفتی سروزیر جامو وکشمیر برای کاهش خشم مردم و خشونت ها خواستار آزادی تعدادی از رهبران دستگیر شده است.

وی در دیدار با وزیر کشور هند خواستار افزایش اقدامات اعتماد سازی برای پایان دادن به بحران کشمیر شده است .

نارندا مودی نخست وزیر هند چندی پیش در سخنانی اعلام کرد که تنها از طریق توسعه جامو و کشمیر و ایجاد شغل برای جوانان کشمیری می شود به بحران در این منطقه پایان داد.

در این راستا دولت هند روز چهارشنبه اعلام کرد که قصد دارد 140 هزار فرصت شغلی برای جوانان کشمیری ایجاد کند.

سید علی شاه گیلانی، رهبر جدایی طلب کشمیر در واکنش به سخنان 'نارندا مودی' نخست وزیر هند اعلام کرد: تنها راه دستیابی به صلح از طریق به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت مردم کشمیر است.
 
دولت هند تاکنون چهار هزار نیروی امنیتی را برای کنترل اعتراض ها به کشمیر اعزام کرده و در نظر دارد سه هزار نیروی تازه نفس را نیز به این تعداد اضافه کند.

شماری از رهبران کشمیر اوایل هفته جاری در دیدار با عمر عبدالله سروزیر پیشین جامو وکشمیر خواستار برگزاری گفت وگو با حضور تمامی طرف های درگیر در کشمیر شده بودند.
 
براساس آمار منتشر شده ،در نا آرامی هایی که از 19 تیرماه گذشته در کشمیر بین نیروهای امنیتی و معترضان به قتل برهان مظفر وانی فرمانده حزب المجاهدین آغاز شد تاکنون 73 نفر کشته و هفت هزار نفر مجروح شده اند.

نیروهای امنیتی هشتم جولای ( 18 تیر) با دریافت اطلاعاتی در خصوص حضور 'برهان وانی' در نماز جمعه در منطقه انانتاگ در ایالت جامو و کشمیر با حضور در منطقه، وی و دو همراهش را به قتل رساندند.

کشمیر تنها ایالت هند با اکثریت مسلمان است و درگیری میان شبه نظامیان کشمیری و نیروهای امنیتی هند از سال 1989 تاکنون 68 هزار کشته برجای گذاشته است.