شناسهٔ خبر: 14917434 - سرویس استانی
منبع: مهر | لینک خبر

در آیین نکوداشت استاد عاشیق ولی عبدی عنوان شد؛

بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان ایجاد می شود

اهر - معاون هنری اداره کل فرهنگ و اسلامی آذربایجان شرقی از ایجاد بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، آیین نکوداشت استاد عاشیق ولی عبدی در حالی با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در اهر برگزار شد که علاوه بر اجرای برنامه های مختلف هنری توسط عاشیقان استانی و شهرستانی، در پایان این مراسم نیز از ۵۰ سال خدمت و مقام هنری استاد عاشیق ولی عبدی تجلیل شد.

بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان ایجاد می شود

معاون هنری اداره کل فرهنگ و اسلامی آذربایجان شرقی در حاشیه این مراسم به خبرنگار مهر گفت: این بنیاد در آذربایجان شرقی و استان های شمال غرب کشور در حال راه اندازی است.

علی محرمی با اشاره به استقبال خوب مردم شهرستان اهر از برنامه های فرهنگی و هنری افزود: این برنامه ها در مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان برگزار می شود، با این همه استقبال جوابگو نیست و لازم است در این زمینه مسئولان عنایت ویژه ای داشته باشند.

وی گفت: یکی از اولویت های  مسئولان فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذاری اجرای برنامه های فرهنگی و هنری به خود هنرمندان و مردم است که نمونه آن برگزاری جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران و این آیین نکوداشت است.

محرمی ضمن اشاره به شخصیت بی نظیر استاد عاشیق ولی عبدی گفت: خاستگاه موسیقی عاشیقی منطقه قره داغ و شهرستان اهر است که نمونه بارز آن در این هنر اساتیدی بنامی همچون استاد عبدی است.

هنرمندان پیام رسان زیبایی و مهربانی هستند

فرماندار شهرستان اهر نیز در این آیین  گفت: در جهان امروز و به خصوص جوامع متمدن و مترقی اسلامی هنرمند پیام رسان زیبایی ها و مهربانی هاست.

سید محمد عابدی افزود: در این عرصه پیام رسانی عاشیق های آذربایجان و به خصوص خطه ارسباران از یک پیشینه غنی و کهنه برخوردار است و به جرات می توان گفت که ارسباران خاستگاه این نوع از زیبایی هاست که حتی در موسیقی ملل جهان و به ویژه در موسیقی مشرق زمین از اهمیت فرهنگی، تاریخی و هنری والایی برخوردار است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: عاشیق فراتر از هر مرتبه هنری دلداده عشق به ائمه اطهار بوده و آثارشان که در طول تاریخ به دست رسیده است از منبع توحید سرچشمه گرفته است.

فرماندار شهرستان اهر گفت: عاشیق ها با هنری لطیف، نجیب و مردمی آمیخته با عرفان و شادابی در خدمت جامعه خود بوده اند که امروز باید از آن صیانت نمود تا بعضی از ملل این فرهنگ غنی را به خود منتصب ننمایند و یا به عبارتی فرهنگ های پوچ را در بین جوانان ما جایگزین و موسیقی نامفهوم را به جامعه پویای ما تحمیل نکنند.

عابدی در پایان تصریح کرد: حضور استاد عاشیق ولی عبدی در صحنه موسیقی در ۵۰ سال گذشته چنان با اهمیت و هنرمندانه است که در تاریخ هنر دیارمان ثبت و ضبط است و متانت و بزرگواری این استاد برجسته زبانزد عام و خاص و به خصوص هنرمندان و هنردوستان است.