شناسهٔ خبر: 14898163 - سرویس بین‌الملل
منبع: تسنیم | لینک خبر

ایران اصلى‌ترین قربانى تروریسم

دولت آمریکا در شکل‌گیرى گروهک تروریستى، نقشى تعیین‌کننده و اساسى داشته است و این گروه ها با پشتیبانى و حمایت مستقیم آمریکا و کشورهاى هم‌پیمانش در منطقه به‌وجود آمد. مخدوش ساختن چهره اسلام در افکار عمومى از اهداف آمریکا در تشکیل این گروهک ها بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تروریسم، از اساسى‌ترین معضلات جامعه جهانى و خطرناک‌ترین تهدیدها بر ضد حقوق ملت‌ها و ثبات بین‌المللى است. در طول تاریخ، به‌ویژه یکصد سال اخیر، تروریسم، ریشه مهم‌ترین تهدیدها بر ضد صلح و امنیت جهانى بوده است. وضعیت دردآور و فاجعه‌آمیز بیشتر ملت‌ها و کشورهایى که در آتش جنگ و خون‌ریزى مى‌سوزند و از آوارگى و فقر رنج مى‌برند، معلول اغراض سلطه‌گرانه و تروریستى است. ایران اسلامى پس از پیروزى انقلاب اسلامی به‌دلیل عدم تبعیت ازسیاست‌ها و اهداف نظام سلطه و استکبار جهانى مورد بغض و کینه دشمنان اسلام بوده است، به‌طورى‌که از ابتداى استقرار نظام اسلامى به انحاى مختلف مورد هدف تروریستى بوده است و امروز دنیاى معقول و منصف شاهد مبارزه جدى جمهورى اسلامى با پدیده تروریسم مى‌باشد.

    روز مبارزه با تروریسم‌

روز هشتم شهریور، که روز مبارزه با تروریسم نام دارد، مصادف است با عملیات کم‌سابقه تروریستى نسبت به مقامات ارشد کشورمان در سال 1360 که به شهادت دو یار دیرین انقلاب و دو اسوه علم و تقوا، شهید محمد على رجایى، رئیس جمهور و محمد جواد باهنر، نخست‌وزیر کشورمان و تنى چند از همراهان آن‌ها انجامید. این اقدام تروریستى که به دست عوامل ضدانقلاب وابسته به گروههاى جاسوسى و اطلاعاتى غرب و با هدف مقابله با اراده انقلابى ملت ایران و فروپاشى نظام نوپاى جمهورى اسلامى ایران انجام شد، در میان سایر عملیات‌هاى تروریستى به‌دلیل شهادت نفرات اول و دوم دستگاه اجرایى یک کشور کاملا بى‌سابقه به‌شمار مى‌آید.

*    تروریسمِ و خوب و بد آن‌

ترور، واژه‌ای لاتین، به‌معناى ترس و وحشت زیاد است. هم‌چنین تروریسم، به مفهوم به‌کارگیرى خشونت و تهدید با انگیزه سیاسى آمده است. هرچند تروریسم موضوع تازه‌ای نیست و از گذشته‌هاى دور مطرح بوده، ولى در دهه‌ها و به‌ویژه سال‌هاى اخیر، از اهمیت زیادى برخوردار شده است. نکته قابل ملاحظه این‌که حکومت‌هاى گوناگون، به موضوع تروریسم از دید خاص خود مى‌نگرند. اگر این واژه در قالب معنایى جامع و مانع قرار گیرد، مى‌توان امیدوار شد که در جهان امروز، آثار تخریبى تروریسم رو به کاهش گذارد. تنها مانع در این عرصه، قدرتمندان و زورمداران دنیا هستند؛ آنان که تروریسم را به دو شاخه خوب و بد تقسیم مى‌کنند و هر فرد، گروه یا کشور همراه خود را از دامنه تعریف تروریسم خارج مى‌سازند.

*    شیوه‌هاى تروریستى‌

شیوه‌هاى به‌کار برده شده از طرف تروریست‌ها عبارتند از: هواپیماربایى، گروگان‌گیرى، خرابکارى، بمب‌گذارى، بانک‌زنى و آدم‌ربایى سیاسى و آدم‌کشى.

بمب‌گذارى، شکل غالب تروریسم را تشکیل مى‌دهد. از اواخر قرن نوزدهم و با اختراع دینامیت، تروریست‌ها ساختمانها و اماکن عمومى شلوغ را مورد هدف قرار داده‌اند. اگرچه اغلب بمب‌گذارى‌ها تلفات به‌بار نمى‌آورند، تروریستها قادرند که خشونت‌هایى با تلفات بسیار زیاد را ترتیب دهند که به‌وسیله پیشرفتهاى تکنولوژیکى در ابزارهاى زمان‌بندى و مواد منفجره، تسهیل شده است.

حملات مسلحانه ناگهانى به اهداف غیرنظامى هم‌چنین مسافران خطوط هوایى یا توریستهاى بازدیدکننده از مکانهاى تاریخى نیز ازجمله شیوه‌هاى تروریستها مى‌باشد. با گذشت زمان قتل مقامات رسمى دولتى به‌تدریج کمتر شده است. شاید به این دلیل که مقامات دولتى هم‌اکنون به‌شدت محافظت مى‌شوند. گروگانگیرى راه مشخص براى چانه زنى مستقیم با دولت مى‌باشد.

*    تروریسم، ابزار سلطه غرب‌

حقیقت کتمان‌ناپذیر این است که امروزه تروریسم به یکى از ابزارهاى اصلى نظام سلطه براى گسترش و تقویت و تحکیم و تثبیت سلطه و حاکمیت خویش در سراسر جهان تبدیل شده است. بنابراین باید تأکید کرد که هدف قدرت‌هاى سلطه‌طلب غربى به‌ویژه آمریکا، همچنان که به مناسبت‌هاى گوناگون در توجیه تجاوزات نظامى و فرامرزى خود علیه سایر ملت‌ها و دولت‌ها همچون افغانستان و عراق و اکنون در سوریه ادعا کرده‌اند، مبارزه با تروریسم و آنچه که جنایت بر علیه بشریت نامیده‌اند نیست زیرا آمریکا و رژیم صهیونیستى نزد افکار عمومى و سازمانهاى حقوق بشرى از مهم‌ترین رژیم‌هاى حامى تروریسم هستند. به همین علت نمى‌توان باور داشت که تروریست هرگز نمى‌تواند با تروریسم مبارزه کند.

هم‌چنین محور آمریکایى - صهیونیستى و سازمان‌هاى جاسوسى آنان که منشأ و سرچشمه بسیارى از اقدامات شوم تروریستى در جهان هستند تحت هیچ شرایطى نمى‌توانند عنوان مبارزه با تروریسم را با خود یدک بکشند و در افکار عمومى جهان و ملل دنیا به‌ویژه کشورهایى در زمره قربانیان اصلى تروریسم، قابل پذیرش باشند.

*    اسلام، بزرگ‌ترین قربانى تروریسم‌

بررسى تاریخ بیانگر این واقعیت این است که اسلام، خود، بزرگ‌ترین قربانى تروریسم است. پیشوایان معصوم علیهم السلام همگى به دست حکومت‌هاى ستمگر ترور شدند و شربت شهادت نوشیدند. نمونه روشن آن، مولاى متقیان حضرت على(ع) است که به دست ناپاک‌ترین دشمنان انسانیت ترور شد. اسلام اگرچه مبارزه بر ضد طاغوت‌هاى زمان، ستمگرى و استعمار را محترم مى‌شمارد و دفاع از مظلومان در برابر ظالمان و قدرت‌هاى سلطه‌گر را جهاد مىداند، در مقابل، کشتن یک فرد بى‌گناه را به‌منزله کشتن تمام انسان‌ها دانسته است.

*    ایران، قربانى تروریسم‌

کشور ما، به‌ویژه پس از پیروزى انقلاب شکوهمند اسلامى، یکى از قربانیان تروریسم بوده و بسیارى از شخصیت‌هاى مذهبى، نظامى، سیاسى و اندیشمندانش را به این طریق از دست داده است. آمریکایى‌ها به مدت دو دهه سازمان تروریستى مجاهدین خلق(منافقین)را زیر چتر حمایت مالى، سیاسى و تبلیغى خود قرار دادند و از جنایت‌هاى تروریستى آنان بر ضد مردم جمهورى اسلامى ایران حمایت کردند. این گروهک با شیوه قهرآمیز و قتل درصدد حذف فیزیکى عناصر کارآمد و طراحان فکرى نظام برآمد تا با ایجاد خلأهاى جدى در ارکان حساس کشور، شرایط سقوط جمهورى اسلامى ایران را فراهم سازد.

شهداى هفتم تیر، شهداى هشت شهریور، شهیدان مطهرى، مفتح، لاجوردى، صیاد شیرازى، شهیدان محراب و... ازجمله افرادى هستند که به دست منافقین ترور شده‌اند. براساس آمار و اطلاعات کتاب جامع شهداى ترور کشور، جمهورى اسلامى ایران بیش از 17 هزار نفر از شهروندان و مقامات سیاسى خود را در مواجهه با گروه‌هاى مختلف تروریستى از دست داده است که بیش از 12 هزار نفر آنان به دست عوامل گروهک منافقین موسوم به مجاهدین خلق شهید شده و بقیه نیز به دست عوامل گروهک‌هاى دیگر وابسته به دشمنان ازجمله فرقان، کومله، دموکرات، توده، اشرار، پژاک، جندا... (عبدالمالک ریگى)، خلق عرب، خلق بلوچ و تندر به شهادت رسیده‌اند.

هم‌چنین ضرورى است از جانبازان ترور نیز یاد شود که براساس آمارها بیش از 5 هزار نفرند که از این تعداد نیز 4 هزار نفر به دست منافقین زخمى شده‌اند.

*    ترور دانشمندان هسته‌ای؛ عجز و استیصال نظام سلطه در مقابل جمهورى اسلامى‌

پیشرفت‌هاى روزافزون ایران در عرصه‌هاى مختلف سیاسى، علمى سبب به بن بست رسیدن و عجز و درماندگى دشمنان نظام شده و آنان را وادار به دست زدن به ترورهاى کور همچون اوایل انقلاب و به شهادت رساندن دانشمندان و نخبگان کشورمان به‌ویژه در سال‌هاى 88 تا 90 کرد.

در واقع دشمن تنها براساس یک تصور غلط گمان مى‌کرد که با حذف فیزیکى دانشمندان ایرانى مى‌تواند فکر و اندیشه آن‌ها را حذف و انقلاب اسلامى را متوقف کند در حالى‌که با این‌گونه ترورهاى کور، ضمن رسیدن پیام مظلومیت دانشمندان و فرهیختگان ایرانى به گوش جهانیان، اندیشه دانشمندان ایرانى نیز بیش از پیش تسرى پیدا کرده و با افزایش فشارها، سرعت و پیشرفت کشور نیز شتاب بیشترى گرفته است. از این‌رو ترور دانشمندان هسته‌ای ایران یکى از وجوه نوین و رویکردهاى جدید اقدامات تروریستى نظام سلطه در ایران بوده است.

*    آمریکا پدر تروریسم منطقه‌

بر اساس تحقیقات و اظهار نظرهاى صاحب‌نظران و کارشناسان امور افغانستان در غرب و منطقه غرب آسیا (خاورمیانه)، دولت آمریکا در شکل‌گیرى گروهک تروریستى، نقشى تعیین‌کننده و اساسى داشته است و این گروه ها با پشتیبانى و حمایت مستقیم آمریکا و کشورهاى هم‌پیمانش در منطقه به‌وجود آمد. مخدوش ساختن چهره اسلام در افکار عمومى جهانیان به‌ویژه افکار عمومى غرب، ناامن ساختن مرزهاى شرقى ایران و دامن زدن به اختلاف‌هاى شیعه و سنى، از اهداف آمریکا در تشکیل و تقویت گروهک های تروریستی بود. بن لادن نیز مانند صدام، سال‌ها با آمریکایى‌ها مرتبط بود و با سرویس‌هاى امنیتى غرب، به‌ویژه سازمان سیا همکارى مى‌کرد. با این حال، پس از پدید آمدن پاره‌ای اختلاف نظرها، تضاد و تقابل دولت آمریکا با او آغاز شد که تاکنون ادامه دارد. حتى خانم هیلارى کلینتون درکتاب خاطرات خود و برخى دیگر از مقامات غربى به‌صراحت اذعان مى‌کنند که تروریسم‌هاى وحشى داعش به‌وسیله آمریکا و براى مقابله با ایران و جبهه مقاومت به‌وجود آمده است.

*    تروریسم دولتى‌

یکى از شرم‌آورترین گونه‌هاى تروریسم، تروریسم دولتى است؛ بدین‌معنا که کشتن و از میان بردن فیزیکى افراد، در قالب قانون از سوى مجلس یا دولتى به تصویب برسد. در حال حاضر، اصلى‌ترین کانون تروریسم دولتى، رژیم صهیونیستى است. براى نمونه، یک بار در نشست کابینه امنیتى اسرائیل، حمله به چهل مرکز کلیدى مناطق خودگردان فلسطین و ترور 26 شخصیت فلسطینى به تصویب رسید، ولى هیچ‌یک از سردمداران کاخ سفید و رهبران غربى فریاد برنیاورد که این اقدامات با حقوق جهانى بشر در تناقض است. اگر اسرائیل صدها ترور انجام دهد، تروریست شمرده نمى شود، ولى اگر مسلمانى در برابر جنایات صهیونیست‌ها از خود دفاع کند، حالت تدافعى او را ترور تفسیر مى‌کنند.

*    تروریسم بین‌المللى‌

تروریسم بین‌المللى به اعمال تروریستى که به‌منظور تأمین مقاصد سیاسى در سطح بین‌المللى انجام مى‌شود اطلاق مى‌گردد. به عبارتى دیگر تروریسم بین‌المللى عبارت است از اعمال ترور و خشونت فردى یا جمعى که یک عنصر بین‌المللى (قربانى و مرتکب، شهروندان دولتهاى مختلف باشند، یا این‌گونه رفتارها در بیش از یک کشور رخ دهد) یا یک هدف مورد حمایت بین‌المللى (مثل غیرنظامیان خارجى هواپیماهاى غیرنظامى و کارکنان سازمانهاى بین‌المللى) را در بر گیرد و مقصود از آن نیل به نتیجه‌ای قدرت‌طلبانه (یعنى نتیجه‌ای که هدف آن تغییر یا حفظ ساختارها یا سیاست‌هاى فعال سیاسى، اجتماعى، اقتصادى یک دولت یا سرزمین مشخص است) باشد. پس در تروریسم بین‌المللى، محدوده عمل تروریستى گسترش مى‌یابد و از سطح یک دولت ملى فراتر مى‌رود و وارد عرصه بین‌المللى مى‌شود.

*    برخورد جهان با پدیده تروریسم‌

جامعه جهانى، تروریسم را به‌طور کامل محکوم و سازمان ملل متحد، قطعنامه‌هاى بسیارى در محکومیت تروریسم و افراد و دولت‌هاى تروریست صادر کرده است.

دولت‌هاى آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس، آلمان و حتى اسرائیل، ضمن محکوم کردن تروریسم، بعضى دولت‌ها و سازمان‌ها را به‌عنوان تروریست، تحریم کرده‌اند، در حالى‌که بیشترین ترورها را خود آن‌ها انجام داده‌اند و مى‌دهند. زیان‌هایى که در طول تاریخ از تروریسم به بشریت وارد آمده، ‌بى‌شمار است. سازمان‌هاى تروریستى مى‌پنداشتند با ترور، مى‌توانند راه را براى آزادى انسان‌ها و استقرار عدالت اجتماعى و ایجاد جامعه آرمانى هموار سازند و گاه با آگاهى از زشتى عملشان و اشتباه بودن این روش، آن‌را انجام داده‌اند. اگرچه دولت آمریکا و صهیونیست‌ها، بیش از همه، داعیه مبارزه با تروریسم را دارند، در واقع، آن‌ها خود از سردمداران تروریست در دهه‌هاى اخیر بوده‌اند و بسیارى از فجایع را آن‌ها آفریده‌اند. جالب این است که آمریکا براى پوشاندن چهره تروریستى خویش و انحراف افکار جهانى، همواره انگشت اتهام خود را به‌سوى ایران و کشورهاى مخالف منافع خود، نشانه مى‌رود.

هدف استکبار غرب، مبارزه با تروریسم نیست. آمریکا و صهیونیسم، دو گروهى هستند که نامشان در صدر فهرست تروریسم جاى دارد و تروریسم هرگز نمى‌تواند بر ضد مکتب تروریسم مبارزه کند. آمریکایى‌ها فقط و فقط درصدد تبدیل تهدیدهاى امنیتى به فرصت‌هاى سیاسى و اقتصادى براى تثبیت نظریه «نظم نوین جهانى» به رهبرى خود هستند. آن‌ها به این هدف نیز نخواهند رسید؛ زیرا خداوند قدرت ستمگران و زورگویان را در هم مى‌شکند و مکر آن‌ها را به خودشان بازمى‌گرداند.

اگر نظام سلطه و محور آمریکایى - صهیونیستى مخالف نظام جمهورى اسلامى با این تصور رایج که با دست زدن به ترور و حمایت از گروه‌هاى تروریستى مثل داعش، منافقین کوردل و دیگر جریانات ضدانقلاب، مى‌تواند مانعى بر سر پیشرفت و تعالى ملت ایران و تحقق اهداف و آرمان‌ها و ارزش‌هاى متعالى و جهانشمول نظام مقدس اسلامى ایجاد کرده و سد راه رشد و توسعه سیاسى، اقتصادى، علمى و.. جمهورى اسلامى باشد، باید بداند که این اقدامات ضد بشرى و ضد انسانى نه تنها مانعى بر سر این پیشرفت‌ها ایجاد نکرده و نمى‌کند و نخواهد کرد، بلکه بر عزم و انگیزه ملت ایران در ادامه مسیر از پیش تعیین‌شده خویش کمک خواهد نمود.

انتهای پیام/