علیرضا سعیدآبادی، کارشناس مسائل اروپا، با اشاره به رقابت بسیار نزدیک مخالفان و موافقان حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا به خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج گفت: مخالفان روی سه نکته برای خروج از اتحادیه ارئپا تاکید دارند: تحمیل قوانین مصوب اتحادیه به بریتانیا، مهاجرت، سهم ۲۸ میلیارد دلاری این کشور در بودجه اتحادیه اروپا از جمله دلایلی است که تلاش می شود بر اساس آن مردم را مجاب کنند تا در این همه پرسی به ترک این اتحادیه رای دهند.
وی ادامه داد: برخلاف سایر کشورهای اروپایی که عضویت در این اتحادیه را یک تعهد احساسی می دانند، بریتانیایی ها به دنبال سود و منفعت در این مشارکت هستند. مخالفان مدعی هستند بریتانیا سالانه ۴۵ درصد صادرات خود را به اروپا دارد و فقط ۷ درصد واردات از این منطقه دارد که با ترک اتحادیه این بازار کماکان در دست بریتانیا است و حتی ممکن است بیشتر شود.
این کارشناس مسائل اروپا همچنین با بیان تمایل برخی کشورها به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تصریح کرد: کشورهایی مانند کانادا و آمریکا خواهان تداوم عضویت لندن در اتحادیه اروپا هستند زیرا معتقدند خروج این کشور تبعات مالی، نظامی و سیاسی بسیاری دارد. البته مساله این است که اگر امروز (پنج شنبه) در همه پرسی رای به خروج داده شود، دو سال طول می کشد که بریتانیا کاملا از اتحادیه اروپا بیرون بیاید.
سعید آبادی افزود: اگر بعد دو سال موافقت نامه دیگری بریتانیا با اتحادیه منعقد کند می تواند روابطش را ادامه دهد که به نظر نمی رسد سران اتحادیه مایل به این کار باشند زیرا این فرصتی برای دیرگ کشورها به وجود می آورد که ضمن ترک اتحادیه اروپا از مزایای آن بهره مند باشند.
///** انتهای خبر **///
∎