شناسهٔ خبر: 12752185 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

زاویه

«ذوالفقار حزب‌الله» که بود؟

صاحب‌خبر -
 

شهید «مصطفی بدرالدین» معروف به «سید ذوالفقار» از جمله فرماندهانی بود که دشمنان مقاومت در طول سال‌های گذشته از هر حربه‌ای برای ترور فیزیکی و شخصیتی وی بهره برده‌ بودند. وی که به نوعی جانشین شهید عماد مغنیه محسوب می‌شد، بامداد دیروز جمعه در حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به فرودگاه نظامی دمشق، به شهادت رسید.

شهید مصطفی بدرالدین متولد ۶ آوریل ۱۹۶۱ که با نام‌های مصطفی امین بدرالدین، مصطفی یوسف بدرالدین، سامی عیسی، الشبح، الیاس صعب، ابراهیم عیسی، سید ذوالفقار و الیاس فؤاد سائب نیز شناخته می‌شد، مسئولیت شاخه نظامی حزب‌الله لبنان را بر عهده داشت و جانشین «شهید عماد مغنیه» فرمانده ارشد شهید حزب‌الله بود. وی از سال ۱۹۸۲ هنگامی‌که از زندان کویت آزاد شد و فعالیت جهادی و مبارزاتی خود را در دوایر حساس امنیتی و نظامی مقاومت آغاز کرد، همواره از سوی سازمان‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس تحت تعقیب قرار داشت و بارها از عملیات ترور جان سالم به در برده بود.

شهید بدرالدین، تمامی زندگی خود را در راه مبارزه با اسرائیل صرف کرد. وی و شهید مغنیه در سال ۱۹۸۲ در صفوف نیروهای جنبش فتح فلسطین بودند و پس از آن وارد حزب‌الله شدند. وی از زمان اشغال لبنان به دست رژیم صهیونیستی تا زمان شهادتش در درگیری‌های متعددی بر ضد دشمن صهیونیستی شرکت کرده بود. وی یکی از عناصر تیمی بود که در درگیری‌های مشهور خلدة در برابر ارتش اسرائیل ایستاد و مانع از ورود این ارتش به بیروت از دروازه‌های جنوبی شد. شهید بدرالدین، همچنین مسئولیت عملیات‌های نظامی حزب‌الله را در خارج از لبنان بر عهده داشت. وی از سال ۲۰۱۲ که مسئولیت حضور نظامی حزب‌الله در سوریه را بر عهده گرفت از سوی آمریکا در فهرست سیاه قرار گرفت. وی از سوی این کشور متهم به دست داشتن در انفجار ۱۹۸۳ مقر تنفگداران نیروی دریایی آمریکا در لبنان بود.

شهید بدرالدین، دارای شخصیتی بسیار کاریزماتیک و سخت‌گیر در امر انضباط و آموزش بود. در همین حال درون حزب‌الله از او به عنوان یک فرمانده کارکشته و بسیار حرفه‌ای یاد می‌شد، به طوری که گفته می‌شود او می‌توانست همزمان با دو سلاح شلیک کرده و به هدف بزند.در زمینه تاکتیک‌های نظامی نیز وی دارای هوش بسیار بالایی بود و بسیاری در درون حزب‌الله، عمده پیروزی‌ها و خلق تاکتیک‌های نظامی و عملیاتی را به وی نسبت می‌دهند.این شهید همچنین در طول زندگی خود به پروتکل‌های امنیتی بسیار پایبند بود و از یک گوشی موبایل بیش از یک روز استفاده نمی‌کرد و اجازه نمی‌داد در اطراف محل حضور خود شخصی از تلفن همراه استفاده کند. برای همین است که اطلاعات و تصاویر چندانی از وی در دسترس نیست.مسأله‌ دیگر، حجم تبلیغات سوء صهیونیست‌ها و رسانه‌های جریان سعودی علیه شهید بدرالدین بود، به طوری که در سال‌های گذشته، رسانه‌های معاند علاوه بر تلاش صهیونیست‌ها برای ترور فیزیکی وی، در راستای ترور اخلاقی و شخصیتی این شهید نیز بسیار تلاش کردند.

منبع: فارس