شناسهٔ خبر: 78391113 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

هشدار سفارت ایران در وین به ارتش آمریکا در منطقه: فوراً به ماجراجویی پایان دهید

سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین با انتشار پیامی در شبکه ایکس، تداوم نقض آتش‌بس از سوی ایالات متحده را اقدامی خصمانه و تحریک‌آمیز خواند و به ارتش آمریکا در منطقه هشدار داد که فوراً به ماجراجویی خود پایان دهد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: در این پیام آمده است: به‌رغم به‌اصطلاح آتش‌بس، پهپاد‌ها و هواپیما‌های نظامی آمریکا مکرراً حریم هوایی ایران را نقض می‌کنند. ایران با سرنگون کردن یک پهپاد متجاوز به این اقدام تجاوزکارانه آشکار پاسخ داد.

به گزارش ایرنا، این پیام می‌افزاید: آمریکا به جای پایان دادن به اقدامات تحریک‌آمیز خود، تأسیساتی را در خاک ایران بمباران کرد و با بی‌شرمی این حملات تجاوزکارانه را «اقدامات دفاعی» خواند.

سفارت کشورمان تصریح کرد: ایران در دفاع مشروع از خود، پایگاهی را که این حملات آمریکا از آنجا آغاز شده بود، هدف قرار داد. اما برخی کشور‌ها به جای اذعان به واقعیت، برای چاپلوسی حقیرانه در برابر واشنگتن، با یکدیگر مسابقه گذاشتند و اقدامات دفاعی مشروع ایران را محکوم کردند. سکوت این کشور‌ها در برابر تجاوزات آمریکا گویای همه چیز است.

نمایندگی ایران در وین افزود: صریحاً اعلام می‌کنیم که این اقدامات آمریکا خصمانه، تجاوزکارانه و بسیار تحریک‌آمیز بوده و به معنای نقض مستقیم آتش‌بس هستند. مسئولیت کامل و مستقیم عواقب این اقدامات بی‌ملاحظه، بر عهده آمریکا خواهد بود.

در پایان این پیام آمده است: به ارتش تروریستی آمریکا، مستقر در منطقه توصیه می‌کنیم که این اخطار را جدی بگیرید. فوراً به ماجراجویی خود پایان دهید.

این موضع‌گیری در حالی مطرح می‌شود که ایالات متحده با وجود اعلام آتش‌بس و طرح ادعا‌هایی درباره نزدیک بودن توافق صلح، همچنان به اقدامات تحریک‌آمیز علیه ایران ادامه داده است. تهران تأکید دارد که پاسخ نیرو‌های مسلح کشورمان به این تجاوزات، در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع و در واکنش به نقض مستقیم آتش‌بس از سوی آمریکا انجام شده است.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز (دوشنبه) با اشاره به روند مذاکرات گفت که مطالبات جدید و متناقض آمریکا باعث طولانی‌تر شدن روند گفت‌و‌گو‌ها شده است. وی تأکید کرد که تهران مسیر دیپلماسی را با جدیت دنبال می‌کند، اما مذاکره نمی‌تواند پوششی برای تداوم فشار، تهدید، تجاوز و نقض آتش‌بس از سوی آمریکا باشد.