مرتضی جانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: میوه و سبزیهای آلوده به مدفوع سگ، گربه و حیوانات وحشی دیگر موجب انتقال آلودگیهای انگلی و میکروبی مثل کیست هیداتید، توکسوپلاسموز، عفونت و مسمومیتهایی شده و لذا قبل از مصرف باید با استفاده از چند قطره مایع ظرفشویی در یک ظرف آب، کاملا شسته شده و سپس با استفاده از مواد ضدعفونی کننده مناسب مصرف شوند.
وی افزود: همچنین باید مراقب بود آلودگیهای متقاطع، مثل آلودگی ناشی از کارد یا میز آلوده در آشپزخانه نسبت به میوهها و سبزیها اتفاق نیفتد.
جانی خاطرنشان کرد: شهروندان همچنین دقت داشته باشند که دام زنده را نیز از مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنند و از خرید هرگونه دام زنده و یا گوشتهایی که به صورت غیربهداشتی ذبح و عرضه میشوند خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه گوشت قرمز باید از فروشگاهها و یا قصابیهای مجاز که واجد شرایط بهداشتی و دارای مهر دامپزشکی برروی لاشه هستند تهیه شود، تاکید کرد: مصرف گوشتهای غیرمطمئن، به ویژه به صورت کبابی و نیم پز میتواند موجب انتقال آلودگیهای باکتریایی و انگلی به انسان شود.
کارشناس مسوول محیط شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطر نشان کرد: شهروندان همچنین بایستی گوشت تازه را ۲۴ ساعت و جگر و سایر قسمتهای دام نیز ۴۸ ساعت قبل از مصرف در دمای چهار درجه سانتیگرادی نگهداری کنند و ضمن پرهیز از مصرف هرگونه گوشت و جگر خام و نیم پز، غذاهایشان را کاملا پخته به مصرف برسانند.