به گزارش "ورزش سه"، برای اینکه بهتر متوجه روزگار عجیب و غریب گلر تکرار نشدنی مونیخیها شویم، باید کمی به عقب و زمان گذشته رجوع کنیم. همه چیز پس از پایان جام جهانی قطر برای مانشافت و به ویژه گلر دوست داشتنی ژرمنها شروع شد. جایی که نویر بعد از اتمام جام جهانی به تعطیلات رفت تا خاطرات سیاه قطر را راحتتر به دست فراموشی بسپرد اما با یک اتفاق تلخ از تعطیلات به خانه بازگشت و تا پایان همان فصل خانهنشین شد.
در آن مقطع گفته شد که دروازهبان آلمانی به خاطر از دست دادن تعادل خود حین اسکی و بیتوجهی به هشدارها موقع انجام این ورزش، از ارتفاعی بسیار زیاد سقوط سهمناکی را تجربه کرد و دچار مصدومیت شدیدی از ناحیه ساق پا شد.
بعد از آن مصدومیت سهمگین در تفریحات، نویر تقریبا در یک روند نزولی و سراشیبی قرار گرفت و از فرم آرمانی و آمادگی همیشگی خود آرام آرام دور شد. حال عملکرد او جوری با ضعف شدید مواجه شده که باور کردن و قبول چنین موضوعی سخت و دشوار به حساب میآید.
فارغ از اینکه جایگاه او در تیم بایرن مونیخ و تیم ملی آلمان، همواره به یاد ماندنی، فوقالعاده و حیرتانگیز بوده و اکثر جامهای ممکن را با این دو تیم به دست آورده اما نباید از یاد برد که نمرات و عملکرد او در پنج دیدار اخیر بوندسلیگا، متوسط و گاه پایینتر از حد متوسط ارزیابی شده و آخرین کلینشیت گلر آلمانی به شانزده ژانویه و برد پنج گله بایرنیها مقابل هوفنهایم مربوط میشود.
در واقع او در پنج دیدار گذشته نتوانسته دروازه تیم را بسته نگه دارد و ده مرتبه دروازه خود را باز شده دیده است. اینکه در پنج بازی ده گل وارد دروازه گلری به نام «مانوئل نویر» شود، محال و باورنکردنی است و این شرایط نشان میدهد علاوه بر خط دفاعی نه چندان مطمئن و مستحکم، بایرن مونیخ نسخه کمپانی از ضعف دروازهبان هم رنج میبرد.
اگر بخواهیم در آمار و ارقام دروازهبان شماره یک باواریاییها ریزتر شویم و با جزئیات عملکرد نویر را زیر ذرهبین قرار دهیم، باید اذعان به این قضیه داشت که او در شانزده دیدار بوندسلیگایی، توانسته در هشت بازی کلینشیت کند و رقبا چهارده مرتبه موفق به گشودن دروازه او شدهاند.
در لیگ قهرمانان اروپا وضعیت برای او کمی متفاوت است و نه گل خورده در هفت دیدار اروپایی او مشاهده میشود. ضمن اینکه کاپیتان بایرنیها، برای اولین بار در طول دوران حرفهای بازیگری خود، کارت قرمز از داور دریافت کرد و با گرفتن کارت قرمز مستقیم در چارچوب مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی آلمان و مصاف با تیم سرسخت بایرن لورکوزن، مقدمات شکست تیمش را مقابل تیم قدرتمند ژابی آلونسو فراهم ساخت.
همچنین هفده مهار موفق تنها در شانزده بازی از بوندسلیگا، بیش از پیش افت مانوئل نویر را که روزگاری در قاب فلزی ژرمنها همتا و نظیری نداشت، عیان میسازد. این آمار وقتی عجیبتر میشود که متوجه شوید میانگین واکنشهای موفق او در هر بازی به طور ميانگين، با عدد 1/06 به ثبت رسیده و باید اقرار به موضوع داشت که از همین حالا زنگ هشدار برای اف سی هالیوود و سران این تیم پر افتخار به صدا در آمده است.
دوران پادشاهی نویر و درخشش در شبهای فراموش نشدنی باواریاییها و شنیدن و دیدن تشویق بیامان از سکوهای آلیانز آرنا، به انتهای مسیر خود رسیده و اهالی فوتبال دیر یا زود باید منتظر خداحافظی با یکی از بهترین گلرهای تاریخ مانشافت و یک دهه اخیر جهان فوتبال باشند.
به هر روی مانوئل نویر همانند دروازهبانانی از جمله: جی جی بوفون، ایکر کاسیاس، پیتر اشمایکل و الیور کان به خاطرات خوش و زیبا اذهان علاقهمندان به فوتبال پیوست و شاید خداحافظی در مقاطع پایانی فصل، بتواند از عملکرد ضعیف و دور از انتظار او در فصول اخیر، تا حد زیادی جلوگیری کند. ناگفته نماند که او در حال حاضر سی و هشت ساله است و نباید توقع داشت که این گلر آلمانی به سبک و سیاق برهه جوانی، از چارچوب فلزی تیم بایرن مونیخ محافظت و مراقبت کند.
تماشای وضعیت نزولی مانوئل نویر برای طرفداران بایرن مونیخ ناراحت کننده و دردناک است و با وجود اینکه او افت شدیدی در عملکرد چندین ساله خود داشته اما همچنان از منظر و نگاه باواریاییها، نویر مطمئنترین و بهترین گلری است که هنوز میتوان از تجربیات، تواناییها و پتانسیلهای کمنظیر او در چنين سنی، حداکثر استفاده را برد.
معین احمدوند