شناسهٔ خبر: 70459350 - سرویس فیلم
منبع: فرارو | لینک خبر

(ویدئو) گزارشی از نان افغانی، یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین غذا‌های افغانستان

برای بسیاری در افغانستان - یکی از فقیرترین کشور‌های جهان که بر اساس برنامه جهانی غذا، ۱۲.۴ میلیون نفر در آن در ناامنی غذایی حاد زندگی می‌کنند - نان بیشترین بخش وعده‌های غذایی را تشکیل می‌دهد.

صاحب‌خبر -

 

فرارو- جمیل غفوری هر روز قبل از سپیده دم، با پنج مرد دیگر در کف نانوایی تنگ در کابل مشغول به کار می‌شود و هزاران نان را تهیه می‌کنند - که اصلی‌ترین غذای افغانی است.

به گزارش فرارو، جمیل غفوری از ۲۷ سال پیش نان درست می‌کند به خبرگزاری فرانسه گفت که افغان‌ها به نان متکی هستند؛ بنابراین او و همکارانش که هر کدام مسئول بخشی از فرآیند پنج مرحله‌ای تهیه این نان هستند.

او در شمال پایتخت افغانستان گفت: ما همیشه سعی می‌کنیم نان خوب برای مردم تهیه کنیم، مشتریان ما باید راضی باشند.

این نان که برخی گرد، برخی بیضی و برخی با دانه‌های کنجد یا شکر تزئین شده مانند کاشی‌های دیوار روی شیشه‌های نانوایی‌ها در کابل روی هم قرار گرفته‌اند.

شفیق، کارگر نانوایی می‌گوید: افغانستان سنت دیرینه‌ای در تکیه بر نان دارد. در اینجا مصرف نان ممکن است افزایش یابد، اما هرگز کاهش نخواهد یافت.

او گفت که مغازه‌اش روزانه حدود ۳۵۰۰ نان می‌فروشد.

مردان، زنان و کودکان، ثروتمند و فقیر روزانه چندین بار به نزدیک‌ترین نانوایی خود می‌روند تا نان تازه تهیه کنند.

محمد ۲۸ ساله گفت: در افغانستان، بدون نان، خوردن یک وعده غذایی ناقص است. او گفت: نان یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین غذا‌های افغانستان است.

برای بسیاری در افغانستان - یکی از فقیرترین کشور‌های جهان که بر اساس برنامه جهانی غذا، ۱۲.۴ میلیون نفر در آن در ناامنی غذایی حاد زندگی می‌کنند - نان بیشترین بخش وعده‌های غذایی را تشکیل می‌دهد.

نان افغانی یکی از معدود غذا‌هایی است که همه می‌توانند بخرند و قیمت آن از ۱۰ افغانی (۰.۱۴ سنت آمریکا) تا ۵۰ افغانی است.

عظیم یک معلم مدرسه در افغانستان گفت: اینجا، مردم فقیر اغلب فقط نان برای خوردن دارند... با چای یا آب.

افغانستان تحت تاثیر جنگ‌ها قرار گرفته است، مردم آن فقیر هستند و وضعیت اقتصادی آنها خوب نیست؛ بنابراین وقتی مقداری پول به دست می‌آورند، نان برای خانواده‌های خود می‌خرند.

اغلب زنان فقیر با برقع آبی بیرون پنجره‌های نانوایی کنار بچه‌ها جمع می‌شوند، به این امید که کسی یک نان اضافی برای آنها بخرد.

وحیده ۳۰ ساله که دو سال پیش خانواده اش در فقر غرق شدند، برای زنده ماندن و تغذیه فرزندانش به تهیه نان روی آورد.

او نان را در یکی از نانوایی‌های خانگی که توسط زنان اداره می‌شود تولید می‌کند.

نان، خانگی یا خریداری شده از نانوایی، در افغانستان محبوب است و محور هر وعده غذایی است.

او گفت: نان مهم است، آن را دوست دارند و بیشتر از همه خورده می‌شود.

خانگی یا از نانوایی، تنها چیزی که برای محمد دندانپزشک کابل مهم است این است که نان در صبحانه، نهار و شام ضروری است. او می‌گوید که اگر نان نخورم احساس می‌کنم اصلاً چیزی نخورده‌ام.