سوفیا، ربات معروف و نماد جهانی هوش مصنوعی، قلبها را در نمایشگاه نوآوری زیمبابوه ربود.
به گزارش ایسنا، از پاسخ به سوالات وزرای کابینه، دانشگاهیان و دانشجویان در مورد تغییرات آب و هوایی، سوء مصرف مواد و قانون گرفته تا سؤالات کودکان در مورد «تولد» و پیوندهای او با خدا و توصیف او به عنوان یک فمینیست پرحرف، سوفیا، این ربات مشهور جهانی قلبها را در نمایشگاه نوآوری در زیمبابوه ربود.
به نقل از اماسان، سوفیا بر اساس برنامه توسعه سازمان ملل به این کشور آفریقای جنوبی رفت. سوفیا با توانایی تقلید حالات صورت انسانها، برقراری مکالمات شبیه آنها و تشخیص حرکات مردم، «یک نماد جهانی» از هوش مصنوعی است. او توسط شرکت Hanson Robotics مستقر در هنگکنگ در سال ۲۰۱۶ ساخته شد و در سال ۲۰۱۷ تابعیت عربستان سعودی را دریافت کرد و اولین ربات دارای امتیاز شهروندی در جهان شد.
این اولین بار بود که زیمبابوه میزبان رباتی از این نوع بود و او پیر و جوان را در دانشگاه زیمبابوه در پایتخت(هراره) شگفتزده کرد. او به عنوان یک مهمان ویژه در رویداد یک هفتهای هوش مصنوعی و نوآوری در آنجا حضور داشت.
سوفیا لبخند میزد، اخم میکرد، از حرکات دست استفاده میکرد، در تعاملات مختلف یک به یک تماس چشمی برقرار میکرد و مکثهای غیرطبیعی داشت. او به مردم اطمینان داد که رباتها برای آسیب رساندن یا تصاحب انسانها در اینجا نیستند.
اما زمانی که به نظر میرسید مکالمات بیش از حد شخصی شده بود، او به سرعت خود را از انسانها متمایز میکرد. سوفیا گفت: من احساسات عاشقانهای نسبت به انسانها ندارم، هدف من یادگیری است.
وقتی یکی از شرکتکنندگان او را به خاطر اجتناب از نگاه کردن به او سرزنش کرد، عذرخواهی کرد.
سوفیا همچنین صبور به نظر میرسید، زیرا هم بزرگسالان و هم کودکان او را برای گرفتن عکسهای سلفی مورد هجوم قرار دادند و او را با سوالات بمباران کردند، اگرچه او نیز با پرس و جو از آنها در مورد اقداماتی که مردم محلی برای حل مشکلات آنها انجام میدادند واکنش نشان میداد.
در روز جمعه، در آخرین روز حضورش، او لباس ملی این کشور را پوشید که یک لباس سیاه و بلند با نوارهای قرمز، سبز و سفید بود.
سوفیا گفت: من از تلاشهایی که انجام میشود تا من احساس راحتی کنم قدردانی میکنم. او پیش از این نیز در آفریقا حضور داشته است و از مصر، آفریقای جنوبی و رواندا دیدن کرده است.
امید میرود که تعامل سوفیا با جوانان زیمبابوه الهام بخش آنها برای کشف مشاغل در زمینههای هوش مصنوعی و حوزههای علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات باشد.