شناسهٔ خبر: 70227449 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

دعاخوان شرکت‌کننده در مسابقات سراسری قرآن:

تلطیف‌کردن فضا به منظور تأثیر بیشتر بر مخاطب، ویژگی دعاخوان است

سید‌اصغر تقوی گفت: تأثیر دعا بر روی مخاطب در یک فضای منعطف و آهنگین که دعاخوان آن را با استفاده از الحان و ترجمه‌ای که تحت‌اللفظی نیست می‌سازد دوچندان است که شاید مسابقات این قابلیت را به جهت تأکید بر ترجمه تحت‌اللفظی از دعاخوان بگیرد.

صاحب‌خبر -

تلطیف‌کردن فضا به منظور تأثیر بیشتر بر مخاطب  ویژگی دعاخوان استسیداصغر تقوی، دعاخوان متسابق چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به اینکه قرعه 5 از دعای ابوحمزه ثمالی را در این دوره از مسابقات خواندم، گفت: البته از آنجا که این مرحله فینال مسابقات کشوری است لذا از دعاخوان توقع می‌رود که صرف نظر از قرعه‌ای که به او اختصاص داده می‌شود، بنا به تشخیص هیئت داوران هر فرازی از دعا که لازم باشد را روان و با تسلط کامل بخواند.

وی ادامه داد: معمولاً دعاخوانان شرکت‌کننده در این مرحله و با این سطح از تقلیدی‌خوانی اجتناب می‌کنند و براساس آنچه که تاکنون از دعاخوانان مشهور شنیده‌اند و در میان مردم هم شنیدن چنین سبکی مرسوم است به تشخیص خودشان برداشتی از مجموع آن‌ها را دارند که در عین حال که تلفیقی از همه آن‌هاست اما شباهتی به هیچ کدام از آن‌ها ندارد؛ به نظرم این امر یک امتیاز برای دعاخوان محسوب می‌شود که به این واسطه او به یک سبک و ابتکار شخصی در امر دعاخوانی رسیده است.

تقوی با تأکید بر این نکته که دعاخوان شرکت‌کننده در این مرحله از مدت‌ها قبل دعا را خوانده، بر آن مسلط شده و نسبت به معانی و مفاهیم به کار رفته در آن نیز اشراف کامل دارد، گفت: شاید آن چیزی که مطرح می‌کنم ضعف آئین‌نامه‌ای مسابقات باشد به این معنی که معمولاً از دعاخوان در جریان مسابقه می‌خواهند در گریزهایی که در فواصل دعا به ترجمه فارسی دعا می‌زند، متکی به ترجمه تحت‌اللفظی عبارات دعا باشد در حالی که این ترجمه، خشک و غیر قابل انعطاف است و آنگونه که باید و شاید قادر نیست در فضاسازی کمک کند.

این دعاخوان متسابق تلطیف‌سازی فضا را از جمله ویژگی‌های یک دعاخوان دانست و تصریح کرد: اگر برگزارکنندگان مسابقات، دست دعاخوان را در به کار‌گیری ترجمه با لحنی آهنگین و هم جنس با فضای تأثیرگذار دعا باز بگذارند، دعاخوانان نیز از بیانی شیواتر و تأثیرگذارتر در اجرای خود برخوردار خواهند شد، هر چند که این شکلی هم که شاهد آن هستیم، این امکان را به دعاخوان می‌دهد تا بیانی آهنگین و تغزلی داشته باشد اما باید پذیرفت که به اصطلاح درآوردن کار یک مقداری مشکل شده و این امر، تمرکز دعاخوان را نیز در رعایت برخی دیگر از مؤلفه‌ها برهم خواهد زد.

وی در پایان و در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه نسبت به قابلیت و توانمندی رقبای خود اطلاعات دارد، گفت: تلاش می‌کنم تا بیشتر از اینکه به این موضوع فکر کرده و برای آن وقت بگذارم، بر اجرای خودم متمرکز شوم؛ البته این امر که دعاخوان از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های رقبای خود آگاهی داشته باشد، امری خوب و حساب شده است تا بتواند کیفیت اجرای خود را براین اساس تنظیم کند اما نحوه دیگر برای آماده‌سازی برای حضور در مسابقات شکلی است که من آن را انتخاب کرده‌ام.

یادآور می‌شود، مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی ۱۹ تا ۲۹ آذرماه در دو بخش نغماتی و آوایی در مصلای تبریز برگزار می‌شود. پیش از این در همین محل شاهد رقابت‌های بخش بانوان طی ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی تجلیل شدند.

رقابت‌ها به صورت زنده از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

مخاطبان ایکنا می‌توانند در پرونده ویژه خبری چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانال‌های ایکنا در شبکه‌های اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.

انتهای پیام