شناسهٔ خبر: 70035347 - سرویس استانی
منبع: دفاع پرس | لینک خبر

یادداشت/ حجت‌الاسلام علی عسگری

شهید «مدرس» نماد، فقاهت، عدالت و نمایندگی ملت

در تاریخ زندگی شهید مدرس نمونه‌های بسیاری وجود دارد که وی تعیین‌کننده‌ترین نقش را در مجلس برای نمایندگان و مردم به‌عنوان فقیه حاضر در مجلس و نماینده مردم داشته است.

صاحب‌خبر -

گروه استان‌های دفاع‌پرس- حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین «علی عسگری» معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی؛ دهم آذر سالگرد شهادت مرحوم شهید آیت‌الله «سید حسن مدرس» است او نماد فقاهت، عدالت و نمایندگی ملت بود.

چهره آزاده، شجاعی که از نظر کارآمدی فکری و سیاسی توانست تقابل قابل توجه و اثرگذاری با رضاخان میرپنج عامل انگلیس و نفوذی‌های انگلیس در مجلس باشد.

شهید مدرس بهترین نمونه و الگویی است که در طول تاریخ به‌ویژه در دوران مبارزات ضد استبدادی خوش درخشید و امام خمینی (ره) در یکی از بیاناتشان فرمودند که می‌رفتم در مجلس در جایگاه تماشاچی‌ها می‌نشستم و منتظر می‌ما‌ندم برای شنیدن نطق‌های آتشین شهید مدرس و به تعبیر من از بیان امام راحل این‌گونه استفاده می‌شود که مرحوم شهید مدرس الگوی مبارزاتی و فکری برای امام محسوب می‌شود.

در تاریخ زندگی شهید مدرس نمونه‌های بسیاری وجود دارد که وی تعیین‌کننده‌ترین نقش را در مجلس برای نمایندگان و مردم به‌عنوان فقیه حاضر در مجلس و نماینده مردم داشته و در یکی از اظهاراتی که می‌کنند و آن اظهارات و سخنان ایشان باعث عصبانیت رضاشاه می‌شود و جلو می‌رود و دست به قبای مرحوم شهید مدرس می‌برند و با عصبانیت اعلام می‌کند که سید، از جان من چه می‌خواهی و مرحوم شهید مدرس هم با صدای بلند اعلام می‌کند که می‌خواهم که تو نباشی، چون ظلمی.

به‌همین دلیل است که مرحوم مدرس مورد ستایش همه آزادگان و اندیشمندان مبارز بوده و خیلی‌ها او را سپهر آسمان سیاست ایران معرفی کرده‌اند و مرحوم امام (ره) درباره ایشان فرموده‌اند که مبارزه اخلاقی مرحوم شهید مدرس با استبداد و عوامل استبدادی و مستبدان در ایران همانند و به مثل مبارزه رسول گرامی اسلام با مستبدان و کافران زورگوی زمانه خودش بوده است.

مرحوم شهید مدرس انسانی شجاع و درعین‌حال عالم به زمانه خودش بود و با شجاعت در برابر هرگونه بدعت انحراف و منکر به‌خصوص منکر مربوط به حکومت و همچنین سوءاستفاده درباریان از جایگاه حکومت ایستادگی می‌کرد و در شرایطی که همه جوانب تهدید متوجه او بود، برای استقرار عدالت و حق‌خواهی در کشور از جان مایه می‌گذاشت.

از نظر او مجلس عدالتخانه اسلامی بود که باید مظهر اراده ملت شناخته می‌شد و به‌همین دلیل هم بود که ابتدا رضاخان ایشان را به خواف تبعید کرد و بعد از آن عوامل شاه او را به کاشمر برده‌اند و در یک شرایط کاملاً ظالمانه‌ای مسموم و با عمامه‌ی خودش خفه کردند.

چون مردم پس از شهادت وی را به‌عنوان سیدی مظلوم می‌شناختند، قبرش مورد توجه و زیارت شیعیان قرار گرفت و اکنون بقعه شریف و حرم منورش در کاشمر همچون نگینی درخشان باعث درخشندگی است.

هر سال دهم آذرماه به‌عنوان روز مجلس و روز شهید مدرس در کاشمر مراسم باشکوهی برگزار می‌شود و شخصیت وی به‌عنوان یک الگو به مردم و به نمایندگان ملت معرفی می‌شود. امیدوار هستیم که این شهید والامقام برای ما و به‌ویژه برای نمایندگان ملت همچنان به‌عنوان الگوی فکری و عملی شناخته شوند.

انتهای پیام/