شناسهٔ خبر: 69944631 - سرویس علمی-فناوری
منبع: جماران | لینک خبر

ترامپ باید تهدید داعش خراسان را جدی بگیرد

گفته می شود که رصد گفتگوهای اعضای داعش نشان از احتمال افزایش عملیات در غرب با نزدیک شدن به کریسمس دارد. یکی از عوامل داعش در ماه نوامبر با انتشار پستی در یوتیوب که تکنیک های سرقت از راه دور ماشین را توضیح می دهد، نوشت: «برای برادرانی که علاقه مند به سرقت یک ماشین و استفاده از آن در حملات بعدی هستند.»

صاحب‌خبر -

پایگاه خبری جماران - « در بحبوحه مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری با بحث های سیاست خارجی که بیشتر بر جنگ های اوکراین، غزه و لبنان متمرکز شده بود، گروه داعش موسوم به دولت اسلامی در حالی که از حامیان و عوامل خود می خواست در روز انتخابات به آمریکایی ها حمله کنند، همچنان تحت نظر سرویس های امنیتی امریکا و سایر کشورها بود. اف‌بی‌آی یک توطئه جدی را در اوکلاهاما سیتی تنها چند هفته قبل از رای‌گیری خنثی کرد و واکنش عمومی مشابهی را به اخبار مربوط به این  گروه تروریستی برانگیخت: آیا داعش یک تهدید مجدد است؟»

گاردین با این مقدمه می نویسد: واقعیت این است که گروه تروریستی داعش همیشه یکی از گروه های مورد توجه بوده است.

داعش در چند سال گذشته، از زمان سقوط به اصطلاح خلافت خود، مجبور شد خود را دوباره احیا کند و با بازسازی هسته‌های خود در اروپا و تقویت پایگاه‌های مستحکم در افغانستان تحت عنوان شاخه بسیار شلوغ خراسان (ISKP) و شاخه‌ای دیگر در سومالی به دنبال ابراز وجود مجدد باشد.  اکنون داعش به عنوان یک خار بزرگ در چشم دولت آینده ترامپ ظاهر می شود و می خواهد مانند سال های گذشته فعالیت خود را به رخ بکشد.

گفته می شود که رصد گفتگوهای اعضای داعش نشان از احتمال افزایش عملیات در غرب با نزدیک شدن به کریسمس دارد. یکی از عوامل داعش در ماه نوامبر با انتشار پستی در یوتیوب که تکنیک های سرقت از راه دور ماشین را توضیح می دهد، نوشت: «برای برادرانی که علاقه مند به سرقت یک ماشین و استفاده از آن در حملات بعدی هستند.»

تخریب وسایل نقلیه یکی از مشخصه های عملیات داعش بوده است، از جمله حمله سال 2017 به پل لندن و حمله دیگری به بازار کریسمس برلین (که شامل یک کامیون دزدیده شده بود) در سال 2016. این گروه تروریستی اخیراً دستورالعمل های دیگری را منتشر کرده است که در آن از پهپادها به عنوان سلاح استفاده می شود.

انبوهی از تصاویر تبلیغاتی گرافیکی در ماه های اکتبر و نوامبر نیز پیروان داعش را تشویق به فعالیت کرد. در یکی از عکس‌ها شعار «آنها را در معابدشان هدف بگیرید» با چاقو و کلیسای کاتولیک در پس‌زمینه وجود داشت، در حالی که تصویر دیگری یک درخت کریسمس و لوله تفنگ کلاشینکف و یک نارنجک دستی را به‌عنوان زیورآلات نشان می‌داد.

لوکاس وبر، یک تحلیلگر ارشد اطلاعاتی تهدید در فناوری ضد تروریسم، گفت: «تهدید داعش برای غرب در طول فصل تعطیلات افزایش یافته است. داعش با انتشار تصاویر تبلیغاتی تهدیدآمیز که یکی از جنگجویان خود را در حالی که تفنگی در کنار درخت کریسمس در دست دارد و دیگری از حامیان خود می خواهد تا تروریست های اروپایی را  تعقیب کنند، شروع به تنظیم فضای اطلاعاتی خود کرده است.

اگرچه تصاویر آماتوری داعش ممکن است حکایت از عدم جدیت داشته باشد، دلایل زیادی برای جدی گرفتن تهدیدها وجود دارد. داعش خراسان فعال در افغانستان در ماه مارس حمله مرگباری را به یک تئاتر در مسکو انجام داد که به طرز وحشیانه ای 145 نفر را کشت. پس از آن، گروه تروریستی متعهد شد که همان سطح کشتار را به یک هدف آمریکایی بیاورد. سپس پوستری را منتشر کرد که در آن ساختمان کنگره ایالات متحده و این پیام نوشته شده بود: شما نفر بعدی هستید.

لوکاس وبر گفت که توطئه های اخیر مربوط به برنامه ریزان سومالیایی داعش نشان می دهد که این گروه دارای چندین عامل بین المللی برای حمله است. او گفت: «شاخه دولت اسلامی در سومالی با توطئه‌گران در سوئد مرتبط بوده، جایی که رهبر این شاخه برای مدتی زندگی می‌کرد. داعش سومالی نیز به یک طرح بمب گذاری در ایتالیا مرتبط بود .اما ایالات متحده و اهمیت سیاسی آن هرگز از مغز برنامه ریزان داعش دور نبوده و نیست.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا که در یک رویداد تلویزیونی از کشته شدن ابوبکر البغدادی، رهبر داعش در سال 2019 خبر داد، موضوع رایج بحث آنلاین در میان پیروان و عوامل این گروه است.

یکی از حامیان داعش در راکت چت، سوءقصد به ترور ترامپ در تابستان گذشته را مطرح و در مورد پتانسیل فرصت‌های آینده به فرضیه هایی اشاره کرده بود: من معتقدم اگر کسی به اندازه کافی باهوش باشد، می تواند این کار را انجام دهد.  اطلاعات و امنیت همه اموری مربوط به انسان هستند، آنها می توانند اشتباهات زیادی مرتکب شوند.

دونالد ترامپ در طول اولین مبارزات انتخاباتی، رئیس جمهور وقت آمریکا و دولت او را به عنوان «بنیانگذار» داعش متهم می کرد که نتوانسته بودند ترمز توسعه دامنه فعالیت این گروه را بکشند. هنگامی که ترامپ قدرت را به دست گرفت، در نهایت پنتاگون او بود که رهبری ائتلاف «ضد داعش» را بر عهده داشت که در نهایت مالکیت زمین این گروه را در عراق و سوریه از بین برد. اکنون، سال‌ها بعد، داعش بار دیگر در حال قدرتنمایی است و ترامپ برای دومین بار روی کار آمده است.

کالین کلارک، مدیر تحقیقات مرکز سوفان، معتقد است که از تمام بخش‌های این سازمان تروریستی، داعش خراسان در ذهن مقامات اطلاعاتی آمریکا مهم‌تر خواهد بود. او در این باره می گوید: تهدید ناشی از داعش خراسان  باید در راس اولویت‌های دولت ترامپ در زمینه مبارزه با تروریسم قرار گیرد. این گروه  همچنان مصمم به حمله به غرب است و چیزی جز انجام یک حمله قابل توجه در ایالات متحده را دوست ندارد. مشاوران ضد تروریسم ترامپ از روز اول روی کار آمدن باید بر تهدید ناشی از عملیات خارجی داعش خراسان  تمرکز کنند. این به معنای نگاه کردن به داعش خراسان  در هر کجا که این گروه فعالیت می کند، از جنوب و آسیای مرکزی گرفته تا ترکیه تا اروپا و غیره است. برخی از انتصابات امنیت ملی ترامپ می تواند به طور بالقوه با کارکنان اطلاعاتی در دولت ایالات متحده که در خط مقدم ردیابی داعش هستند، تنش هایی را به وجود آورد که این شرایط شروع خوبی برای دوره دوم ریاست جمهوری او نخواهد بود.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام