شناسهٔ خبر: 69703284 - سرویس ورزشی
منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

کوراش؛ پرافتخار و مظلوم‌تر از همیشه

کوراش را همگان با دو مدال طلای بازی‌های آسیایی هانگژو و جاکارتا و البته سه مدال نقره و هفت برنز، آن‌هم در بین زنان و مردان می‌شناسند. ورزشی که در سال 98‌ به دلیل حاشیه‌سازی رئیس جوان فدراسیون جودو، مجبور به کوچ اجباری شد و به فدراسیون پرافتخار و البته پرمشغله ووشو پیوست.

صاحب‌خبر -

کوراش را همگان با دو مدال طلای بازی‌های آسیایی هانگژو و جاکارتا و البته سه مدال نقره و هفت برنز، آن‌هم در بین زنان و مردان می‌شناسند. ورزشی که در سال 98‌ به دلیل حاشیه‌سازی رئیس جوان فدراسیون جودو، مجبور به کوچ اجباری شد و به فدراسیون پرافتخار و البته پرمشغله ووشو پیوست.

با توجه به اختلافات پیش‌آمده پس از تغییر مدیریت فدراسیون جودو، کوراش به فدراسیون ووشو رسید؛ جایی که حداقل تنش‌ها و حاشیه‌های فدراسیون قبلی را نداشت و البته در این فضا، کوراش‌کاران کشور توانستند با تکیه بر حداقل‌‌ امکانات و زیرساخت‌ها و توجهات مدیریت ورزش کشور، افتخارات فراوانی کسب کنند.

استراتژی‌های مدیریتی، از‌جمله استخدام مربی خارجی برای بانوان و برگزاری اردوهای پیوسته در کمپ تیم‌های ملی کوراش در خراسان شمالی و برنامه جامع مبارزه با دوپینگ در انجمن کوراش‌ در بخش بانوان، علاوه‌ بر کسب مدال‌های طلای جهانی در مسابقات قهرمانی بزرگسالان سال 2022، باعث صید دو مدال نقره و یک برنز از بازی‌های آسیایی‌ هانگژو شد. در بخش مردان نیز درخشش کوراش‌کاران در بازی‌های آسیایی هانگژو و  کسب مدال طلا و نقره این بازی‌ها و قهرمانی بزرگسالان جهان در پونای هند و عشق‌آباد ترکمنستان، با حداقل امکانات از افتخارات این رشته است. شاید اوج هنرنمایی این رشته مربوط به برگزاری مسابقات قهرمانی بزرگسالان کوراش آسیا‌ بین مردان و زنان آسیا در سال جاری بود که در شرایط حال کشور، بسیار ستودنی و دور از دسترس به نظر می‌رسید. محمدرضا نصیری‌نژاد، رئیس این رشته نیز با موفقیت در داخل کشور و تدارک ورزشکاران برای کسب مدال‌های فراوان، موفق شد در عرصه بین‌المللی بدرخشند و برای اولین بار یک ایرانی به‌عنوان دبیرکل فدراسیون جهانی این رشته معرفی شد.

این همه افتخار برای رشته‌ای که تا قبل از بازی‌های آسیایی هانگژو، وعده فدراسیون مستقل آن توسط وزارت ورزش داده شده بود، برای جامعه ورزش دور از انتظار نبود. رشته‌ای که در‌حال‌حاضر در کسب مدال بسیار قوی‌تر از فدراسیون‌های رزمی بعضا المپیکی، بار مدال‌آوری ورزش کشور را به دوش می‌کشد.

اما با توجه به در پیش بودن مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان در مغولستان،‌ سراغ دبیرکل این انجمن رفتیم تا از وضعیت آمادگی و اعزام تیم‌های منتخب آگاه شویم.

کورش خسرویار، دبیرکل انجمن کوراش کشور و مسئول فنی کوراش آسیا، در این زمینه گفت: با توجه به برگزاری مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان در مغولستان که از سوم تا هشتم دسامبر برگزار می‌شود، مسابقات انتخابی تیم‌های ملی نوجوانان و جوانان به میزبانی استان خراسان شمالی و شهرستان بجنورد‌ برگزار شد و نفرات برتر اوزان به اردوی آمادگی دعوت شدند. مکاتبات با فدراسیون ووشو انجام و مجوز شورای برون‌مرزی برای این تیم در رده مردان و زنان صادر شد. ولی متأسفانه در‌حال‌حاضر به دلیل عدم اختصاص بودجه برای اعزام تیم‌های کوراش به رقابت‌های جهانی و بین‌المللی، این اعزام در آستانه لغو است.

متأسفانه در این زمینه، با توجه به هزینه‌های بالای تهیه بلیت و اقامت و تعداد ورزشکاران و از طرفی اعزام‌های سال جاری فدراسیون ووشو در رده‌های مختلف‌ و اعلام ریاست محترم فدراسیون ووشو، اعتباری برای این رده مهم سنی که آینده‌ساز این ورزش هستند باقی نمانده است. تلاش‌هایی از طرف نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و مکاتباتی با وزارت ورزش انجام شده که متأسفانه هنوز پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است.

این جای تأسف دارد برای ورزش کشور. رشته‌ای که با حداقل امکانات همواره افتخارآفرین بوده‌ و در حساس‌ترین مسابقات، از‌جمله بازی‌های آسیایی، بازی‌های داخل سالن آسیا، بازی‌های کشورهای اسلامی و... همواره جور مدال‌آوری کشور را بر دوش کشیده‌ و سال آینده باید با 

20 شرکت‌کننده در بازی‌های آسیایی جوانان در تاشکند حضور پیدا کند، حتی توان اعزام تیم‌های آینده‌ساز خود را ندارد.

به هر روی با توجه به سخنرانی‌های اخیر وزیر ورزش و جوانان‌ و خیز بلند کشور برای موفقیت در بازی‌های آسیایی ژاپن و بازی‌های آسیایی جوانان در ازبکستان، امیدواریم‌ شرایط برای اعزام این تیم مهیا شود‌ تا مثل بازی‌های قبل در روزهای آخر با فانوس به دنبال مدال و موفقیت نباشیم.