شناسهٔ خبر: 69624901 - سرویس علمی-فناوری
منبع: ایمنا | لینک خبر

ویروس‌های آزمایشگاهی؛

دانشمندی سرطان خود را بدون شیمی‌درمانی درمان کرد

یک ویروس‌شناس اهل کروواسی با استفاده از ویروس‌های آزمایشگاهی اقدام به درمان سرطان سینه‌اش کرد و پس از چهار سال بدون نشانه‌ای از بیماری به سلامت به زندگی ادامه می‌دهد، اقدامی که بحث‌هایی درباره اخلاق خودآزمایی را به همراه داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، بیاتا هالاسی ویروس‌شناس اهل دانشگاه زاگرب (Zagreb) روزی تصمیم به اقدامی جسورانه گرفت و توانست سرطان سینه‌اش را با استفاده از ویروس‌های آزمایشگاهی درمان کند. او که در سال ۲۰۲۰ به سرطان سینه مبتلا شده بود که به‌دلیل موفق نبودن درمان‌های شیمیایی قادر به ادامه روند درمان نبود.

هالاسی با مطالعه ادبیات موجود، به خوددرمانی با استفاده از درمانی موسوم به ویروس‌درمانی انکولیتیک (OVT) روی آورد. وی این درمان که نخستین به‌کارگیری موفق ویروس‌ها برای حمله به سلول‌های سرطانی است، برای خود امتحان کرد و در حال حاضر چهار سال بعد از آن، بدون نشانه‌ای از سرطان به زندگی ادامه می‌دهد.

OVT یک رویکرد نوظهور در درمان سرطان است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا با سلول‌های سرطانی مبارزه کند. با اینکه تا به‌حال ویروسی به‌طور ویژه برای درمان سرطان سینه تأیید نشده، هالاسی با دو ویروس مختلف، یکی ویروس سرخک و دیگری ویروس استوماتیت تاولی (VSV)، تومور خود را هدف قرار داد. این دو ویروس به‌عنوان آلوده‌کننده نوع سلولی که تومور او از آن نشئت گرفته است، شناخته شده‌اند.

تحقیقات هالاسی به بحث‌هایی درباره اخلاق خودآزمایی دامن زده است، محققان تاکید می‌کنند که چنین اقداماتی باید با احتیاط و تحت نظارت متخصصان صورت گیرد و دیگران از تقلید آن خودداری کنند. هالاسی می‌گوید انتشار گزارش او به یک سردبیر شجاع نیاز داشت و او امیدوار است که داستانش الهام‌بخش دیگران باشد تا محققان بتوانند نتایج خوبی از روش‌های نوآورانه را کسب کنند.