شناسهٔ خبر: 69589663 - سرویس علمی-فناوری
منبع: گجت نیوز | لینک خبر

تمام کسب و کارهای اینترنتی باید مالیات بدهند

صاحب‌خبر -

عضو هیأت مدیره اتحادیه کسب‌ و کارهای فضای مجازی خاطرنشان کرده که تمام کسب و کارهای اینترنتی در کشور باید مالیات بدهند و معافیتی وجود ندارد.

فضای مجازی طی سالیان اخیر تبدیل به بستری برای فروشگاه‌های آنلاین شده تا از این طریق کالای خود را در معرض دید میلیون‌ها مشتری قرار دهند و کسب درآمد کنند. البته در مسیر درآمدزایی آنلاین شاپ‌ها و سایر مشاغل وابسته فضای مجازی، همواره مشکلات و چالش‌هایی مثل فیلترینگ وجود داشته است.

مالیات کسب و کارهای اینترنتی الزامی است

از مسدود کردن شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های کسب‌ و کار که بگذریم، به غول دیگری به نام مالیات می‌رسیم.  یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی اعلام کرده است که تمام اصنافی که در بستر مجازی فعالیت می‌کنند باید مالیات دهند و هیچ گونه معافیتی وجود ندارد و این در حالی است که لایحه مجلس در اوایل سال جاری به معافیت مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی اشخاص حقیقی تأکید داشت!

مالیات کسب و کارهای اینترنتی مالیات کسب و کارهای اینترنتی

به گفته رضا الفت نسب، 7 هزار نفر در کشور برای فعالیت در فضای مجازی مجوز دریافت کرده‌اند و هم اکنون عضوی از این اتحادیه به شمار می‌روند. ایشان همچنین به شرکت اعضای اتحادیه در برگزاری انتخابات اشاره کرده و گفته‌اند:

از تعداد هفت هزار نفر عضو اتحادیه باید حدود 1800 نفر به صورت حضوری در انتخابات شرکت کنند تا اعضا به حد نصاب برسد؛ در غیر این صورت این تشکل منحل خواهد شد.

انحلال زودرس اتحادیه کسب و کارهای مجازی

پیش از اینکه رضا الفت نسب راجع به برگزاری انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی به اعضا تذکر دهد، یک دور دیگر برگزار شده، اما به علت نرسیدن به حد نصاب، اتفاقی نیفتاده است. این عضو هیأت مدیره معتقد است که با توجه به استقبال کم از دور اول، به نظر می‌رسد که دور دوم هم بدون نتیجه تمام شود و در نتیجه تشکلی که به وجود آمده به سمت انحلال برود.

مالیات کسب و کارهای اینترنتی مالیات کسب و کارهای اینترنتی

به گفته الفت نسب، هیأت عالی نظارت بر سازمان‌های کشور درباره انحلال کامل، ایجاد یک تشکل مشابه یا انتصاب رئیس جدید برای این اتحادیه تصمیم گیری نهایی می کند. ایشان بر این باور است که اگر اتحادیه از بین برود و به هر شکل ممکن دوباره فعالیت خود را آغاز کند، به صورت تخصصی اداره خواهد شد و تنها مشاغلی در آن عضو می‌شوند که صفر تا صد فعالیتشان به صورت مجازی باشد. وی ادامه داد:

افرادی که مغازه دارند باید از اتحادیه خود مجوز فعالیت در فضای مجازی را دریافت کنند و ما هم آن‌ها را تأیید خواهیم کرد. همچنین تمام اصنافی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند باید مالیات بدهند و معافیتی وجود ندارد.

اتحادیه کسب و کارهای مجازی در آستانه تخصصی شدن

یکی از چالش‌های مهم اتحادیه کسب و کارهای مجازی، ساختار کلان و تخصصی نبودن است. عضو هیأت مدیره این اتحادیه راه حل این معضل را تخصصی شدن می‌داند. به گفته الفت نسب، باید کمیسیون‌ها یا تشکل‌های تخصصی زیر مجموعه این اتحادیه ایجاد شود تا مسائل صنوف مختلف را به صورت تخصصی در فضای مجازی پیگیری کنند.

مالیات کسب و کارهای اینترنتی

به گفته ایشان، ماده 87 قانون نظام صنفی عنوان می‌کند که هر فعالیت صنفی در بستر فضای مجازی باید از اتحادیه مربوطه مجوز بگیرد که البته این موضوع طی سال‌های اخیر رعایت نشده، اما تعداد وب سایت‌هایی که دارای نماد هستند بیش از 100 هزار است. الفت نسب می‌گوید:

البته برای اعطای مجوز به متقاضی یک زمانی تعیین شده و اگر در زمان مقرر، اتحادیه مجوز لازم را به متقاضی کسب و کار در فضای مجازی ندهد، سامانه مجوزها جواز را صادر می‌کند. هیچ کسب و کار صنفی معافیت مالیاتی نخواهد داشت و صرفا اصنافی که در حوزه تولید محتوا کار می‌کنند از مالیات معاف هستند که آن‌ها هم باید تأییدیه وزارت ارشاد را داشته باشند.

به باور عضو هیأت مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی، ساماندهی کسب و کارها و اعطای مجوز و نظارت، از جمله وظایفی است که باید اتحادیه انجام دهد. همچنین یکی دیگر از وظایف، رسیدگی به شکایات بین مشتری و صاحب کسب و کار است که برای رفع مشکل، رأی تخصصی صادر می‌شود.

در گجت نیوز بخوانید:
طرح جدید نظام‌ حکمرانی فضای مجازی در حال طی کردن مراحل قانونی است رئیس جمهور پزشکیان: با فیلترشکن فروشان برخورد کنید تبلیغ اشخاص حقوقی در پلتفرم های خارجی ممنوع است! کسب و کارهای اینترنتی اشخاص حقیقی در سال ۱۴۰۳ از مالیات معاف می‌شوند