تیم ملی فوتسال زنان ایران توانست در تورنمنت کافا برای سومین دوره پیاپی عنوان قهرمانی دست پیدا کند؛ تورنمنتی که در قواره فوتسال زنان ایران نبوده و نیست. آماتور بودن این تورنمنت جایی بیش از پیش آشکار شد که بازیکنان حریفان ایران حتی ابتداییترین قوانین فوتسال از جمله چگونگی شروع مسابقه بعد از اعلام ضربه دروازه را هم نمیدانستند! جالب آنکه در حالیکه تیمهای فوتسال زنان ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و قرقیزستان با ترکیبهایی جوانشده به تورنمنت کافا پا گذاشته بودند اما شرایط برای تیم ملی فوتسال زنان ایران متفاوت بود.
به گزارش فوتبال 360، زنان فوتسال ایران با فهرستی که میانگین سنیاش بیش از 28 سال بود، در تورنمنت کافا حضور یافتند؛ آنهم در حالیکه در قارهکهن، عنوان پرافتخارترین تیم قاره در اختیار تیم ملی فوتسال زنان ایران است و تورنمنتی مانند کافا میتوانست فرصتی برای جوانگرایی و اعتماد به جوانان زیر 23 سال باشد اما کادرفنی تیم از ترس ناکامی و از دست دادن جایگاه خود تصمیم گرفت تا با ترکیبی پرستاره و در حضور ستارههای نسل طلایی، تیمش را در مسابقات کافا به میدان بفرستد.
مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال روز گذشته در مصاحبه خود پیرامون آخرین وضعیت تیمهای ملی ایران، وضعیت تیم ملی فوتسال زنان ایران را عالی توصیف کرد و صبح امروز هم در پیامی پرطمطراق موفقیت بهدست آمده در تورنمنت کافا را تبریک گفت. جالب آنکه به نظر میرسد تاج به دنبال آن است پشت موفقیت بهدست آمده در تورنمنت کماهمیتی چون کافا که آنهم با حضور ترکیب پرستاره ایران به پایان رسید، پناه بگیرد تا نقصانهای کاریاش در حوزه زنان بیش از پیش آشکار شود.
تاج که به تازگی و بعد از ناکامی تیم ملی فوتبال مردان در جام ملتهای آسیا، بار دیگر در مظاناتهام قرار گرفته و انتقادات زیادی نسبت به مدیریت او وارد شده، حالا با قهرمانی تیم فوتسال زنان در تورنمنت کافا، به دنبال گذاشتن سرپوشی بر ناکامیهای خود در عرصه مدیریت است. جالب آنکه حتی اگر ناکامیهای فوتبال مردان در سال گذشته را نادیده بگیریم، بازهم از بار ناکامیهای کارنامه مهدی تاج کاسته نمیشود؛ چرا که او یکی از بیتوجهترین روسای فدراسیون فوتبال ایران به حوزه فوتبال و بهویژه فوتسال زنان است و به نظر میرسد صرفاً به دنبال آن است تا از موفقیتهای بهدست آمده در این حوزه برای خود سپر بلا بسازد.
رئیس فدراسیون فوتبال همزمان با در اختیار داشتن این سمت، در کنفدراسیون فوتبال آسیا در کسوت رئیس کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی فعالیت میکند. جالب آنکه تاج که همواره تلاش کرده خود را حامی فوتبال و فوتسال زنان نشان بدهد، همواره از پاسخ دادن به این سوال که چرا که در 6 سال اخیر خبری از برگزاری جام ملتهای فوتسال زنان آسیا به عنوان مهمترین تورنمنت قاره کهن نبوده، طفره رفته است تا بیش از پیش سمبلیکبودن اقدامات او در حوزه زنان آشکار شود.
تیم ملی فوتسال زنان ایران سال آینده باید در تورنمنتهای مهمی از جمله رقابتهای قهرمانی داخل سالن آسیا و اولین دوره رسمی جام جهانی فوتسال زنان که زیرنظر فیفا قرار است برگزار شود، شرکت کند. آنچه از نانِ شب برای این تیم واجب است، تغییر نسل است؛ تغییر نسلی در اوج احترام به ستارههایی که نسل طلایی فوتسال زنان ایران هستند. جالب آنکه در طول 3 سال اخیر، همواره کادرفنی فعلی تیم ملی فوتسال زنان با قهرمانی در کافا با استفاده از مهرههای باتجربه سعی داشتهاند صندلی خود را حفظ کنند و به نظر میرسد در مقابل مدیرانی که به دنبال دستاوردسازیهای پوشالی هستند، توانستهاند موفق عمل کنند.
مهدی تاج به دنبال قهرمانیهایی است که روی نقاط ضعف دوران مدیریت خود سرپوش بگذارد و فروزان سلیمانی، سرمربیای است که در این سالها جز موفقیت در تورنمنت کافا، موفقیت دیگری نداشته و حتی در دیدارهای تدارکاتی مقابل روسیه هم نتوانسته موفق عمل کند و در بازیکنسازی و تغییر نسل هم ناموفق بوده اما در فدراسیونی که قهرمانی در بیاهمیتترین تورنمنتها هم دستاورد است، سلیمانی سرمربی تراز آن است. با تداوم ترکیب تاج-سلیمانی در یکی از سرنوشتسازترین سالهای فوتسال زنان ایران، باید منتظر آمدن روزهای تلخ ماند؛ روزهایی که عیار واقعی فوتسال زنان ایران که حالا به روزهای پایانی کار نسل طلاییاش رسیده در آوردگاههایی مهمی مانند رقابتهای قهرمانی داخل سالن آسیا و اولین دوره رسمی جام جهانی فوتسال زنان مشخص شود.
بیشک زمان بهترین قضاوت را خواهد کرد اما آنچه مشخص است اینکه مهدی تاج که در این سالها کمترین توجه را به فوتسال زنان داشته، نمیتواند از نمدِ قهرمانی حتی در تورنمنت بیکیفیتی چون کافا برای خودش کلاهی بسازد؛ کلاهی که بخواهد آن را به سر بگذارد و خودش را حامی درجه اول فوتسال زنان نشان بدهد!