شناسهٔ خبر: 60980733 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

آخرین تحولات اوکراین| وعده وزیر خارجه آفریقای جنوبی برای ادامه مذاکرات با پوتین و زلنسکی

بسته جدید کمک نظامی آمریکا به اوکراین، ادامه تلاش آفریقای جنوبی برای صلح بین مسکو و کی‌یف، کوبا آمریکا را مقصر در جنگ اوکراین خواند، امکان اعزام نظامیان اروپایی به اوکراین و غیرممکن بودن تحویل سریع جنگنده به کی‌یف، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سفارت روسیه در ایالات متحده بامداد امروز، چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که اختصاص بسته جدید کمک نظامی آمریکا به کی‌یف، وسواس بیش از اندازه مقامات واشنگتن برای تحمیل شکست استراتژیکی بر روسیه را تأیید می‌کند. 

آخرین تحولات اوکراین| بسته جدید کمک نظامی آمریکا به اوکراین به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار

در این بیانیه آمده است: «واشنگتن با اعلام بسته دیگری از تسلیحات نظامی به اوکراین، تنها وسواس خود در مورد نظریه تحمیل شکست استراتژیک بر روسیه را تأیید کرده است. و در این راستا برای دست یابی به این آرزو، مقامات کی‌یف را به سمت دست زدن به ماجراجویی‌های ناامیدکننده‌تر سوق می‌دهد.»

سفارت روسیه یادآور شده که ایالات متحده تلاش های بیهوده‌ای برای شکست روسیه "در میدان نبرد" بدست نیروهای نظامی اوکراینی انجام می دهد. در این رابطه، دیپلمات‌ها تاکید کردند که نظامیان روسی هر روز افسانه و غیر واقعی بودن "کی‌یفیت بی نظیر" سلاح های آمریکایی و ناتو را به اثبات رسانده و این تجهیزات دائماً در میدان نبرد سوخته و از بین می روند. 

بیانیه مربوطه پس از آن منتشر شد که پنتاگون شب گذشته سه شنبه، بسته بعدی کمک های نظامی به مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار را اعلام کرد. واشنگتن اینبار ۳۰ خودروی جنگی پیاده نظام بردلی، ۲۵ دستگاه نفربر زرهی استرایکر، و همچنین گلوله‌های توپخانه  قطعات یدکی را به کی‌یف منتقل خواهد کرد.  علاوه بر این، بسته کمک نظامی جدید شامل موشک‌های دفاع هوایی پاتریوت و سیستم‌های دفاع هوایی قابل حمل استینگر خواهد بود.

وزارت دفاع آمریکا یادآور شده که بسته جدید حاوی سلاح‌های کلیدی است که برای کمک به عملیات ضد حمله سربازان اوکراینی طراحی شده‌اند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و نودم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

وعده وزیر خارجه آفریقای جنوبی برای ادامه  مذاکرات با پوتین و زلنسکی

نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی شب گذشته، سه شنبه در دیدار با همتای آلمانی خود آنالنا بوربوک وعده داد که رهبران کشورهای آفریقایی به تعامل خود با روسای جمهوری روسیه و اوکراین ادامه خواهند داد. 

این دیپلمات یادآور شد که نشست بعدی رهبران آفریقایی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین ممکن است در هفته های آینده برگزار شود. به گفته وی، موضوع مذاکرات همچنان پایان درگیری نظامی در اوکراین خواهد بود.

در تاریخ ۱۶ ژوئن، یک هیئت بلندپایه از ۷ کشور قاره آفریقا برای دیدار با زلنسکی به کی‌یف سفر کرد و روز بعد، ۱۷ ژوئن، رهبران آفریقایی برای گفتگو با رهبر روسیه به سن پترزبورگ عزیمت کردند. پوتین به مفاد اصلی طرح صلح آفریقا گوش داده و تاکید کرد که مسکو برای موضع گیری کشورهای  آفریقا در جهت حل و فصل مسالمت آمیز مناقشات و برقراری نظم جهانی عادلانه تر احترام زیادی قائل است.

کاردینال زوپی فرستاده واتیکان در امور اوکراین امروز  وارد مسکو خواهد شد

کاردینال ماتئو زوپی، رئیس کنفرانس اسقف‌های ایتالیا، روز چهارشنبه در چارچوب بخشی از ماموریت حفظ صلح رهبر کلیسای کاتولیک وارد مسکو خواهد شد. این خبر روز سه شنبه،  توسط خبرگزاری کاتولیک ( Catholic News Agency) به نقل از مقامات واتیکان گزارش شده است.

کلیسای واتیکان در این بیانیه یادآور شد: "مأموریت کاردینال در این سفر دو روزه کمک به "پیدا کردن راه حلی برای دستیابی به صلح عادلانه و پایدار در اوکراین" است. طبق این اطلاعات، پاپ از کاردینال ایتالیایی خواسته است که به عنوان فرستاده ویژه به منظور "آغاز راه صلح" بین روسیه و اوکراین تلاش کند.  هدف اصلی این ابتکار صلح تشویق اقدامی انسان دوستانه  است که می تواند به حل و فصل وضعیت غم انگیز کنونی و یافتن راه هایی برای دستیابی به صلح عادلانه کمک کند.

در اوایل ماه ژوئن، کاردینال زوپی با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین دیدار کرد که زلنسکی در این نشست گفت که آتش‌بس و توقف درگیری منجر به صلح نمی‌شود و کی‌یف نیازی به میانجی ندارد.

دیپلمات روس امکان اعزام نظامیان کشورهای اتحادیه اروپا به اوکراین را بعید ندانست

کریل لوگوینوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در اتحادیه اروپا در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا که بامداد امروز، چهارشنبه منتشر شد، ابراز عقیده کرده است که در شرایط کنونی که اتحادیه اروپا دست به نظامی سازی بلندمدت اقتصاد خود زده است، هیچ چیز از جمله اعزام نیروی نظامی به کی‌یف را نمی توان رد کرد. 

وی گفت: «در مورد بحث اعزام احتمالی نیروهای نظامی، برای غرب، معنای این بحران تضعیف روسیه در جریان یک جنگ نیابتی است. با این حال، در شرایطی که رهبری اتحادیه اروپا بر خلاف اصول یکپارچگی اروپایی، دست به نظامی سازی بلندمدت اقتصاد زده است، هیچ چیز قابل رد و غیرممکن نیست.»

این دیپلمات روس همچنین درباره وضعیت کنونی ارسال سلاح به طرف اوکراینی، تاکید کرد که این موضوع به منابع در دسترس کشورهای اروپایی بستگی دارد و تنها فشار وارده از سوی رهبری اتحادیه اروپا و ایالات متحده در این خصوص مطرح نیست.

لوگوینوف توضیح داد: «ماجرای تامین مهمات ارتش اوکراین نشان داد که در انبارهای اروپایی واقعاً محدودیت‌های جدی وجود دارد و صنایع محلی هنوز به سطحی نرسیده است که بتواند هم نیازهای اوکراینی و هم احتیاجات داخلی خودشان را پوشش دهد. بدین ترتیب، ممکن است در زمان کوتاهی اوضاع به گونه ای شود که خودشان بدون سلاح باقی بمانند.»

ماینده دائم روسیه در بروکسل، سناریوی مشابهی را در خصوص انتقال هواپیماهای نظامی پیش بینی کرد. به گفته وی، کشورهایی که جت های جنگنده را به کی‌یف می فرستند، فوراً درخواست تعویض ناوگان خود و دریافت هواپیماهای مدرن‌تر را خواهند داد و پس از آن چانه زنی با ایالات متحده آغاز خواهد شد.

اسلواکی خواستار تمدید ممنوعیت واردات غلات از اوکراین شد

در نشست شورای اتحادیه اروپا در خصوص مشکلات کشاورزی در لوکزامبورگ، کشورهای عضو بسته حمایتی از کشاورزان بلغارستان، مجارستان، لهستان، رومانی و اسلواکی را به مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو تصویب کردند. البته جوزف بیرش، وزیر کشاورزی جمهوری اسلواکی یادآور شد که مبلغ ۵.۲۴ میلیون یورو تخصیص یافته به این کشور "بسیار مضحک" است.

بیرش گفت: ۵ میلیون یورو برای اسلواکی برای جبران خسارات وارده به کشاورزی این کشور کافی نیست.  هنوز بسته ای از منابع ملی وجود دارد، اما تقسیم آن به گونه ای دشوار خواهد بود که عینیت آن تضمین شود و جبران خسارت به نحوی به کشاورزان کمک کند.

بر اساس پیشنهاد کمیسیون اروپا، اقدامات پیشگیرانه استثنایی و موقت برای محدود کردن واردات محصولات کشاورزی از اوکراین برای این پنج کشور که از دوم ماه مه لازم‌الاجرا شد، تا تاریخ ۱۵ سپتامبر معتبر خواهد بود.

بیرش اذعان کرد که اسلواکی از این موضوع راضی نیست و صبح روز سه شنبه در مورد وضعیت لوکزامبورگ با همکارانش در این وزارتخانه از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا همسایه اوکراین بحث کرد.

وی یادآور شد که "اسلواکی آماده کمک به اوکراین است" ولی تاکید کرد که این کمک‌ها نباید به قیمت از دست دادن بازار ملی تمام شود.

پنتاگون از ذکر تاریخ مشخصی برای تحویل جنگنده F-۱۶ به کی‌یف خودداری کرد

 پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون شب گذشته، سه شنبه اعلام کرد که هنوز خیلی زود است تا در  خصوص زمان تحویل جنگنده های F-۱۶ به کی‌یف صحبت کنیم ، برای اینکه فعلاً هلند و دانمارک فقط در مرحله برنامه ریزی آموزش خلبانان اوکراینی هستند. 

وی گفت: هلند و دانمارک برای رهبری این برنامه (آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با F-۱۶) داوطلب شدند. بنابراین آنها در حال حاضر در حال جمع آوری جزئیات و شرایط برنامه آموزشی هستند."

رایدر همچنین در پاسخ به سئوالی در مورد انتظار کی‌یف برای دریافت جنگنده‌ها در سال ۲۰۲۳ یادآور شد که او "قرار نیست گاری را جلوتر از اسب قرار دهد و در مورد زمان" آموزش و تحویل F-۱۶ خود گمانه‌زنی کند. وی تاکید کرد که واشنگتن در صورت دسترسی به اطلاعات آن را اعلام خواهد کرد.

زلنسکی حکم برکناری رئیس صنایع دفاعی اوکراین را امضا کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین روز سه شنبه حکم برکناری "یوری گوسیف" رئیس شرکت دولتی صنایع دفاعی اوکراین (Ukroboronprom) را امضا کرد. 

برخی نشریات اوکراینی گزارش دادند که گوسیف به دلیل این واقعیت که تحت رهبری او این شرکت دولتی در توسعه برنامه موشکی شکست خورده است" از سمت ریاست آن برکنار شده است.

پیش از این، در اواخر ماه مه، نیز مشخص شد که زلنسکی رئیس سرویس امنیتی اوکراین در منطقه خملنیتسکی را برکنار کرد. دلیل برکناری این مقام امنیتی از سمت خود فاش نشده است.

وزیر دفاع کوبا آمریکا را مقصر در آغاز مناقشه نظامی در اوکراین دانست

آلوارو لوپز میرا، وزیر نیروهای مسلح انقلابی جمهوری کوبا، روز سه شنبه، در جریان مذاکرات خود با سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، تاکید کرد که اکنون دیگر بسیاری در کشورهای جهان این واقعیت را درک می کنند که منشأ واقعی آغاز درگیری نظامی در اوکراین در سیاست تهاجمی ایالات متحده نهفته است. 

وی گفت: روسیه به دلیل تمایل ایالات متحده برای ادامه گسترش ناتو و استفاده از اوکراین بعنوان سکویی علیه این کشور مجبور به آغاز عملیات ویژه در اوکراین شد. در این زمینه، روسیه نقش رهبری را در مبارزه با فاشیسم ایفا می کند که آمریکا در تلاش است آن را در اروپا گسترش دهد.

وزیر دفاع تاکید کرد که هاوانا با تحریم های یکجانبه علیه روسیه مخالف است. به گفته وی، این محدودیت‌ها برخلاف منشور سازمان ملل هستند.

وزیر دفاع روسیه روز گذشته با همتای کوبایی خود در مسکو دیدار و گفتگو کرد. به گفته شویگو، در حال حاضر روابط روسیه و کوبا در حال تقویت است و سرعت بالایی در توسعه گفتگوهای سیاسی بین  دو کشور حاصل شده است.

شویگو در جریان مذاکرات خاطرنشان کرد، کوبا مهمترین متحد روسیه در منطقه کارائیب بوده، هست و باقی خواهد ماند.

وزیر دفاع روسیه تاکید کرد: «دوستان کوبایی ما بر نگرش خود نسبت به کشور ما از جمله نشان دادن درک کامل از دلایل آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین تاکید کردند.»

کی‌یف امیدوار است نخستین جنگنده F-۱۶ را تا پایان سال ۲۰۲۳ دریافت کند

آندری یرماک، رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مقامات کی‌یف امیدوارند تا پایان سال ۲۰۲۳ اولین جنگنده اف-۱۶ را دریافت کند.

وی گفت: "من معتقدم که می توانیم اولین جنگنده‌ها را قبل از پایان سال جاری دریافت کنیم."

به عقیده یرماک، تقریباً همه کشورهای "ائتلاف هواپیما" آماده ارائه جنگنده‌های F-۱۶ به اوکراین هستند و برخی از آنها ظاهراً می‌توانند این کار را قبل از پایان سال انجام دهند.

اوایل روز گذشته روزنامه پولیتیکو گزارش داد که دانمارک برنامه خود برای آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جت های جنگنده F-۱۶ را آغاز کرده است. انتظار می رود این دوره آموزشی شش تا هشت ماه طول بکشد.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین،  پیش از این یادآور شد که خلبانان ارتش اوکراین می توانند در تابستان امسال آموزش F-۱۶ را آغاز کنند. به گفته وی، کی‌یف ممکن است اولین هواپیماها را ظرف شش تا هفت ماه دریافت کند.

سناتورهای آمریکایی از اسرائیل خواستند تا به کاخ سفید اجازه دهد گنبد آهنین را به کی‌یف منتقل کند

روزنامه هاآرتص روز سه شنبه گزارش داد که دو سناتور آمریکایی - لیندسی گراهام جمهوری خواه و کریس ون هولن دموکرات - از مقامات اسرائیلی درخواست کردند تا به واشنگتن اجازه دهد تا سامانه دفاع موشکی تاکتیکی گنبد آهنین موسوم به Iron Dom را به اوکراین منتقل کند. 

نامه سیاستمداران آمریکایی خطاب به دولت اسرائیل است و در آن تصریح شده که ایالات متحده در حال حاضر دو سامانه از نوع گنبد آهنین دارد و اسرائیل به واشنگتن اجازه نمی دهد حداقل یکی از آنها را به اوکراین منتقل کند.

علاوه بر این، در این نامه، گراهام و همکار دموکرات‌اش تاکید می‌کنند که از اسرائیل نمی‌خواهند سامانه های گنبد آهنین خود را به اوکراین منتقل کند، برای اینکه آنها «برای امنیت خودشان بسیار حیاتی هستند».

سناتورهای آمریکایی یادآور شدند که هر سامانه گنبد آهنین می تواند حدود ۱۵۰ کیلومتر مربع را محافظت کند و جان تعداد زیادی از مردم اوکراینی را نجات دهد.

اختصاص ۴۳ میلیون یورو  برای مرمت خطوط راه آهن مولداوی به منظور ترانزیت کالا به اوکراین 

اتحادیه اروپا و بانک اروپایی بازسازی و توسعه در حال سرمایه گذاری ۴۳ میلیون یورویی برای بازسازی خطوط راه آهن مولداوی به منظور تسهیل حمل و نقل کالا برای اوکراین هستند. این خبر روز سه شنبه توسط وزارت زیرساخت و توسعه منطقه ای جمهوری مولداوی اعلام شد.

قرارداد اعطای وام مربوطه بین مولداوی و بانک بازسازی و توسعه اروپا توسط لیلیا دابیا، وزیر زیرساخت و توسعه منطقه ای جمهوری، و  آنجلا ساکس، رئیس دفتر این بانک در مولداوی، امضا شد. در این گزارش آمده است که در جریان این رویداد، توافقنامه تامین مالی بلاعوضی نیز امضا شد که مکمل این بسته وام است.

این پول برای تعمیر کریدور راه آهن مولداوی به طول کلی ۴۴۶ کیلومتر در نظر گرفته شده است.

محتوای بسته جدید کمک نظامی بلغارستان به اوکراین

تودور تاگاریف، وزیر دفاع بلغارستان روز سه شنبه به خبرنگاران تاکید کرد که بسته کمک نظامی این کشور به اوکراین شامل تجهیزات نظامی سنگین و هوانوردی نمی شود.

وی توضیح داد: «همانند بسته نخست، این فهرست محرمانه است. تنها می توانم بگویم که ما هواپیما و خودروهای زرهی سنگین به کی‌یف ارائه نمی کنیم. من بیشتر از این اظهار نظری نمی کنم.»

چند روز قبل مشخص شد که وزارت دفاع بلغارستان بسته جدید کمک نظامی به اوکراین را آماده کرده است. گزارش شده بود که از نظر حجم و نوع سلاح، این قسط با بسته اول قابل مقایسه خواهد بود.

انتهای پیام/