فرارو- به گفته یکی از حافظان محیط زیست، کوهنوردان هیمالیا را به یک سطل زباله غول پیکر تبدیل کرده اند.
به گزارش فرارو، لوک بویزنارد ۵۳ ساله، گفت که کوهنوردان همچنین زبالهها را به یخچالهای طبیعی میریزند که از آنجا در ۲۰۰ سال آینده دوباره پدیدار خواهند شد.
این کوهنورد - که بخشی از یک اکتشافی بود که ۳.۷ تن زباله را از ماکالو، پنجمین قله مرتفع جهان و آناپورنا، دهمین قله مرتفع پاکسازی کرد - یک کمپین پاکسازی برای افزایش آگاهی در مورد آلودگی هیمالیا را تأسیس کرد. سفر قبلی او برای حذف یک تن زباله از اورست بود.
فیلمهای منتشر شده نشان میدهد که کوهنوردان داوطلب در انبوهی از زبالهها، از جمله بطریهای پلاستیکی، نوارهای بهداشتی و چادرهای متروکه گشتزنی میکنند.
لوک بویزنارد گفت که پشت هر سنگی بطریهای اکسیژن، قوطیها و کفشهای زیادی پیدا میکنید. این مرد فرانسوی گفت که واقعاً وحشتناک است و افزود که ۴۵ درصد از زبالهها پلاستیکی است.
مقامات نپال در سال ۲۰۱۴ قانونی را ارائه کردند که کوهنوردان را ملزم میکند هنگام پایین آمدن از قلهها زبالههای خود را بازگردانند. نپال ۵۲۸۰۰۰ روپیه (۳۲۳۸ پوند) برای اورست و ۳۹۶۳۰۰ روپیه (۲۴۲۸ پوند) برای سایر قلههای بالاتر از ۲۶۲۵۰ فوت تعیین کرده است. اگر کوهنوردان ۸ کیلوگرم زباله تولیدی خود را پایین بیاورند، پول بازپرداخت میشود. با این حال، منتقدان استدلال کرده اند که این طرح ناکارآمد است.