
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی اردن (پترا) گزارش داد: الصفدی در تماس تلفنی دیشب (یکشنبه شب) با تیلرسون، بر ضرورت حفظ وضعیت تاریخی و قانونی قدس و هر گونه تصمیمی که منجر به تغییر این وضعیت شود، تاکید کرد.
وزیر خارجه اردن در باره پیامدهای خطرناک هر تصمیمی برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل (رژیم صهیونیستی) به علت وضعیت ویژه مذهبی، تاریخی و ملی این مکان در میان فلسطینی ها، اردنی ها و جهان عرب و اسلام، هشدار داد.
الصفدی به پیامدهای منفی چنین تصمیمی در مورد تلاش های آمریکا برای دستیابی به صلح بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها اشاره و تاکید کرد که اتخاذ چنین تصمیمی تلاش های صلح را با شکست مواجه می کند و منطقه را به بحران بیشتر سوق خواهد داد.
وضعیت قدس بزرگترین مساله حل نشده در نزاع بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها است.
کنگره آمریکا در سال 1995 میلادی مصوبه ای را تصویب کرد که به دولت آمریکا اجازه می دهد، سفارت این کشور را از تل آویو به شهر اشغالی قدس منتقل کند، اما در بندی از این مصوبه به روسای جمهوری آمریکا اجازه داده ، برای حمایت از منافع ملی انتقال سفارت به قدس را تا شش ماه به تاخیر اندازند.
بر این اساس روسای جمهوری آمریکا در سال های گذشته دستور تاخیر در انتقال سفارت را دو بار در سال امضا کرده اند و دونالد ترامپ نیز در ماه ژوئن گذشته نیز تاخیر در انتقال سفارت را امضا کرد.
دیپلمات ها و ناظران سیاسی انتظار دارند ترامپ در سخنرانی چهارشنبه آینده خواسته رژیم صهیونیستی را برای پایتخت قرار دادن قدس تایید کند.
به گزارش پترا، اردن همچنین خواستار نشست فوق العاده اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در سطح وزیران شد تا راه های تعامل با هر تصمیمی که پایتختی قدس را برای اسرائیل تایید کند، بررسی کنند.
شرق قدس در سرزمین های اشغالی فلسطین قبل از آن که رژیم صهیونیستی در سال 1967 آن را اشغال کند، زیر نظر اردن اداره می شد.
رژیم صهیونیستی با امضای معاهده صلح با اردن در سال 1994 نظارت این کشور بر مکان های مقدس اسلامی در قدس را به رسمیت شناخت.
خاورم**1408**1651
مترجم: اکرم کرمی- انتشاردهنده:مسعودجعفریان