شناسهٔ خبر: 10598251 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

سخنگوی وزارت کشور خبر داد

جلسه مشترک وزیر کشور با شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها

صاحب‌خبر -

سخنگوی وزارت کشور از جلسه وزیر کشور با شورای نگهبان برای پیگیری مجدد رد صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد. حسینعلی امیری روز پنجشنبه و در دومین روز از همایش سراسری استانداران و فرمانداران با بیان اینکه «عصر امروز (پنجشنبه) همراه با وزیر کشور برای پیگیری این موضوع به شورای نگهبان مراجعه خواهیم کرد»، به برخی شبهات در تلاش دولت برای احقاق حقوق داوطلبان پاسخ داد.
وی با اشاره تلویحی به برخی موج‌سازی‌ها برای متوقف کردن تلاش‌های دولت در موضوع صلاحیت‌ها گفت: دولت مخالف حضور مجرمان و خائنان در مجلس است؛ هیچ کس به دنبال فرستادن افرادی با چنین ویژگی به مجلس نیست، اما وجود چنین ویژگی‌هایی باید با سند و مدرک اعلام شود. وی با بیان اینکه «بررسی صلاحیت کاندیدا‌ها نیز از جمله اقتضائات حق‌الناس است» ادامه داد: ما به عنوان دولت مخالف ورود فرد  ناصالح، مجرم، خیانتکار و غیرمعتقد به اسلام، ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی هستیم؛ مطمئن باشید اگر اسناد و مدارکی وجود داشته باشد مبنی بر اینکه کسی که مرتکب خیانت و جرم شده است، صلاحیت حضور در مجلس را ندارد و کسی از آنها دفاع نمی‌کند؛ اما باید براساس قانون و مستند این موضوعات مطرح شود.»
اظهارات سخنگوی وزارت کشور در شرایطی منتشر می‌شود که برخی رسانه‌ها به نقل از فعالان سیاسی، تلاش دولت برای احقاق حقوق داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی را به رایزنی برای «چهره‌های مسأله‌دار» و مصداق «فشار بر شورای نگهبان» تعبیر کردند. حال سخنگوی وزارت کشور به صراحت تأکید دارد دولت به رد صلاحیت‌هایی که براساس قانون بوده است، اعتراضی ندارد اما تأکید دارد که تصمیم‌گیری درباره صلاحیت‌ها براساس مستندات و مدارک باشد.

هشدار درباره غیررقابتی شدن بسیاری از حوزه ها
در ادامه این همایش، دبیر ستاد انتخابات کشور از رد و عدم احراز صلاحیت 6 هزار و 753 نفر داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد. به گزارش ایرنا، علی پورعلی مطلق همچنین اعلام کرد 593 نفر از زمان ثبت نام تاکنون به صورت داوطلبانه انصراف داده‌اند. وی با یادآوری پیش‌بینی حضور حداکثر 5 هزار داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش از نام‌نویسی‌ها تأکید کرد: خیلی‌ها حتی در صدا و سیما نگران بودند که در این دوره داوطلبان مجلس و خبرگان تعدادشان کمتر می‌شود یا مشارکت نخواهند کرد. دبیر ستاد انتخابات کشور با اشاره به میزان ثبت نام داوطلبان در دوره‌های مختلف، آمار متقاضیان را در پیوند با میزان محبوبیت دولت دانست و گفت: در دوره ششم (دولت اصلاحات)  تعداد داوطلبان 6 هزار نفر  و در دوره هفتم (دولت اصلاحات)، هشت هزار نفر بود اما  در دوره نهم (دولت احمدی‌نژاد) به پنج هزار نفر رسید.
پورعلی مطلق ادامه داد: در این دوره همه از  5 تا 6 هزار داوطلب سخن می‌گفتند، اما تعداد داوطلبان به 12 هزار و 123 نفر رسید و 129 درصد افزایش داشت؛ برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز تعداد داوطلبان با 62 درصد افزایش از 493 نفر به 801 نفر رسید. دبیر ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه پرونده 61 نفر از 12 هزار و 123 داوطلب تکمیل نشد، تصریح کرد: از تعداد 12هزار و 62 نامزد، 814 نفر براساس مراجع چهارگانه یا دارا بودن محکومیت رد صلاحیت شدند. پورعلی مطلق مجموع انصرافی‌ها در هیأت‌های اجرایی را 9/10 درصد مجموع داوطلبان اعلام کرد و گفت: امیدواریم در بررسی‌های نهایی تعداد زیادی به گردونه تأیید صلاحیت‌ها برگردند؛ چرا که  اگر این گونه نشود، در تعداد زیادی از حوزه‌ها رقابت وجود نخواهد داشت و اگر رقابت وجود نداشته باشد، مشارکتی هم وجود نخواهد داشت.