شناسهٔ خبر: 10597442 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

باید بگذاریم خانه ملت آیینه ملت باشد

توصیه‌های روحانی به مجریان انتخابات و گلایه‌ها از بررسی صلاحیت‌ها

صاحب‌خبر -
رییس جمهور با تأکید بر این که دولت مجری یک انتخابات قانونی خواهد بود، به موضوع ردصلاحیت ها پرداخت و گفت: همه باید تلاش کنند نظر مقام معظم رهبری مبنی بر حضور پر شور همه ملت عملی شود. دکتر حسن روحانی که روز پنجشنبه در جمع مجریان، مدیران و دست اندرکاران انتخابات سخن می گفت، با تاکید بر اینکه باید بگذاریم خانه ملت آیینه ملت باشد، اظهارداشت: مجلس خانه ملت است؛ نه خانه یک جناح و دولت طرفدار جناح و حزب و کاندیدای خاصی نیست و با این وضعیت جهانی، باید بهترین ها به مجلس بروند. به گزارش ایرنا وی افزود: این روزها زمان بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات است و البته باید همه کاندیداها به دین و آیین خود متعهد و ملتزم به قانون اساسی و ولایت فقیه باشند اما آیا همه التزام آنان باید به همین مسائل باشد؛ پس محیط زیست، صنعت، توسعه، رفع رکود، بیکاری و رونق اقتصادی چه می شود؟رییس جمهور با اشاره به این که امیرالمؤمنین قنبر، غلام خود را علیرغم همه برتری های معنوی به فرمانداری انتخاب نکرد،  تصریح کرد: حضرت امیرالمؤمنین(ع) علاوه بر این ویژگی‌ها، کارآمدی و سیاستمدار بودن افراد را نیز ملاک قرار می‌داد و حالا اگر آن فرد جایی اشتباه هم می‌کرد، حضرت او را مورد عتاب قرار می‌دادند.
مُر قانون ملاک باشد نه مُر سلیقه
روحانی در ادامه گفت: ما هم به تبعیت از مقام معظم رهبری تأکید داریم که در بررسی صلاحیت ها باید مر قانون ملاک عمل باشد و نه مر سلیقه. رییس جمهور که سخنانش با تشویق حاضرین حمایت و تایید می شد، ادامه داد: قانون اساسی برای یهودیان، زرتشتیان و آشوریان و ارمنی‌های کشورمان که جمعیت قابل توجهی هم ندارند، حق برخورداری از نماینده قائل شده که این هم خیلی خوب است، اما اکنون آیا ما باید یک جناحی در کشور را که جمعیت خود و هوادارانش به چیزی حدود7 تا 10 میلیون نفر می‌رسد، نادیده بگیریم؟ آیا باید قانون اساسی را اینگونه تفسیر و اجرا کنیم؟ همچنین  انتخاب نوشت که دکتر روحانی در این بخش اظهار داشت: «همه باید بیایند پای صندوق،اگر کسی با نظام مسئله دارد او هم بیاید، همه باید پای صندوق بیایند اما زمانی که ما شور و حرارت ایجاد کنیم، اگر یک جناح هست خب نیاز به انتخابات نیست همان ها دوباره تشریف ببرند مجلس.باید 2 جناح باشند.»روحانی «مهمترین و بزرگترین کارکرد دولت یازدهم در عرصه سیاست داخلی» را «انتخابات هفتم اسفند» خواند و تصریح کرد: همه باید دست به دست هم دهیم تا انتخاباتی پرشور برگزار شود و مردم ناامید نشوند. بگذاریم همه مردم پای صندوق‌های رأی بیایند.
احراز صلاحیت واقعی، متعلق به مردم است
رئیس قوه مجریه در ادامه سخنانش به موضوع احراز صلاحیت ها اشاره و تأکید کرد: احراز صلاحیت واقعی، متعلق به مردم است و این ملت بزرگ است که پای صندوق رأی آن کسی را که بهتر و اصلح است، برمی‌گزیند. البته در همه جای دنیا سیستم‌های نظارتی و فیلترهایی وجود دارد که بیشتر در ساختار خود احزاب آن کشورها تعبیه شده و احزاب برای حیثیت خودشان و اقبال عمومی کشور، سعی می‌کنند بهترین‌ها را در معرض انتخاب مردم قرار داده و به نهادهای تصمیم‌گیری و اداره کشورهایشان بفرستند. روحانی با اشاره به اینکه وظایف و اختیارات بخش‌های اجرایی و نظارتی در انتخابات در قانون اساسی و قوانین موضوعه مشخص شده است، افزود: گاهی این مرزها به هم خیلی نزدیک شده و گاهی نیز مخلوط می‌شوند و لذا باید خیلی دقت کنیم. به نظرم بهترین راه، گفتگو، مذاکره و مشورت است و از وزرای کشور و اطلاعات خواسته‌ام که به طور کامل با شورای نگهبان همکاری و تعامل کنند و رایزنی‌های خودمان را استمرار می‌دهیم.
مأموریت انتخاباتی به معاون اول
روحانی با اشاره به اینکه به معاون اول خود نیز مأموریت داده است در این زمینه رایزنی کند، اظهار داشت: امیدوارم همانطور که همیشه با خردورزی و ایمان به خدا کارها را به پیش برده‌ایم از این عرصه نیز با موفقیت عبور کنیم. قرار نیست ما دین خودمان را برای نماینده شدن دیگران بفروشیم. روحانی با تأکید مجدد بر این که دولت به طور قانونی و طبیعی در انتخابات بی‌طرف است، افزود: به عنوان دولت اعتدال دل‌مان می‌خواهد معتدلان بروند مجلس و این آرزوی ماست.
3 بار تا دستور قطع مذاکره پیش رفتیم
روحانی در ادامه به مذاکرات هسته ای هم اشاره کرد و با بیان این که در دوران گفت و گوهای هسته ای حتی 3 بار تا دستور قطع مذاکره پیش رفته، ادامه داد: اگر در این 30 ماه مذاکره، آرامش اقتصادی به هم می‌خورد، حتی اندکی ناامنی در کشور بروز می کرد ، مردم به طور گسترده در مراسم 22 بهمن و یا عاشورا شرکت نمی کردند و یا مسئولین در استان‌ها با استقبال مردمی مواجه نمی‌شدند، در این مذاکرات موفق نمی‌شدیم.رئیس جمهور اظهارداشت: ما بدون استثنا تقریبا به تمام اهداف اصلی خود در مذاکرات دست یافتیم. ما می‌خواستیم همه قطعنامه‌هایی که علیه ملت ایران در شورای امنیت تصویب شده لغو شود نه تعلیق و نه تعویق شود بلکه تمامی قطعنامه‌ها علیه ایران لغو شود.