همه‌ی خبرهای امروز
  • برنامه‌ریزی برای بیمه کردن مربیان ورزش همگانی/ تهدید «کهنسالی» برای ایران ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [فدراسیون ورزش‌های همگانی]

    برنامه‌ریزی برای بیمه کردن مربیان ورزش همگانی/ تهدید «کهنسالی» برای ایران

    رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی در دیدار با مدیرکل فرهنگی سازمان تامین اجتماعی خواستار توجه ویژه به مربیان ورزش همگانی و اقدام برای بیمه کردن این قشر شد.

  • رونمایی از پنجره زیارت در رواق دارالحجه حرم مطهر رضوی ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [وزارت کشور]

    با حضور استاندار خراسان رضوی صورت گرفت؛

    رونمایی از پنجره زیارت در رواق دارالحجه حرم مطهر رضوی

    با حضور استاندار خراسان رضوی طی مراسمی از پنجره زیارت نصب شده در رواق دارالحجه حرم مطهر رضوی رونمایی شد.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فیروزآبادی هم کاندیدا خواهد شد

    جماران : فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی پیش از ظهر فردا با حضور در ستاد انتخابات کشور برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام خواهد کرد.

  • موتورهای محرک افزایش جرائم ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    موتورهای محرک افزایش جرائم

    حسین سراج‌زاده/ عضو هیات علمی جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی مرور آمار، اطلاعات و یافته‌های پژوهش‌های پیشین نشان از آن دارد که در طول دوره مورد مطالعه یعنی ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۵ نرخ جرائم مختلف همواره رو به افزایش بوده‌است. این روند از الگوی بزرگ‌تری تبعیت می‌کند؛ به این معنی که پس‌از جنگ با افزایش ناگهانی و بروز انفجاری در نرخ جرائم و آسیب‌های اجتماعی روبه‌رو هستیم که به دغدغه بسیاری از نهادهای سیاستگذار و صاحب‌نظران مسائل اجتماعی تبدیل‌ شده است.

  • محدودیت در تحرک اجتماعی ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    محدودیت در تحرک اجتماعی

    دکتر علی سرزعیم / اقتصاددان نابرابری همواره یکی از دغدغه‌های اقتصاددانان است، چرا که وجود نابرابری از عوامل ایجاد نارضایتی است. محققان رفتاری شواهد تجربی زیادی عرضه کرده‌اند که نشان می‌دهد انسان‌ها تنها به وضعیت معیشتی خود نگاه نمی‌کنند، بلکه پیوسته وضعیت خود را با وضعیت دیگران مورد مقایسه قرار می‌دهند. به‌همین دلیل می‌توان گفت هر چقدر نابرابری درآمدی بیشتر شود، رفاه اجتماعی کاهش می‌یابد. معمولا نابرابری را از روی توزیع درآمد می‌سنجند. زیرا اطلاعات مربوط به ثروت کمتر در دسترس است و سنجش نابرابری براساس ثروت افراد به‌مراتب سخت‌تر است.

  • طلاق چگونه اوج گرفت؟ ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    طلاق چگونه اوج گرفت؟

    عباس عبدی / پژوهشگر و فعال سیاسی خانواده همچنان و با فاصله زیاد مهم‌ترین نهاد جامعه ایران از حیث برداشت و شاید کارکرد و اعتماد مردم است و رضایت از آن بالاست. با این‌حال اگر طلاق را شاخصی برای تزلزل خانواده بدانیم، دراین‌صورت باید گفت نسبت طلاق به ازدواج که در سال‌های پس‌از انقلاب کاهش یافته بود، اکنون به بالاترین حد خود رسیده و در سال‌های اخیر به ازای هر چهار ازدواج شاهد یک طلاق بوده‌ایم.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پرسش امروز

    تله نابرابری‌ها در ایران

    سردار خالدی : نابرابری‌ها در دو ساحت اقتصادی و اجتماعی از مفاهیم مساله‌مداری بوده که برجستگی آن در جامعه ایران (حداقل در دو دهه اخیر) بیشتر نمایان شده است. در همان نقطه اول، آنچه نابرابری‌ها را شکل می‌دهد و روند آن را شدت می‌بخشد یا کند می‌کند، سیاستگذاری‌ها در این عرصه است.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ارز واردات روغن تخصیص یافت

    دنیای‌اقتصاد : مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت گفت: پس از رایزنی با بانک مرکزی ۱۰۰میلیون دلار برای ترخیص روغن خام موجود در بنادر تخصیص یافت که این کالا هم اکنون در حال ترخیص است. صدیف بیک‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درمورد گرانی نان در برخی از نانوایی‌ها اظهار کرد: به‌صورت رسمی افزایش قیمتی در نان نداشته‌ایم و ستاد تنظیم بازار تصمیمی در این خصوص نگرفته است. اگر قرار باشد در این مورد تصمیم‌گیری شود موضوع در ستاد مطرح و از طریق کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان کشور اعلام و برای اجرا به استانداران سراسر کشور به‌عنوان روسای کارگروه تنظیم بازار استان ابلاغ می‌شود؛ اما فعلا هیچ برنامه‌ای در این مورد در دستور کار نیست. مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت افزود: نان به‌عنوان کالای اساسی حساسیت خاصی دارد و برای افزایش قیمت آن، از قبل تصمیم‌گیری می‌شود.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    افزایش قیمت تخم‌مرغ در راه است؟

    دنیای‌اقتصاد : رئیس هیات‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران با اشاره به وضعیت تولید تخم‌مرغ در کشور از دولت درخواست کرد که برای جلوگیری از بروز مشکل در تولید تخم‌مرغ از مرغداران حمایت و اقدام به ذخیره تخم‌مرغ کند. ناصر نبی‌پور در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به عرضه نهاده‌های ذرت و سویا در سامانه بازارگاه و تامین ۷۵درصدی سویا و ۱۰۰درصدی ذرت مورد نیاز واحدهای مرغ تخم‌گذار اظهار کرد: مرغداران مجبور هستند حدود ۱۸ کالای دیگر مانند ریزمغذی‌ها، کارتن، شانه، واکسن، دارو و... را از بازار آزاد با قیمت‌های بالا تهیه کنند که به تبع آن هزینه تولید هم افزایش می‌یابد. وی اضافه کرد: اقلام ذکرشده به جز نهاده‌ها به طور میانگین حدود ۴۰۰درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

  • صادرات غذا در سال کم بارش ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    در گفت‌وگو با فعالان اقتصادی بررسی شد

    صادرات غذا در سال کم بارش

    دنیای‌اقتصاد : صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در سال‌ پیش‌رو با دو چالش جدی مواجه است. چالش نخست به خشکسالی‌ها و افت محسوس منابع آبی بازمی‌گردد که به گواه تحلیلگران این عامل تراز تجاری غذا را منفی خواهد کرد. دومین دست‌انداز رشد صادرات غذا در ۱۴۰۰، کاهش تصنعی نرخ ارز است. از آنجا که صادرات محصولات غذایی به دو دلیل «حاشیه سود پایین» و «گره خوردن قیمت تمام‌شده به قیمت‌های داخلی» به نرخ ارز حساس است، از این رو بخش آسیب‌پذیری که با دستکاری نرخ ارز شاهد کاهش چشمگیر یا توقف صادرات خواهد بود، محصولات کشاورزی، مواد غذایی و خشکبار است. «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با محسن جلال‌پور و حسن فروزان‌فرد، چشم‌انداز صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی را در سال ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار داده است.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پیش‌بینی یک رمان درباره ایلان ماسک

    ایرنا : یک نویسنده و دانشمند آلمانی ۷۰ سال پیش در رمانی علمی-تخیلی استعمار سیاره مریخ توسط مردی به اسم «ایلان» را پیش‌بینی کرده بود.ورنر فون براون مهندس هوافضا و نویسنده آلمانی در رمان پروژه مریخ (Project Mars) که در سال ۱۹۵۲ میلادی منتشر شد، نقشه ایلان ماسک مدیرعامل جاه‌طلب شرکت فضایی اسپیس‌ایکس را برای استعمار مریخ پیش‌بینی کرده بود.رمان فون براون داستانی فانتزی درباره یک ماموریت فضایی به سیاره مریخ است که در آن شخصیتی به نام ایلان بر مریخ حکمرانی می‌کند. دقت پیش‌بینی‌های جالب این رمان چند سال پیش کشف شده بود، اما این موضوع هفته گذشته سوژه داغ شبکه‌های اجتماعی شد.فون براون که به عنوان پدر صنعت موشک‌سازی جهان شناخته می‌شود، در رمان پروژه مریخ یک دولت مریخی را تصویر می‌کند که در آن ۱۰ مرد زیرنظر رهبری با نام یا عنوان ایلان کار می‌کنند. ایلان با رای عمومی به این مقام منصوب شده و به مدت پنج سال رهبر این دولت فرازمینی خواهد بود.فون براون که برای نازی‌ها موشک می‌ساخت، پس از پایان جنگ جهانی دوم، همراه گروهی از دیگر دانشمندان آلمانی مخفیانه به آمریکا فرستاده شد تا در ناسا روی اکتشاف و کاوش فضای خارج از جو زمین کار کند. ایلان ماسک بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت فضایی اسپیس‌ایکس یکی از چند میلیاردی است که به دنبال استعمار سیاره سرخ هستند. کمپانی او به تازگی به عنوان اولین شرکت خصوصی، فضانورد به فضا فرستاد.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    جراحت رابرت دنیرو پشت صحنه فیلم‌برداری

    مهر : رابرت دنیرو که برای فیلم‌برداری «قاتلان ماه کامل» جدیدترین فیلم مارتین اسکورسیزی در اوکلاهما حضور داشت، به دلیل جراحت به خانه‌اش در نیویورک بازگشت. این فیلم که در اوکلاهما درحال فیلم‌برداری است با بازی رابرت دنیرو و لئوناردو دی‌کاپریو ساخته می‌شود. هنوز روشن نیست جراحت دنیرو تا چه حد جدی است؛ اما این جراحت سر صحنه فیلم‌برداری ایجاد نشده بلکه در زمان استراحت وی رخ داده و پای او آسیب دیده است. «قاتلان ماه کامل» که برای اپل تولید می‌شود در مناطق سرخپوست‌نشین باتلسویل، پاهوسکا و اوسیج‌کانتی در اوکلاهما فیلم‌برداری می‌شود. گفته شده دنیرو پنج‌شنبه راهی نیویورک شد تا جمعه به اقدامات پزشکی بپردازد. البته قرار بود وی به‌زودی چند هفته‌ای از تولید فاصله بگیرد و هنوز روشن نیست که آیا او دوباره در مکان فیلم‌برداری حاضر می‌شود یا خیر. به گفته نشریات محلی خیابان‌های یکی از محله‌های تولید فیلم در هفته‌های اخیر حسابی به هم ریخته شده بود تا فضای سال ۱۹۱۹ را تداعی کند و خودروهای قدیمی نیز در خیابان‌ها حرکت می‌کردند و در صحنه‌ای از فیلم دنیرو درحال راندن یکی از این خودروهای قدیمی دیده شده بود. این فیلم با بودجه نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار ساخته می‌شود. هفته گذشته اولین عکس رسمی فیلم از صحنه‌ای با حضور دی‌کاپریو در اینستاگرام وی منتشر شده بود.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اهدای نشان ایسفا به داریوش مهرجویی

    ایسنا : در مراسم پایانی یازدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران، نشان «ایسفا» به داریوش مهرجویی کارگردان سرشناس سینمای ایران اهدا شد.شامگاه ۲۳ اردیبهشت‌ماه، بابک کریمی هنرمند ایرانی در تالار سیف‌الله داد خانه سینما حاضر شد تا به‌دلیل شیوع کرونا، مراسم معرفی برگزیدگان آکادمی فیلم کوتاه ایران را به‌صورت آنلاین برگزار کند.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    منطقه آزاد قصرشیرین فرصتی مشروط

    دنیای‌‌اقتصاد- کرمانشاه- الهام اکبری : رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه گفت: سرانجام پس از حدود ۵ سال پیگیری، ایجاد منطقه آزاد قصرشیرین به همراه شش منطقه دیگر گلستان(اینچه‌برون)، ایلام (مهران)، سیستان و بلوچستان، کردستان (بانه مریوان)، هرمزگان (جاسک) و بوشهر در مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسید. اهمیت این امر زمانی بیشتر احساس می‌شود که یادآور شویم در طرح اولیه پیشنهادی نامی از قصر شیرین بین مناطق جدید دیده نمی‌شد که پافشاری نمایندگان مجلس و استاندار باعث الحاق این منطقه به ۶ نقطه پیشنهادی اولیه شد.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری فولاد آذربایجان‌شرقی

    دنیای‌اقتصاد- تبریز- رعنا نیک‌رفتار : صنعت فولاد آذربایجان‌شرقی به عنوان بزرگ‌ترین قطب تولید این محصول در بخش‌خصوصی کشور، در سال‌های اخیر رشد جهشی داشته است، به‌گونه‌ای‌که صادرات سالانه آن اکنون به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار می‌رسد. بررسی آمار و ارقام منتشر شده نشان می‌دهد آذربایجان‌شرقی در بخش فولاد از نظر سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی در رتبه نخست کشوری قرار دارد و در این حوزه ۵۰ هزار میلیارد ریال توسط بخش‌های مختلف در استان سرمایه‌گذاری شده است. آذربایجان‌شرقی بعد از اصفهان و خوزستان که بیشتر واحدهای تولید فولاد آنها دولتی هستند، رتبه سوم را در تولید فولاد کشور دارد که ۸۵ درصد این تولیدات نیز توسط بخش‌خصوصی انجام می‌شود.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اردبیل؛ پیشگام صدور مجوزهای گردشگری کشاورزی

    معاون گردشگری اداره‌کل‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: این استان دارای ظرفیت‌ بالایی در بخش کشاورزی است و با تلاش‌های لازم، پیشگام صدور مجوزهای گردشگری کشاورزی در کشور محسوب می‌شود.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    داستان‌های مدیریتی - قسمت پنجاه و یکم

    چرا نخواستم به کارم در توییتر ادامه دهم

    راویان: Joel Lunenfeld - Yehong Zhu مترجم: سیدحسین علوی‌لنگرودی منبع: Guardian alavitarjomeh@gmail.com شرکت‌های بزرگ و مشهور بسیاری وجود دارند که هر کسی در دنیا آرزو دارد کار کردن در آنها را تجربه کند و بخشی از مجموعه‌های کاری قدرتمند و تاثیرگذاری مانند گوگل، اپل، آمازون، توییتر، مایکروسافت، سامسونگ یا تسلا باشند. با این همه ما شاهد این هستیم که هر سال هزاران نفر از کارکنان و مدیران این شرکت‌ها به دلایل مختلف قید کار کردن در آنها را می‌زنند و با اشتیاق تمام این غول‌های مشهور و دوست داشتنی را ترک می‌کنند یا به شرکت‌های دیگر می‌روند یا اینکه ترجیح می‌دهند برای خود کار کنند. داستان‌هایی که این افراد از دلایل ترک این شرکت‌ها و مشکلاتی که در آنها وجود داشته است. می‌تواند اطلاعات جالب و دست اولی را در مورد واقعیت‌های حاکم بر این شرکت‌ها به ما بدهد که معمولا به‌طور رسمی و علنی در جایی مطرح نمی‌شوند؛ اما وجود دارند. در ادامه به دو داستان مربوط به دو تن از مدیران سابق شرکت توییتر اشاره خواهد شد که به دو دلیل متفاوت از این شرکت جدا شده‌اند.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    چگونه می‌توان مشتریان از دست رفته را بازگرداند؟

    حمید محمدی‌پور/ مدرس ارشد دوره‌های مدیریت دنیای‌اقتصاد بر اساس تحقیقات انجام شده ۶۸ درصد از دلایل رویگردانی مشتریان به‌خاطر بی‌تفاوتی کارکنان سازمان است. پرسش اصلی اینجاست که آیا می‌توان مشتریانی را که به‌دلایل مختلف از شما جدا شده‌اند، بازگرداند و اگر این امر ممکن است هزینه آن چقدر است و چه ابزارهایی نیاز دارد؟ براساس پژوهش‌های انجام شده در صورتی که برای جلب رضایت مشتری شاکی اقدام به‌موقع صورت پذیرد نرخ وفاداری آنها از نرخ وفاداری مشتریان معمولی‌ بیشتر خواهد بود. شاید این نکته به ذهن برسد که پس بهتر است که ابتدا تمام مشتریان را به مشتری شاکی تبدیل کنیم و سپس با جلب به‌موقع رضایت ایشان، نرخ وفاداری را افزایش دهیم! طبیعی است که به سبب هزینه بالای جلب رضایت مشتریان شاکی، این کار از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر نیست. همچنین تئوری جبران خدمات (Service Recovery) نیز در همین راستا مطرح شده به این معنا که در هنگام جلب رضایت مشتری شاکی هر‌چه تفویض اختیار بیشتر صورت بپذیرد و زمان رسیدگی به شکایت کاهش یابد، هزینه کمتری به سیستم تحمیل می‌شود.

  • لورنزو زامبرانو بازرگان و نیکوکار مکزیکی ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    لورنزو زامبرانو بازرگان و نیکوکار مکزیکی

    لورنزو زامبرانو بازرگان و نیکوکار مکزیکی و رئیس سیمکس، یک کارخانه تولید سیمان بود. با رهبری وی سیمکس در زمان مرگش بزرگ‌ترین کارخانه تولید سیمان در جهان به‌شمار می‌رفت. زامبرانو در آمریکای لاتین دست به چندین ابتکار در زمینه فرهنگ زد و از ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ در راس هیات‌امنای انستیتو فناوری مونتری قرار گرفت که یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های خصوصی در ناحیه آمریکای‌لاتین به‌شمار می‌رفت.

  • اورلی-آنتوان دوتوننز وکیل و ماجراجوی فرانسوی ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اورلی-آنتوان دوتوننز وکیل و ماجراجوی فرانسوی

    اورلی - آنتوان دوتوننز (Orélie-Antoine de Tounens) وکیل و ماجراجوی فرانسوی بود که طی دو حکم در ۱۷ و ۲۰ نوامبر ۱۸۶۰ اعلام کرد دو ناحیه آراوکانیا و پاتاگونیا (واقع در شیلی و آرژانتین امروزی) جزو خاک هیچ کشوری نبوده و او خود پادشاه آراوکانیا و پاتاگونیاست! وی در ژانویه ۱۸۶۲ از سوی ارتش شیلی بازداشت و زندانی شد. دادگاهی در سانتیاگو پس از محاکمه وی را دیوانه دانست و در اکتبر ۱۸۶۲ او را به فرانسه مسترد کرد. دوتوننز سه‌بار دیگر هم تلاش کرد تا برای تصاحب دوباره «پادشاهی» خود به آراوکانیا بازگردد اما در این راه توفیقی نیافت و در نهایت در ۱۷ سپتامبر ۱۸۷۸ در تورتویراک فرانسه در فقر و انزوا درگذشت.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نیم قرن با اقتصاد ایران

    در طول سال‌های متمادی اتفاقات مشابهی در اقتصاد ایران رخ‌داده ولی تصمیمات متفاوتی برای آنها گرفته شده است. در ستون «گاهشمار اقتصادی» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می‌کنیم. سال اول هر دهه را به‌عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده‌ایم. این ستون با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می‌شود، در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر‌گذاری برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می‌کنیم.

  • تناقض‌های ساختاری ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    موانع کاربست نظریه سلطنت قوی در دوره سلطنت سلسله قاجاریه

    تناقض‌های ساختاری

    موسس سلسله قاجاریه، با توجه به تجربیات عینی خود از منازعات قدرت در ایران و از پا در‌آمدن پدر و جدش در این راه، از همان ابتدا کوشید با تهیه و تدارک سپاهی قدرتمند، توان جنگی خود را بر سایر مدعیان تحمیل کند. وی به اعتبار همین قدرت توانست صاحبان قدرت مستقر، یعنی زندیه و افشاریه‌ را از صحنه خارج کند و دیگر مدعیان را سرکوب و مطیع سازد و تنها زمانی حاضر شد خود را شاه بخواند که بخش عمده ایران آن روز را تصرف کرده بود. وی در روز تاجگذاری اعلام کرد تمام تلاش خود را به‌کار خواهد بست تا یکی از پادشاهان بزرگ تاریخ ایران شود.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عادل نبود، اما حرفش بود

    دنیای‌اقتصاد : شهرآورد دیروز تهران بین پرسپولیس و استقلال درحالی برگزار شد که با نزدیک شدن به زمان انجام این دیدار، کمپین‌هایی با محوریت درخواست برای گزارش این دیدار توسط عادل فردوسی‌پور در فضای مجازی به‌وجود آمد. عادل دو سال است که هیچ مسابقه‌ای را در تلویزیون گزارش نکرده و همین مساله اسباب دلتنگی هواداران و مخاطبان شده است. فردوسی‌پور تا پیش از این دوران محرومیت عجیب، رکورددار گزارش بازی پرسپولیس و استقلال بود. او ۱۷ بار مهم‌ترین مسابقه باشگاهی فوتبال ایران را گزارش کرده و مثل همیشه خالق جملات ناب و جذابی بوده است. آخرین گزارش عادل فردوسی‌پور در دربی تهران به برد یک‌برصفر پرسپولیس در دربی ۸۶ برمی‌گردد؛ مسابقه‌ای که روز چهارم آبان ۹۶ برگزار شد. پس از آن گزارش همه شهرآوردها بین جواد خیابانی و محمدرضا احمدی تقسیم شده است.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    جزئیات قیمت گندم و خوراک دام در بازارهای جهانی

    دنیای‌اقتصاد : در ادامه افزایش‌های اخیر قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی روز گذشته نیز قیمت گندم و خوراک دام ۶ دلار افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری فارس، قیمت جهانی انواع کالاهای اساسی از جمله گندم، نهاده‌های دامی و دانه‌های روغنی مدتی است، در کورس گرانی بوده و تقریبا هر روز افزایش قیمت را تجربه می‌کند، این در حالی است که کشور وابستگی تا ۹۰ درصدی را برای تامین این محصولات دارد.

  • شکاف توسعه بین غرب و شرق ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    شکاف توسعه بین غرب و شرق

    محمدجلال عباسی شوازی/ عضو هیات علمی گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران تحولات جمعیتی نه‌تنها متاثر از شرایط و بسترهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است، بلکه تغییرات جمعیتی و ساختار جمعیتی همواره بستری برای تحولات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی فراهم می‌کند و ازاین‌رو سیاست‌ها و برنامه‌های جمعیتی ‌باید همواره نرخ رشد و ساختار جمعیت و پویایی آن را مورد توجه داشته باشند.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مرادی هم شانس حضور در المپیک توکیو را از دست داد

    پایان افسانه سهراب و رستمی

    خبر تلخ آخر هفته ورزش ایران، از دست رفتن شانس حضور در المپیک برای سهراب مرادی بود. وزنه‌بردار دسته ۹۶ کیلوگرم ایران با از دست دادن امتیاز مسابقه گزینشی المپیک کلمبیا، سهمیه المپیک توکیو را نیز از دست داد. سهراب مرادی که برای گرفتن سهمیه المپیک در مسابقات گزینشی کلمبیا شرکت کرده بود، به‌دنبال این بود که سهمیه بهترین وزنه‌بردار قاره آسیا را بگیرد. او باید در این مسابقه رکورد مجموع ۳۸۸ کیلوگرم را به ثبت می‌رساند تا با امتیازی که می‌گرفت، مجموع امتیازاتش از چهار مسابقه گزینشی المپیک بالاتر از امتیاز وزنه‌بردار قرقیزستان شود. با این حال مرادی در مسابقات کلمبیا در یک ضرب مصدوم شد و از حرکت دوضرب هم انصراف داد تا امتیاز این مسابقه را از دست داد.

  • پایان ماجراجویی هلندی؟ ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بارسای غیرقابل دفاع آقای کومان

    پایان ماجراجویی هلندی؟

    دنیای‌اقتصاد : به‌نظر می‌رسد ماجراجویی رونالد کومان در بارسلونا به پایان خط رسیده باشد. کومان ماه‌ها پیش موقعیت موفقش در تیم‌ملی هلند را رها کرد تا هدایت آبی‌واناری‌ها را بر عهده بگیرد. بیم و امیدهای زیادی در مورد کیفیت کار او در کاتالونیا وجود داشت و اوضاع طوری پیش رفت که عملا هرگز اجماعی در مورد این مربی به وجود نیامد. روند سینوسی بارسا با کومان باعث شده بود گاهی همه نسبت به نتیجه‌گیری او ناامید شوند و گاهی هم چند بازی خوب، فرضیه آینده‌دار بودن این کادرفنی را تقویت می‌کرد.

  • ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فروش بلیت برای گفت‌وگوهای زنده در دیسکورد

    ایسنا : شبکه اجتماعی دیسکورد که محبوب گیمرهاست، درحال آزمایش برنامه‌ای است که به کاربران اجازه می‌دهد برای رویدادهای مجازی بلیت بفروشند. این شرکت سرویس فروش بلیت را برای گروه کوچکی از کاربران گشوده و همچنان درحال بررسی دریافت سهمی از فروش بلیت و میزان آن است.

  • یک ایرانی دیگر در پرتغال؟ ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    خط صادرات مهاجم به اروپا

    یک ایرانی دیگر در پرتغال؟

    دنیای‌اقتصاد : زمانی بوندس‌لیگای آلمان پاتوق فوتبالیست‌های ایرانی بود و کلی آنجا لژیونر داشتیم. در آن روزگار شنبه‌ها و یکشنبه‌ها منتظر می‌ماندیم خبر گلزنی ستاره‌های تیم‌ملی را در لیگ آلمان بشنویم؛ از خداداد عزیزی تا علی دایی و کریم باقری، مهدی مهدوی‌کیا و بعدتر علی کریمی. ایام خوشی بود که مثل برق و باد گذشت. حالا به‌نظر می‌رسد همین نقش را لیگ پرتغال برای فوتبال ما بازی می‌کند.

  • پنج گمشده از یک تیم رویایی ۱۴۰۰-۰۲-۲۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    روایت غم‌انگیز افول‌ستاره‌ها

    پنج گمشده از یک تیم رویایی

    دنیای‌اقتصاد : یکی از درخشان‌ترین تیم‌های تاریخ فوتبال ایران در جام‌جهانی ۲۰۱۴ برزیل شکل گرفت. بعد از صعودی دلچسب و حماسی به آن مسابقات، تیم‌ملی در مرحله نهایی مخصوصا برابر آرژانتین پرستاره نمایشی ارائه داد که به‌زعم خیلی از کارشناسان می‌توان آن را بهترین بازی تیم ایران دست‌کم در چهل سال اخیر دانست. برخی بازیکنان آن تیم اما سرنوشتی عجیب پیدا کردند؛ سرانجامی که شاید مرورش هفت سال بعد از آن نقطه اوج، خالی از لطف نباشد. فهرست ۲۴ نفره و نهایی آن تیم از این بازیکنان تشکیل شده بود: رحمان احمدی، علیرضا حقیقی، دانیال داوری، مهرداد بیت‌آشور، خسرو حیدری، هاشم بیگ‌زاده، پژمان منتظری، جلال حسینی، امیر‌حسین صادقی، احمد آل‌نعمه، مهرداد پولادی، حسین ماهینی، محمد خانزاده، آندرانیک تیموریان، جواد نکونام، قاسم حدادی‌فر، رضا حقیقی، بختیار رحمانی، احسان حاج‌صفی، اشکان دژاگه، مسعود شجاعی، رضا قوچان‌نژاد، علیرضا جهانبخش و کریم انصاری‌فرد. از این بین برخی نفرات بازنشسته شدند و عده‌ای همچنان به بازی مشغولند، اما حکایت پنج نفر شنیدن دارد.