شناسهٔ خبر: 8664623 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دارالولایه سیستان در تاسوعای حسینی سراسر عزا شد

زابل- ایرنا- مردم سیستان برای نشان دادن عشق و ارادت خود به امام حسین(ع) از ابتدای ماه محرم مراسم سوگواری برگزار و تکایا، هیات، مساجد و خیابان ها را سیاه پوش کردند که اوج آن در روز تاسوعا نمایان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا مردم شهرهای زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز از همان ابتدای ماه محرم به رسم دیرینه ای که پدران و مادران آنان انجام می دادند دست به سیاه پوش کردن مساجد، هیات و کوچه ها زدند و چهره منطقه سیستان را عزادار کردند.
عشق و دلدادگی به امام حسین(ع) در سیستان با حضور مومنان در مراسم عزاداری و دسته روی قابل رویت است، اینجا همه دست به دست هم می دهند تا عزاداری اباعبدالله(ع) با شکوهی خاص برگزار شود.
مردم سیستان به عنوان نخستین لبیک گویان ندای امام حسین(ع) پس از با خبر شدن از واقعه کربلا به طرف این دیار به حرکت در آمدند که این خود نشان از اوج ارادت آنان به اهل بیت (ع) دارد.
شب های محرم در زابل حال و هوای خاصی دارد هیات های عزاداری دسته دسته با عبور از خیابان ها به رسم دیرینه به مسجد جامع شریفی می روند و در آنجا به سینه زنی و مرثیه خوانی می پردازند.
مردم با برپایی ایستگاههای صلواتی در گوشه گوشه شهر به عزاداران حسینی که مسافت های زیادی را در طول مسیر می پیمایند چای می دهند.
یکی از عزاداران که ایستگاه صلواتی درب منزل خود برپا کرده است به خبرنگار ایرنا گفت: همه ساله برای فرا رسیدن ماه محرم لحظه شماری می کنم و خوشحالم که با برپایی ایستگاه صلواتی به عزاداران خدمت می کنم.
وی که خود را علی میر معرفی کرد افزود: این ایستگاه در مسیر تردد دسته های عزاداری قرار دارد و عزاداران استقبال خوبی از آن می کنند.
یکی دیگر از عزاداران در زابل گفت: عشق به امام حسین(ع) و عزاداری ماه محرم باعث شد از شاهرود به شهر خودم بیایم.
رضا فدایی دلیل حضور خود در شاهرود را وجود مشکلات اقتصادی و نبود کار در زابل عنوان کرد و اظهار داشت: جوانان زیادی از این منطقه به دلیل نبود کار به دیگر شهرهای کشور می روند اما برای حضور در مراسم خاص به شهر خود می آیند که ماه محرم به ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی مهمترین دلیل حضور ما در زابل است.
وی اظهار داشت: پدر و مادرمان از زمان کودکی عشق به امام حسین(ع) را در سینه ما حک کردند و این عشق ما را هر ساله به سیستان می کشاند.
مردم سیستان به رسم دیرینه خود در روز تاسوعا در قالب دسته های عزاداری به سمت مزار رفتگان حرکت می کنند و پس از ذکر فاتحه ای از آنجا به سمت مساجد و هیات های می روند.
در روز عاشورا عده ای گوسفند و گاو را در مقابل دسته های عزاداری برای برآورده شدن حاجات قربانی می کنند و پس از اقامه نماز ظهر به عزاداران نذری می دهند.
امام جمعه زابل در رابطه با عزاداری امام حسین(ع) به خبرنگار ایرنا گفت: پیام این عزاداری لبیک به ندای امام حسین(ع) است و ریختن اشک، سینه زدنی، زنجیر زدن، دسته روی و حضور در مجالس نشان از ارادت مومنان به اباعبدالله(ع) دارد.
حجت الاسلام علی اکبر کیخا افزود: پرونده عاشورا تا قیامت باز است و بسته نخواهد شد.
امام جمعه زابل رمز جاودانگی و ماندگاری قیام اباعبدالله حسین (ع) را اخلاص و بندگی بر روی سجاده میدان کربلا دانست.
رئیس تبلیغات اسلامی زابل همچنین از حضور 240 مبلغ در مساجد و هیات های مذهبی این شهرستان در ماه محرم خبر داد و گفت: مبلغان اعزامی از شهرهای مختلف کشور در این ماه به سخنرانی در مساجد، هیات ها و تکایا می پردازند.
حجت الاسلام محسن عارفی افزود: یکی دیگر از برنامه های محرم امسال برگزاری اجتماعات عزاداران بوده که در روزهای ششم، هفتم و هشتم این ماه به صورت زنده از شبکه های سراسری صدا و سیما از محل مصلی المهدی(عج) زابل پخش شده است.
وی اظهار داشت: بیش از 80 ایستگاه صلواتی در نقاط مختلف شهر به صورت خودجوش و مردمی با پخش نذورات به دسته های عزاداری امام حسین(ع) خدمات دهی می کنند.
رئیس تبلیغات اسلامی زابل مداحان و مردم را چراغ مساجد و هیات ها دانست و گفت: مداحان و مرثیه سرایان با رساندن پیام مظلومیت امام حسین(ع) و حماسه عاشورا به نسل جدید سبب گره زدن قلوب مومنان می شوند.
7317/3042/6081