به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان صبح امروز پیش از سفر به نیویورک برای شرکت و سخنرانی در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در فرودگاه مهرآباد و در جمع خبرنگاران درباره برنامههای سفرش اظهار داشت: ابتدا عید سعید قربان را که عید ابراهیمی، عید ایمان، ایثار و فداکاری است و در واقع عیدی که تاسی به راه ابراهیم خلیلالرحمان به شمار میرود که مسیر مستقیم را پیش روی مردم جهان و مسلمانان قرارداد، تبریک میگویم.
وی با بیان اینکه شرکت در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد با این هدف است تا در تریبون جهانی و عمومی نظرات ملت ایران و خواستههای آنها بیان شود تصریح کرد: همچنین فرصتی برای ملاقات با سران کشورهایی است که در این اجلاس حضور دارند.
وی در عین حال مجمع عمومی سازمان ملل متحد امسال را دارای دو ویژگی دانست و افزود: اول اینکه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل اجلاس سران برگزار میشود که به منظور برنامه و اهداف توسعه پایدار و در سال 2015 است و بنابراین سند این توسعه پایدار با حضور سران کشورها به تصویب میرسد که بنده نیز سخنرانی در آن اجلاس خواهم داشت.
رئیسجمهور کشورمان همچنین ویژگی دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد امسال اشاره و اضافه کرد: امسال هفتاد و دومین سال تاسیس سازمان ملل متحد است که بنده در یک جایی به این موضوع اشاره کردم. در اولین اجلاسهای شورای امنیت سازمان ملل راجع به موضوع ایران بحث شد و قطعنامه دوم و سوم مربوط به ایران بود مبنی براینکه اشغالگران باید خاک ایران را ترک کند که قطعنامه خوبی به شمار میرفت.
وی بر همین اساس یادآور شد: قطعنامههای آخر هم که در هفتادمین سال است قطعنامه 2231 بوده که این هم مربوط به ایران است. آن قطعنامهها مربوط به اشغال خاک ایران بود و این مربوط به پایان تحریم اقتصادی ایران است.
رئیسجمهور کشورمان با تاکید براینکه گرچه شورای امنیت سازمان ملل در چارچوب خواست ملت ما نبوده اما آغاز و پایان این هفتاد سال برخی قطعنامههایی داشته که برای مردم ایران قابل قبول بوده است.
روحانی در ادامه سخنان خود یادآور شد: در سال 92 وقتی به مجمع عمومی سازمان ملل رفتم دو موضوع را به دنیا اعلام کردم اول اینکه ترورسیم و خشونت منطقه ما را تهدید میکند که برای بسیاری باورکردنی نبود که چه مشکلاتی پیش روی ما خواهد بود و بعد متوجه شدند چه مشکلاتی منطقه را تهدید میکند.
رئیسجمهور کشورمان در عین حال دومین موضوع را برداشته شدن تحریمها و مسائل هستهای عنوان کرد که پای میز مذاکره حل میشود که این هم برای عدهای باور آن سخت بود.
وی ادامه داد: در حاشیه اجلاس شصت و هشتم برای اولین بار وزرای خارجه کشورهای 1+5 در نیویورک اجتماع کردند که آن سرآغاز مهمی برای موضوع هستهای بود.
روحانی با بیان اینکه سال گذشته وسط موضوع هستهای بودیم گفت: از توافق موقت عبور کرده بودیم و موضوعات را پیگیری میکردیم اما امسال در شرایطی به سازمان ملل میرویم که از برجام عبور کرده و به فکر اجرای آن به بهترین شکل هستیم که در صحبتهای دیگر برای ملت ایران توضیح میدهیم کاری که ملت با رهنمودهای رهبر انقلاب در مسئله برجام انجام داد که در واقع موفقیت بسیار بزرگی نه برای ایران بلکه برای صلح در جهان بود.
وی با تاکید براینکه باید همه تلاش کنیم درخت برجام به خوبی پرورش یابد افزود: درواقع به شجره مبارکه تبدیل شود و لاشرقیه و لاغربیه باشد چون محصول و میوهاش برای همه ملتهای منطقه و جهان خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه کار بزرگی انجام گرفته تصریح کرد: در یک مسئله جهانی پیچیده ملت ایران با هدایتهای رهبری توانست به موفقیت برسد و امروز باید از این درخت استفاده کنیم. تاکنون می خواستیم زمین را هموار نماییم از این به بعد درخت به زودی به ثمر بنشیند.
روحانی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: ما در سازمان ملل باید با همه در زمینه استفاده از این درخت که هم برای ما و هم برای آنهاست بتوانیم بهرهبرداری کنیم؛ ملاقاتهایی با سران بسیاری از کشورهای آسیایی، اروپایی و آفریقایی داریم. بسیاری از کشورهای دنیا متقاضی دیدار هستند و درخواست ملاقات داشتند و تا حدی که فرصت داشته باشیم به ملاقاتها پاسخ میدهیم.
رئیسجمهور کشورمان با تاکید براینکه خواست ملت ایران همیشه صلح بوده یادآور شد: امروز نمیگوییم ایرانهراسی تمام شده اما بسیار کمرنگ شده است. یکی از افتخارات دولت یازدهم و سیاست خارجی این دولت این بوده که سیاست تعامل سازنده با جهان دارد و در دنیای امروز ایرانهراسی بسیار کمرنگ شده و در حال از بین رفتن است.
وی اضافه کرد: یک روز اگر میگفتند همه ترورها زیر سر ایران است امروز برای جنگ با تروریسم همه میدانند ایران است که با آن مقابله میکند؛ اگر نیروهای مسلح ایران و هدایتهای مقام معظم رهبری نبود امروز بعید بود بغداد و عتبات مقدسه به این صورت باشد و بعید بود مکه و مدینه هم به این صورت باشد.
روحانی ادامه داد: کشور سوریه که ارتش مقتدری هم در منطقه داشت دیدید که با چه مشکلاتی روبرو شد. بقیه کشورها که خیلی ضعیف هستند اگر روزی آنها هم که ما هرگز نمیخواهیم گرفتار شوند خدایی نکرده گرفتار شدند آن روز همان گونه که از کربلا و سامرا دفاع کردیم از آنها و از مکه و مدینه هم دفاع میکنیم.
رئیسجمهور کشورمان بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران را کشور ضد خشونت و ضد ترور در دنیا عنوان کرد و گفت: اگر میخواهیم متحد و در یک سنگر باشیم و توسعه رخ دهد باید اول امنیت ایجاد شود و اگر میخواهیم همه در برابر بیگانگان متحد شویم یکی از راههای مهم توسعه اقتصادی است و اینکه دنیا را به سرمایهگذاری در ایران دعوت کنیم.
روحانی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: ما جلساتی را با مدیران شرکتهای اقتصادی، نخبگان، مدیران رسانهها و نیز رهبران اسلامی آمریکا در نیویورک خواهیم داشت؛ کار ما در این سفر بعد از عبور برجام استفاده از فضای بعد از برجام برای فعالیتهای اقتصادی، و علمی در ایران و در سطح بیشتر با جهان است.
رئیس جمهور با تاکید براینکه ما برای تعامل با دنیا گامهای مهمی برداشتیم اظهار داشت: البته برای این تعامل دیوار بلند تحریم وجود داشت و هر وقت میخواستیم خیز برداریم به این دیوار میرسیدیم که امروز این دیوار توسط قطعنامه 2231 تخریب شده است و همه از جمله کارآفرینان و بخشهای غیردولتی و دولتی باید از این فضا استفاده کنیم چراکه هدف نهایی توسعه ایران است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: از علم و انرژی جوانان باید استفاده کنیم همانطور که انرژی هستهای حق مسلم ما بوده، حالا استفاده از انرژی همه جوانان حق مسلم مات. ملت ما سرافراز بوده و سرافراز خواهد ماند.
انتهای پیام/
∎