شناسهٔ خبر: 78480291 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

عملیات باستان‌شناسی کمرزرین کامل شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اصفهان از پایان کاوش‌های کمرزرین خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، امیر کرم‌زاده از پایان عملیات کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی کمرزرین خبر داد و اظهار کرد: کاوش‌های این محوطه با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی، شهرداری اصفهان و بخش خصوصی به طور کامل به پایان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون مسئولیت اجرای طرح گذر شهری بر عهده شهرداری اصفهان است، افزود: طرح‌های پیشنهادی مدیریت شهری پیش از این بررسی و در یک مرحله به تصویب رسیده و در حال حاضر منتظر اجرای نهایی آن از سوی شهرداری هستیم. در ماه‌های گذشته، همکاران ما با وجود محدودیت‌ها و شرایط نامساعد جوی، با استفاده از سازه‌های حفاظتی و پوشش‌های موقت، اقدامات لازم را برای صیانت از آثار تاریخی کشف‌شده انجام دادند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با تأکید بر آمادگی میراث فرهنگی برای همکاری در اجرای این پروژه گفت: این اداره‌کل آماده است با ارائه راهکارهای حفاظتی و پشتیبانی فنی، مدیریت شهری را برای تکمیل طرح و ساماندهی این فضای تاریخی همراهی کند.

کرم‌زاده در ادامه به پیشینه کشف آثار در این محدوده اشاره کرد و گفت: بیش از دو سال قبل و در جریان عملیات گودبرداری برای احداث گذر کمرزرین، نشانه‌هایی از دو سازه تاریخی نمایان شد که به دنبال آن عملیات عمرانی متوقف و کاوش‌های باستان‌شناسی با مشارکت پژوهشگاه میراث فرهنگی، سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان و دانشگاه هنر آغاز شد. در اولین فصل کاوش‌ها، آثار ارزشمندی از جمله یک سازه آبی منقوش مربوط به دوره پیش از حمله مغول، یک کوره سفال‌پزی، بقایای معماری متعلق به دوره متأخر اسلامی، دیواره‌های سنگی، کف‌فرش‌های آجری احتمالی دوره سلجوقی و یک مسیر تاریخی شناسایی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان خاطرنشان کرد: فصل دوم کاوش‌ها نیز از مرداد سال گذشته در محدوده مقابل مسجد کمرزرین آغاز شد و علاوه بر بقایای معماری، اشیای منقول متعددی از جمله کاشی‌های زرین‌فام دوره اسلامی، سفالینه‌های شاخص و سکه‌های تاریخی در این بخش کشف شد.

انتهای پیام/170

 

 

برچسب‌ها: