شناسهٔ خبر: 78479506 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

زاخارووا: روسیه خواستار تشکیل کشور فلسطین است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی با بیان اینکه مسکو از گزینه مذاکره برای حل‌وفصل مسئله فلسطین حمایت می‌کند، گفت: روسیه خواستار تشکیل کشور فلسطین است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری تاس، زاخارووا در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به طرح‌ها و ایده‌های جایگزین غرب به‌ویژه آمریکا برای حل بحران فلسطین که بدون در نظر گرفتن قوانین بین‌المللی و واقعیات موجود در منطقه مطرح می‌شود، اظهار کرد: به جای دنبال کردن مسیر شکستن قوانین بین‌المللی و درگیر شدن در آزمون‌های جدا از واقعیت که عواقب غم‌انگیز آن آشکار است، باید بر آغاز مذاکرات مستقیم بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها تمرکز کرد، جایی که مسائل مربوط به وضعیت نهایی سرزمین‌های فلسطینی و پارامترهای راه‌حل دو دولتی باید به‌طور عملی مورد بحث قرار گیرد، راه‌حلی که برای طرفین درگیری قابل قبول باشد.

وی با تاکید بر حمایت مسکو از حل وفصل مسئله فلسطین و درگیری‌های دیگر در منطقه از راه مذاکره خاطرنشان کرد: لازم است عدالت تاریخی حاکم شود و فلسطینی‌ها بتوانند یک کشور مستقل در کرانه باختری و نوار غزه به پایتختی قدس تأسیس و در صلح و امنیت زندگی کنند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه با اشاره به اینکه روسیه آماده همکاری با کشورهایی است که از حقوق فلسطینی‌ها بر اساس قوانین بین‌المللی حمایت می‌کنند و خواهان تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس هستند، افزود: مهم است که همه نیروهای خارجی به شدت به قطعنامه‌های الزام‌آور شورای امنیت سازمان ملل پایبند باشند، بر اساس قوانین یکسان عمل و سیگنال‌های هماهنگ شده به دو طرف درگیر ارسال کنند.

زاخارووا خاطرنشان کرد که ابتکار اصلی روسیه که در سازمان ملل هم تصویب شده، برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی برای حل بحران خاورمیانه است.

ولادیمیر پوتین پیش‌تر بر پایبندی مسکو به موضع خود در حمایت از اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل درباره مسئله فلسطین تاکید کرد و گفت که دستیابی به راه‌ حلی پایدار برای این منازعه، مستلزم تشکیل کشور مستقل و دارای حاکمیت فلسطین به پایتختی قدس است.

وی آنچه را در سرزمین‌های فلسطینی رخ می‌دهد وحشتناک توصیف کرد و خواستار تلاش برای کاهش هرچه بیشتر تلفات در میان غیرنظامیان شد.

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به اینکه جامعه جهانی از ابتدا از راه‌ حلی برپایه تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل سخن گفته بود، افزود که کشور فلسطین تا امروز تشکیل نشده و بخش‌هایی از سرزمین‌های فلسطینی همچنان تحت اشغال قرار دارد.

پوتین در نشست عمومی مجمع بین‌المللی هفته انرژی روسیه هشدار داد که گسترش دامنه این منازعه می‌تواند پیامدهای خطرناکی به‌دنبال داشته باشد.

وی تاکید کرد مسکو همواره از اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، در رأس آن تشکیل کشور مستقل فلسطین دفاع کرده است.

رئیس‌جمهور روسیه بار دیگر تاکید کرد موضع روسیه درباره مسئله فلسطین، چه در تحولات کنونی و چه در دهه‌های گذشته، تغییر نکرده و بر ضرورت اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل و تضمین حق ملت فلسطین برای تشکیل کشور مستقل خود استوار است.

پوتین گفت منازعه فلسطین که دهه‌ها ادامه یافته، یکی از برجسته‌ترین مظاهر بی‌عدالتی در منطقه است؛ مسئله‌ای که جایگاهی محوری در وجدان ملت‌های منطقه دارد و تداوم آن بدون راه‌ حل، بی‌ثباتی را تشدید می‌کند.