شناسهٔ خبر: 78479331 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اخبار کوتاه تهران؛ نقطه حادثه‌خیزِ بزرگراه یادگار امام (ره) رفع خطر شد

تهران - ایرنا - رفع خطر از نقطه حادثه‌خیزِ بزرگراه یادگار امام (ره)، احیای بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی در قلب تهران، عملیات اجرایی ایمن‌سازی و استانداردسازی معابر میدان ولیعصر (عج) و همچنین تداوم کیفیت هوای سالم از مهمترین اخبار روز سه شنبه نوزدهم خرداد ماه پایتخت است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه ۲ گفت: در راستای راهبرد کلان مدیریت شهری برای ایمن‌سازی محورهای مواصلاتی، عملیات جایگزینی حفاظ‌های فلزی با نیوجرسی‌های مفصلی در لوپ ورودی یادگار شمال از بزرگراه حکیم شرق، با هدف کاهش حوادث ترافیکی و ارتقای امنیت تردد شهروندان به پایان رسید.

محمدحسین کریمی از اجرای عملیات ایمن‌سازی در لوپ ورودی بزرگراه یادگار امام(ره) در مسیر دسترسی از بزرگراه حکیم شرق خبر داد و گفت: در قالب این طرح، گاردریل‌های موجود در این محدوده جمع‌آوری و ۷۶ عدد نیوجرسی مفصلی ۴ متری جایگزین آن شد تا یکی از نقاط مستعد حادثه در این بخش از شبکه بزرگراهی پایتخت، از ایمنی بیشتری برخوردار شود.

وی افزود: این اقدام با هدف ارتقای ضریب ایمنی معابر، کاهش احتمال وقوع حوادث رانندگی و ساماندهی یکی از مسیرهای پرتردد منطقه به اجرا درآمده است؛ مسیری که به‌دلیل ویژگی‌های هندسی خاص، اختلاف سطح ورودی و خروجی، شعاع انحنا و قوس‌های موجود، همواره نیازمند توجه ویژه در حوزه ایمن‌سازی و بهسازی تجهیزات ترافیکی بوده است.

اخبار تهران، نقطه حادثه‌خیزِ بزرگراه یادگار امام (ره) رفع خطر شد

کریمی، با اشاره به ضرورت اجرای این طرح اظهار کرد: با توجه به شرایط فنی و ترافیکی لوپ ورودی یادگار شمال از محور حکیم شرق و همچنین حادثه‌خیز بودن این محدوده، عملیات جمع‌آوری حفاظ‌های طولی و جایگزینی آن‌ها با نیوجرسی‌های بتنی مفصلی در دستور کار قرار گرفت و توسط اکیپ اجرایی منطقه انجام شد.

وی افزود: در این عملیات، ۷۶ عدد نیوجرسی ۴ متری در محل نصب شد که نقش مؤثری در هدایت ایمن جریان ترافیک و کنترل خودروهایی دارد که ممکن است در اثر سرعت، لغزندگی مسیر یا خطای راننده از مسیر اصلی منحرف شوند. استفاده از نیوجرسی در چنین محدوده‌هایی، به‌ویژه در نقاط دارای قوس و پیچ، از جمله راهکارهای مؤثر برای کاهش شدت تصادفات و افزایش ضریب ایمنی کاربران راه به شمار می‌رود.

کریمی با بیان اینکه استفاده از حفاظ‌های بتنی نسبت به گاردریل از مزایای متعددی برخوردار است، تصریح کرد: نیوجرسی‌ها علاوه بر عملکرد مناسب‌تر در مهار وسایل نقلیه منحرف‌شده، از منظر اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند و هزینه نگهداشت کمتری نسبت به گاردریل دارند. همچنین این نوع حفاظ‌ها به‌دلیل ساختار و نحوه استقرار، در کاهش سرقت تجهیزات ترافیکی نیز تأثیر قابل توجهی دارند.

احیای بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی در قلب تهران

فرهنگسرای رویش همزمان با فرا رسیدن روز جهانی صنایع دستی و روز ملی فرش، ویژه‌برنامه احیای بازارچه هنری را روز چهارشنبه ۲۰ خردادماه ساعت ۱۶:۳۰ در خانه فرهنگ ایرانسرا برگزار می‌کند.

این رویداد با هدف حمایت از تولیدات داخلی و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی، با راه‌اندازی مجدد ۲۱ غرفه تخصصی صنایع دستی آغاز به کار خواهد کرد.

این برنامه با حضور مدیران و مسئولان حوزه فرهنگ و هنر برگزار می‌شود. در این رویداد، هنرمندان فعال در حوزه‌های مختلف صنایع دستی و هنرهای سنتی ضمن نمایش آثار خود، به معرفی ظرفیت‌های هنری ایران خواهند پرداخت.

همچنین در این مراسم از چهار فعال و هنرمند برجسته حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی تجلیل خواهد شد.

اخبار تهران، نقطه حادثه‌خیزِ بزرگراه یادگار امام (ره) رفع خطر شد

تداوم کیفیت هوای سالم تهران

شاخص کیفیت هوای شهر تهران امروز سه شنبه نوزدهم خردادماه روی عدد ۸۳ و در شرایط قابل قبول یا همان سالم قرار دارد و این در حالی است که در ۲۴ ساعت گذشته کیفیت هوای شهر تهران روی عدد ۷۲ و در شرایط قابل قبول قرار داشت.

براساس این گزارش، از ابتدای امسال تاکنون کیفیت هوای پایتخت، ۱۱ روز در وضعیت «پاک»، ۶۸ روز در وضعیت «قابل قبول» و همچنین ۲ روز «ناسالم برای گروه های حساس» قرار داشته است.

راه اندازی مجمع ذاکرات بانوان برای نخستین بار

رییس اداره تبلیغات اسلامی لواسان از آغاز به کار مجمع ذاکرات بانوان برای نخستین‌بار در این منطقه خبر داد و گفت: این مجموعه با هدف ساماندهی، هم‌افزایی و ارتقای کیفیت فعالیت‌های تبلیغی، فرهنگی و مذهبی بانوان راه‌اندازی شده است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر رنجبری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این مجمع برای نخستین‌بار در لواسان تشکیل شده است، اظهار داشت: مجمع ذاکرات بانوان به‌عنوان یک ظرفیت جدید، زمینه‌ای برای گردهمایی بانوان فعال در حوزه‌های دینی، فرهنگی و تبلیغی فراهم می‌کند تا بتوانند در قالبی منسجم‌تر به ارائه برنامه‌ها و فعالیت‌های اثرگذار بپردازند.

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت بانوان در عرصه‌های فرهنگی و مذهبی از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: در این مجمع تلاش می‌شود با بهره‌گیری از توانمندی ذاکرات، مبلغان و فعالان مذهبی زن، برنامه‌های متناسب با نیازهای روز جامعه طراحی و اجرا شود.

رییس اداره تبلیغات اسلامی لواسان اذعان داشت: راه‌اندازی این مجموعه می‌تواند در تقویت جریان تبلیغ دینی، ارتقای مشارکت بانوان و ایجاد شبکه‌ای منسجم از نیروهای فرهنگی و مذهبی نقش مؤثری ایفا کند.

وی گفت: مجمع ذاکرات بانوان با رویکردی مردمی و برنامه‌محور فعالیت خود را آغاز کرده و می‌تواند به‌عنوان الگویی برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی در سایر مناطق نیز مورد توجه قرار گیرد.

برگزاری نخستین همایش و نمایشگاه «از تجربه تا توسعه»

اداره میراث فرهنگی استان تهران اعلام کرد: نخستین همایش و نمایشگاه «از تجربه تا توسعه» ویژه بانوان کارآفرین، هنرمند و صاحبان کسب‌وکارهای کوچک به مناسبت هفته صنایع‌دستی روز ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ در تهران برگزار می‌شود.

در این رویداد نمایشگاه صنایع‌دستی و محصولات بانوان برپا خواهد شد و فرصتی برای معرفی توانمندی‌ها، تولیدات و دستاوردهای بانوان فعال در حوزه‌های مختلف فراهم می‌شود.

شبکه‌سازی و ایجاد ارتباطات مؤثر میان فعالان اقتصادی، برگزاری نشست‌های تخصصی در حوزه رشد و توسعه کسب‌وکار و حمایت از زنان و کسب‌وکارهای کوچک از مهم‌ترین محورهای این رویداد است.

برگزارکنندگان این رویداد با تأکید بر نقش مؤثر زنان در توسعه اقتصادی و اجتماعی، از تمامی بانوان فعال در این حوزه‌ها دعوت کرده‌اند تا با حضور در این برنامه، ضمن معرفی محصولات و خدمات خود، از فرصت‌های آموزشی و ارتباطی آن بهره‌مند شوند.

شرکت در نمایشگاه برای علاقه‌مندان رایگان است و این برنامه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۲ در باغ ایرو به نشانی تهران، اتوبان شیخ فضل‌الله نوری، بلوار چوب‌تراش، کوچه علی حسینی‌مردی شرقی، پلاک ۱۱۰ برگزار می‌شود.