شناسهٔ خبر: 78462316 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تصمیم نهایی درباره معدل پایه یازدهم بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است

اصفهان - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: موضوع تأثیر سوابق تحصیلی پایه یازدهم در کنکور از اختیارات آموزش و پرورش استان خارج است و تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزراش ایرنا، محمدرضا نظریان شامگاه یکشنبه در دویست و چهارمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به تجمع برخی دانش‌آموزان پایه یازدهم در روزهای اخیر اظهار کرد: شرایط خاص کشور، برگزاری بخش زیادی از آموزش‌ها به صورت مجازی، ناپایداری اینترنت، دسترسی‌های متفاوت دانش‌آموزان به امکانات آموزشی و نگرانی خانواده‌ها موجب شده است مطالباتی درباره نحوه تأثیر سوابق تحصیلی پایه یازدهم در کنکور مطرح شود.

تصمیم نهایی درباره معدل یازدهم بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است

وی افزود: دانش‌آموزان معترض خواستار لغو تأثیر قطعی سوابق تحصیلی یا تبدیل آن به تأثیر مثبت هستند و این مطالبات از طریق آموزش و پرورش استان به وزارت آموزش و پرورش منتقل شده است.

نظریان گفت: وزارت آموزش و پرورش نیز مجموعه پیشنهادهای دریافت شده از سراسر کشور را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کرده و اکنون تصمیم‌گیری در این خصوص در اختیار این شورا قرار دارد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به حقوق همه دانش‌آموزان تصریح کرد: از یک سو دانش‌آموزانی وجود دارند که بر اساس قوانین و مصوبات اعلام‌شده از سال گذشته برای امتحانات نهایی برنامه‌ریزی و مطالعه کرده‌اند و هرگونه تغییر ناگهانی می‌تواند به ضرر آنان باشد و از سوی دیگر بخشی از دانش‌آموزان نیز معتقدند شرایط خاص امسال بر روند آموزش و آمادگی آنها تأثیر گذاشته است.

مدیرکل آموزش وپرورش استان اصفهان ابراز امیدواری کرد تصمیم نهایی با در نظر گرفتن تمامی ابعاد موضوع و در راستای حفظ آرامش دانش‌آموزان و خانواده‌ها اتخاذ شود.

تصمیم نهایی درباره معدل یازدهم بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است

نظریان همچنین به روند ثبت‌نام دانش‌آموزان برای سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس دولتی و غیردولتی به صورت الکترونیکی و از طریق پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت آموزش و پرورش و سامانه «مای مدیو»(my.medu.ir) در حال انجام است.

وی با بیان اینکه عدالت آموزشی مهم‌ترین محور سیاست‌های ثبت‌نام مدارس است، افزود: بر اساس محدوده‌بندی جغرافیایی مدارس و با هدف توزیع متوازن دانش‌آموزان، اولویت ثبت‌نام با نزدیک‌ترین مدرسه به محل سکونت دانش‌آموزان خواهد بود.

نظریان از تشکیل تیم‌های بازرسی و نظارتی برای رصد فرآیند ثبت‌نام خبر داد و گفت: سامانه‌های مختلفی برای دریافت و رسیدگی به شکایات مردمی فعال شده تا حقوق دانش‌آموزان و خانواده‌ها در فرآیند ثبت‌نام حفظ شود.

وی همچنین به وضعیت امتحانات پایان سال تحصیلی اشاره کرد و اظهار داشت: با مصوبه شورای تأمین استان، امتحانات پایه‌های هفتم، هشتم، نهم، دهم و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای به صورت غیرحضوری برگزار شد و برای اجرای این فرآیند، دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های لازم در استان تدوین و ابلاغ شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان از برگزاری حضوری آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی در روز ۲۹ خردادماه خبر داد و گفت: فرآیند اعلام نتایج این آزمون‌ها از طریق سازمان سنجش انجام خواهد شد.

وی در ادامه به دستورکارهای اصلی دویست و چهارمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان اشاره کرد و گفت: بررسی مشکلات فضاهای آموزشی ناحیه چهار اصفهان، برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان و هماهنگی در حوزه حمل‌ونقل دانش‌آموزی از مهم‌ترین محورهای این نشست است.

نظریان با تأکید بر اهمیت برنامه‌های اوقات فراغت دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: تجربه آموزش مجازی نشان داد فاصله گرفتن دانش‌آموزان از محیط مدرسه می‌تواند آسیب‌های تربیتی و آموزشی قابل توجهی به همراه داشته باشد و به همین دلیل توسعه برنامه‌های حضوری و فوق‌برنامه در تابستان ضروری است.

وی همچنین از عملکرد سامانه «سفیر مهر» در حوزه سرویس مدارس قدردانی کرد و گفت: بیش از ۷۰ هزار دانش‌آموز در شهر اصفهان از این سامانه استفاده می‌کنند و ارزیابی‌ها نشان‌دهنده رضایت مطلوب خانواده‌ها از خدمات ارائه شده است.

تصمیم نهایی درباره معدل یازدهم بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است

بلاتکلیفی در مصوبه امتحانات نهایی، آینده تحصیلی دانش‌آموزان را تهدید می‌کند

نماینده دانش‌آموزان در شورای دانش‌آموزی اصفهان نیز در این نشست با انتقاد از تداوم ابهام در مصوبه تأثیر سوابق تحصیلی و امتحانات نهایی، گفت: تعدد تصمیم‌گیری‌ها و تغییرات مکرر در سیاست‌های آموزشی، دانش‌آموزان را در مسیر برنامه‌ریزی تحصیلی با آسیب جدی مواجه کرده و ضرورت دارد صدای اعتراض و مطالبات آنان بیش از پیش شنیده شود.
مریم‌سادات رفیعی مهم‌ترین دغدغه دانش‌آموزان در شرایط کنونی را موضوع امتحانات نهایی و نحوه اجرای مصوبه تأثیر سوابق تحصیلی دانست و اظهار کرد: این مصوبه از زمان طرح تاکنون با نقدها و اعتراضات گسترده‌ای از سوی کارشناسان، خانواده‌ها، دانش‌آموزان و حتی برخی نهادهای تصمیم‌گیر مواجه بوده است.

وی با اشاره به تداوم اختلاف‌نظر میان کارشناسان و نهادهای مسوول افزود: نبود ثبات در تصمیم‌گیری‌ها باعث شده دانش‌آموزان نتوانند برنامه‌ریزی دقیق و مطمئنی برای آینده تحصیلی خود داشته باشند و تجربه سال گذشته نیز نشان داد که تصمیم لغو امتحانات نهایی پایه دهم و بازگشت آن به امتحانات داخلی در روزهای پایانی سال تحصیلی اعلام شد و همین مسئله سردرگمی دانش‌آموزان را افزایش داد.

رفیعی با انتقاد از نبود شفافیت در فرآیند تصمیم‌گیری درباره این مصوبه گفت: برای دانش‌آموزان روشن نیست که با وجود حجم بالای نقدها و اعتراض‌های کارشناسی، همچنان بر اجرای این سیاست اصرار می‌شود و مطالبات بخش قابل توجهی از جامعه آموزشی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

نماینده دانش‌آموزان شورای دانش‌آموزی اصفهان تأکید کرد: تغییر تأثیر قطعی سوابق تحصیلی به تأثیر مثبت، به معنای نادیده گرفتن تلاش دانش‌آموزان پرتلاش و موفق نیس، بلکه می‌تواند ضمن حفظ حقوق آنان، بخشی از نگرانی‌های موجود را نیز برطرف کند.

وی افزود: با وجود آنکه دانش‌آموزان از مسیرهای قانونی و اداری مختلف از جمله ثبت درخواست‌ها و کارزارهای رسمی، مطالبات خود را پیگیری کرده بودند در تجمعات و اعتراضات اخیر نیز تلاش کردند مطالباتشان از مسیر اصلی خارج نشود و زمینه سوءاستفاده افراد فرصت‌طلب فراهم نشود.

نماینده دانش‌آموزان در شورای دانش‌آموزی اصفهان ابراز امیدواری کرد: مسوولان با دقت بیشتری به مطالبات دانش‌آموزان توجه کنند و زمینه مشارکت مؤثر آنان در فرآیندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری آموزشی را فراهم آورند.

تصمیم نهایی درباره معدل یازدهم بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است

بازگشت ۸۰ درصد هزینه سرویس مدارس به خانواده‌های اصفهانی از طریق سامانه «سفیر مهر»
رییس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره‌کل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز در این نشست از بازگشت ۸۰ درصد هزینه سرویس مدارس به خانواده‌ها بابت عدم ارائه خدمات از ۱۰ اسفندماه خبر داد و گفت: این اقدام با استفاده از سامانه «سفیر مهر» و با شفافیت کامل انجام شد، به‌گونه‌ای که حدود ۹۵ درصد خانواده‌ها ظرف ۱۰ روز مبالغ خود را دریافت کردند.
امینه طباطبایی اضافه کرد: این فرآیند در مقطع ابتدایی حدود ۲۷ درصد و در متوسطه حدود ۳۲.۸ درصد از هزینه‌ها را شامل می‌شد و خانواده‌ها بدون نیاز به مراجعه حضوری و از طریق سامانه، روند بازگشت وجه را به صورت شفاف مشاهده کردند.

وی با اشاره به توسعه دولت الکترونیک و افزایش شفافیت در ارائه خدمات به شهروندان، اظهار کرد: تمامی فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی از جمله آموزش، تربیت، حمل‌ونقل و سایر خدمات عمومی باید در راستای رفاه و آرامش خانواده‌ها باشد.

طباطبایی افزود: بر اساس آمار موجود، نزدیک به ۹۵ درصد خانواده‌ها ظرف مدت ۱۰ روز هزینه‌های خود را دریافت کردند،اتفاقی که به گفته مسوولان وزارت آموزش و پرورش و سایر استان‌ها، نمونه مشابه آن در بسیاری از نقاط کشور وجود نداشته است.

وی همچنین به چالش افزایش هزینه سرویس مدارس در سال تحصیلی آینده اشاره کرد و گفت: افزایش نرخ تورم و رشد هزینه‌های مرتبط با حمل‌ونقل از جمله قطعات و تجهیزات خودرو، احتمال افزایش نرخ سرویس مدارس را به همراه دارد و از سوی دیگر، عدم تعدیل هزینه‌ها می‌تواند انگیزه رانندگان برای ارائه خدمات به دانش‌آموزان، به‌ویژه دانش‌آموزان استثنایی را کاهش دهد.

ریس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره‌کل آموزش و پرورش استان اصفهان همچنین از بررسی طرح‌هایی در چارچوب شعار «تا پای جان برای اصفهان» خبر داد و افزود: توسعه فرهنگ استفاده از دوچرخه برای تردد دانش‌آموزان و همچنین ترویج استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای با مشارکت رسانه‌ها و دستگاه‌های مختلف از جمله محورهای مورد بررسی است.

طباطبایی با اشاره به طرح «مدرسه‌ساز، مدرسه‌یار» اظهار کرد: بهره‌گیری از ظرفیت سرمایه‌های اجتماعی و تقویت مسوولیت‌پذیری اجتماعی در حوزه آموزش از اهداف مهم این طرح است.

آغاز برنامه‌ریزی اوقات فراغت تابستانی دانش‌آموزان اصفهان با محور «هر خانه یک پایگاه تابستانی»
رییس اداره فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای ورزشی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز از آغاز برنامه‌ریزی برای اجرای طرح اوقات فراغت تابستانی دانش‌آموزان با رویکرد حضوری، مجازی و ترکیبی خبر داد و گفت: اجرای این طرح با محور «هر خانه یک پایگاه تابستانی» و با مشارکت خانواده‌ها و دستگاه‌های مختلف دنبال می‌شود.
مرتضی شکری با تشریح برنامه‌های اوقات فراغت تابستانی دانش‌آموزان گفت: رویکرد امسال بر اساس شعار «هر خانه یک پایگاه تابستانی» طراحی شده و تلاش می‌شود با مشارکت خانواده‌ها، برنامه‌های متنوعی در قالب حضوری، مجازی و ترکیبی اجرا شود.

وی گفت: از شورای آموزش و پرورش استان درخواست شده تا برای جلوگیری از بلاتکلیفی خانواده‌ها و دانش‌آموزان، امکان برگزاری کلاس‌های حضوری محدود و پراکنده در مراکز آموزشی و پرورشی فراهم شود.

شکری ادامه داد: همچنین پیشنهاد شده فعالیت‌های آموزشی شامل زبان‌های خارجی، تقویت دروس و آمادگی کنکور تنها در چارچوب موسسات دارای مجوز آموزش و پرورش و مطابق قانون مدارس غیر دولتی انجام شود تا از فعالیت مراکز غیرمجاز جلوگیری شود.

وی با اشاره به تجربه سال گذشته در اجرای طرح اوقات فراغت گفت: در سال گذشته با واگذاری مدیریت این حوزه به آموزش و پرورش، بیش از ۵۴۰ هزار دانش‌آموز در قالب حدود ۳ هزار و ۹۰۰ پایگاه تابستانی در فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی شرکت کردند که این تجربه موجب هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف شد.

رییس اداره فرهنگی، هنری و اردوهای اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: امسال علاوه بر مهارت‌های چهارگانه، مهارت‌های آموزشی نیز برای جبران بخشی از عقب‌ماندگی‌های درسی دانش‌آموزان در برنامه‌های تابستانی گنجانده شده است.

شکری گفت: ثبت‌نام دانش‌آموزان تا هفته دوم تیرماه ادامه خواهد داشت و افتتاحیه برنامه‌های اوقات فراغت نیز در هفته اول تیرماه برگزار می‌شود و فعالیت‌ها تا ۲۰ شهریور ادامه خواهد داشت.

وی بر لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی و استفاده از ظرفیت پایگاه‌های خارج از مدرسه، تشکل‌های مردمی و گروه‌های جهادی تأکید کرد و گفت: توسعه فعالیت‌های محله‌محور و مسجدمحور می‌تواند نقش مهمی در غنای برنامه‌های تابستانی دانش‌آموزان ایفا کند.

تصمیم نهایی درباره معدل یازدهم بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است

ابلاغ طرح «نماز یاران» اصفهان به عنوان برنامه کشوری به آموزش و پرورش کشور
مشاور استاندار ورییس ستاد اقامه نماز استان اصفهان نیز از ابلاغ طرح «نماز یاران» به عنوان یک برنامه ملی به ادارات کل آموزش و پرورش کشور خبر داد و گفت: این طرح با هدف ترویج فرهنگ نماز در میان نسل نو و با محوریت آموزش معلمان، مدیران و مربیان، وارد مرحله اجرایی در سطح ملی شده است.
حجت‌الاسلام ابراهیم رنجبر افزود: این طرح که در ناحیه چهار آموزش و پرورش اصفهان اجرا شده بود، پس از طرح در ستاد مرکزی اقامه نماز، به عنوان یک برنامه کشوری به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شده است.

وی اظهار کرد: این طرح با هدف مردمی‌سازی فرهنگ نماز و ارتقای سطح آگاهی و مهارت‌های تربیتی در میان دانش‌آموزان و فرهنگیان طراحی شده و مورد استقبال ستاد مرکزی قرار گرفته است.

رنجبر افزود: در راستای اجرای بهتر این طرح در سطح کشور، نیاز به تدوین محتواهای آموزشی و برگزاری دوره‌های توانمندسازی برای معلمان، مدیران مدارس، مربیان پرورشی و مشاوران آموزشی احساس شده است.

ریس ستاد اقامه نماز استان اصفهان با اشاره به مصوبات این کارگروه گفت: سه دوره آموزشی ۱۲ ساعته برای گروه‌های مختلف فرهنگیان پیش‌بینی شده است؛ نخست دوره «مدیریت موانع فرهنگی و رفتاری نماز» ویژه عموم فرهنگیان، دوم دوره «روش‌های نوین و خلاقانه ترویج فرهنگ نماز» ویژه معلمان، مشاوران و مدیران، و سوم دوره عمومی آموزش و توسعه فرهنگ نماز برای تمامی کارکنان آموزش و پرورش.

رنجبر ادامه داد: مقرر شده است محتوای آموزشی این دوره‌ها با همکاری مرکز تخصصی نماز و ستاد مرکزی اقامه نماز تدوین و طی یکی دو هفته آینده آماده و در اختیار استان‌ها قرار گیرد.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس نماز در استان اصفهان گفت: این اجلاس با حضور استاندار و مسئولان استانی در سطحی مطلوب برگزار شد و نشان‌دهنده جایگاه ویژه اصفهان در فعالیت‌های فرهنگی و دینی کشور است.

رییس ستاد اقامه نماز استان اصفهان با تأکید بر ضرورت توجه بیشتر به مباحث فرهنگی و تربیتی در جلسات شورای آموزش و پرورش گفت: لازم است در مصوبات این شوراها به مسائل نرم‌افزاری و تربیتی همچون فرهنگ نماز و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، دویست‌وچهارمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان اصفهان با حضور مسوولان استانی و مدیران دستگاه‌های مرتبط برگزار شد و در آن موضوعات مهمی از جمله سوابق تحصیلی، امتحانات نهایی، ثبت‌نام مدارس، حمل‌ونقل دانش‌آموزی، اوقات فراغت و برنامه‌های فرهنگی و چالش‌های آموزش وپروش ناحیه چهار اصفهان مورد بررسی قرار گرفت.

تصمیم نهایی درباره معدل یازدهم بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است

در این نشست همچنین از تلاش‌های محمد پرورش سرپرست سازمان حمل ونقل بار و مدیرعامل سابق سازمان نظارت وهماهنگی نظارت تاکسیرانی به خاطر موفقیت در حل مشکلات حمل ونقل دانش آموزان درسال تحصیلی جاری تجلیل شد.