شناسهٔ خبر: 78429325 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کشت گندم و کلزا در 24 هزار هکتار از اراضی پلدختر

24 هزار و 800 هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات گندم و کلزا رفته‌است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، زمین‌های گندم و کلزا در پلدختر با آغاز فصل برداشت وارد مرحله‌ای می‌شوند که نتیجه یک سال برنامه‌ریزی، کشت و ریسک‌پذیری کشاورزان را آشکار می‌کند.

در این شهرستان، 19 هزار هکتار از اراضی به کشت گندم دیم و 4000 هکتار گندم آبی اختصاص یافته و در کنار گندم 1800 هکتار نیز زیر کشت کلزا قرار گرفته‌است.

محمد عزیزی، فرماندار پلدختر، بر ضرورت رعایت الگوی کشت در مناطق بالادست تأکید کرد و هشدار داد که بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند در سال‌های آینده پیامدهای زیست‌محیطی و اقتصادی به‌همراه داشته باشد.

به‌گفته او بخشی از این مشکلات با مدیریت اضطراری و حمایت‌های مقطعی کنترل شد، اما همچنان نگرانی درباره تکرار آن در صورت نبود هماهنگی میان الگوی کشت و منابع آبی وجود دارد.

این تجربه در حافظه محلی، صرفاً یک رخداد اقلیمی نیست، بلکه به‌عنوان نشانه‌ای از شکنندگی نظام تولید در برابر تغییرات بارش، مدیریت آب و تصمیم‌های منطقه‌ای تلقی می‌شود.

 در برخی مزارع، عملکرد ثبت‌شده به 847 کیلوگرم در واحد سطح رسیده و برخی کشاورزان از بهبود نسبی عملکرد در مقایسه با سال‌های گذشته خبر می‌دهند، هرچند این بهبود در همه مناطق یکسان نیست.

برداشت در پلدختر، تصویری چندلایه از کشاورزی در یک منطقه نیمه‌خشک ارائه می‌دهد؛ جایی که تولید، تنها نتیجه کار زمین نیست، بلکه محصول تعامل پیچیده‌ای میان سیاست‌های کشاورزی، شرایط اقلیمی، زیرساخت‌های حمایتی و تصمیم‌های روزمره کشاورزان است.

انتهای پیام/ 644