شناسهٔ خبر: 78354252 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نجات شوکا با همراهی مردم در گیلان| فیلم

رشت- ایرنا- رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رودبار از نجات یک راس شوکای گرفتار در فنس‌های اطراف روستای گردویشه این شهرستان خبر داد و افزود: این حیوان پس از بررسی وضعیت سلامت و انجام اقدامات درمانی، با موفقیت در زیستگاه طبیعی خود در منطقه حفاظت‌شده سیاهرود شهرستان رودبار واقع در جنوب گیلان رهاسازی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان گیلان، علی فرهی تکرمی روز شنبه با اعلام این خبر گفت: این حیوان با هوشیاری، دلسوزی و همکاری به‌موقع اهالی این روستا از وضعیت نامناسب خارج شد و برای بررسی‌های تخصصی، مراقبت و مداوا در اختیار اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رودبار قرار گرفت.

وی تاکید کرد: پس از انجام معاینات لازم و اطمینان از سلامت کامل این گونه ارزشمند حیات‌وحش، شوکا با رعایت کامل ضوابط ایمنی و حفاظتی، در زیستگاه طبیعی خود در منطقه حفاظت‌شده سیاهرود رهاسازی شد.
وی ضمن قدردانی از همراهی و حساسیت مسئولانه مردم روستای گردویشه اظهار کرد:‌ از اهالی این روستا که با احساس مسئولیت، دلسوزی و همکاری به‌موقع، نقش مؤثری در نجات این شوکای ارزشمند ایفا کردند، صمیمانه تشکر می‌کنیم؛ این اقدام شایسته نشان می‌دهد مشارکت مردمی، مهم‌ترین و مؤثرترین پشتوانه برای حفاظت از حیات‌وحش و زیستگاه‌های طبیعی است.

فرهی با اشاره به جایگاه ویژه رودبار در تنوع زیستی استان گیلان افزود: شهرستان رودبار با وجود آن‌که حدود یک‌پنجم مساحت استان را دربر می‌گیرد؛ نزدیک به نیمی از آن تحت پوشش مناطق چهارگانه و تحت مدیریت محیط‌زیست قرار دارد و زیستگاه گونه‌های شاخص و ارزشمندی همچون سوسن چلچراغ، پلنگ ایرانی، مرال، شوکا، کل و بز و خرس قهوه‌ای است؛ ازاین‌رو حفاظت از این سرمایه‌های طبیعی بدون همراهی و مشارکت مردم امکان‌پذیر نخواهد بود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رودبار اظهار کرد: نجات و رهاسازی این شوکا، تنها یک اقدام حفاظتی نیست بلکه نمادی روشن از پیوند مسئولانه انسان و طبیعت است؛ هرجا مردم در کنار محیط‌بانان بایستند، امید به تداوم حیات گونه‌های ارزشمند و حفظ تعادل اکولوژیک طبیعت بیش از پیش تقویت می‌شود.