شناسهٔ خبر: 76157845 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دادستان کل کشور: آرزو داریم روزی برسد که حتی یک زندانی هم نداشته باشیم

دادستان کل کشور کاهش جمعیت کیفری، توسعه حرفه‌آموزی و اشتغال، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی و حمایت از خانواده زندانیان را از دستاورد‌های مهم سازمان زندان‌ها دانست و گفت: آرزو داریم روزی برسد که حتی یک زندانی هم نداشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان،  همزمان با سفر رئیس دستگاه قضا به استان زنجان، 300 زندانی استان با بهره‌گیری از ارفاقات قضایی و همچنین کمک نیکوکاران آزاد و به آغوش خانواده خود بازگشتند.

حجت الاسلام والمسلمین موحدی دادستان کل کشور در جریان بازدید از اردوگاه حرفه‌آموزی و کاردرمانی استان زنجان، با قدردانی از تلاش‌های کارکنان سازمان زندان‌ها و مدیران قضایی استان، تأکید کرد: اجرای دقیق تکالیف قانونی و شرعی در حوزه رسیدگی به زندانیان، از اولویت‌های دستگاه قضایی است.

وی با اشاره به اصل 156 قانون اساسی اظهار داشت: پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرم، وظیفه قانونی قوه قضاییه و برگرفته از آموزه‌های قرآن و سیره معصومین علیهم‌السلام است.

دادستان کل کشور با بیان اینکه حفظ کیان خانواده‌ها از وظایف بنیادین نظام جمهوری اسلامی است، افزود: یکی از مصادیق جدی این وظیفه، حمایت از خانواده زندانیان است. سازمان زندان‌ها با برنامه‌های فرهنگی، رفاهی، ورزشی، حرفه‌آموزی، خدمات درمانی و آموزش‌های روانی و اجتماعی تلاش می‌کند شرایط اصلاح و بازگشت سالم زندانیان به جامعه را فراهم کند.

وی فراهم‌سازی امکان ملاقات‌های عمومی و خصوصی، حمایت‌های انجمن حمایت زندانیان، رسیدگی به فرزندان زندانیان و ایجاد شرایط لازم برای حفظ سلامت جسمی و روانی زندانیان را از مصادیق اجرای این سیاست دانست و تأکید کرد: همه تلاش‌ها بر این است که افراد حتی‌الامکان مرتکب جرم نشوند.

دادستان کل کشور با تشریح نقش نظام قضایی در جلب رضایت اولیای دم در پرونده‌های قصاص، گفت: در سخت‌ترین پرونده‌ها مانند قتل، مدیران قضایی، مدیران زندان و حتی خیرین با تلاش‌های فراوان و حضور در منازل اولیای دم، برای ترویج عفو و گذشت تلاش می‌کنند؛ تا هم جان فرد حفظ شود و هم خانواده‌ای دوباره به زندگی بازگردد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست‌های قوه قضاییه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، انتقال زندان‌ها به خارج از بافت مسکونی را اقدامی مهم در راستای سالم‌سازی محیط پیرامونی دانست و گفت: در زنجان نیز این طرح آغاز شده و با فروش و واگذاری املاک موجود و تأمین منابع لازم، ساخت زندان جدید در حال پیگیری است. انتقال زندان فعلی به خارج از شهر باید هرچه سریع‌تر انجام شود تا محیط پیشین نیز به یک مرکز فرهنگی و تولیدی تبدیل گردد.

موحدی با تأکید بر حمایت قوه قضاییه از فرایند انتقال زندان و ساماندهی وضعیت زندانیان افزود: بازدید‌های میدانی و نظارت‌های قانونی ادامه دارد و دستگاه قضایی آماده همکاری کامل با سازمان زندان‌هاست.

در پایان مراسم، دادستان کل کشور از آزادی 300 نفر از زندانیان استان زنجان همزمان با سفر هیئت عالی قضایی به این استان خبر داد و گفت: تعدادی از این افراد امروز آزاد می‌شوند و مقدمات آزادی گروه دیگری طی روز‌های آینده فراهم شده است. امید ما این است که این عزیزان با بازگشت به کانون خانواده و بهره‌گیری از آموزش‌ها، دیگر هرگز به مسیر جرم بازنگردند.

وی کاهش جمعیت کیفری، توسعه حرفه‌آموزی و اشتغال، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی و حمایت از خانواده زندانیان را از دستاورد‌های مهم سازمان زندان‌ها دانست و تصریح کرد: آرزو داریم روزی برسد که حتی یک زندانی هم نداشته باشیم.

دادستان کل کشور در پایان با قدردانی از همراهی مردم با نظام جمهوری اسلامی، افزود: ملت ما هم در دوران دفاع مقدس و هم در شرایط جنگ اقتصادی، همواره پای نظام ایستاده‌اند و با صبر و همراهی خود اجازه نداده‌اند فشار تحریم‌های ظالمانه دشمنان به کشور آسیب بزند.

درحاشیه این مراسم واقع در اردوگاه حرفه‌آموزی و کاردرمانی زنجان، حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی‌آزاد دادستان کل کشور و غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان ها حضور داشتند.

محمدی ضمن دیدار چهره به چهره با این زندانیان بر پیگیری تشکیل پرونده حمایتی برای زندانیان آزادشده درجهت مراقبت بعد از خروج و بهره‌گیری از تسهیلات خوداشتغالی تاکید کرد.

لازم به توضیح است جمعی از این زندانیان مشمول جرایم مالی بوده‌اند که با تلاش‌های صورت گرفته در ستاد دیه استان و مددکاری زندان‌ها در قالب گذشت شکات، قبولی اعسار و پرداختی ستاد دیه از زندان آزاد شدند.

انتهای پیام/