شناسهٔ خبر: 76088085 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مخالفت بانک مرکزی اروپا با طرح بروکسل برای استفاده از دارایی‌های بلوکه شده روسیه

بانک مرکزی اروپا با طرح بروکسل مبنی بر دادن وام به اوکراین از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه مخالفت کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی اروپا با طرح اتحادیه اروپا برای پرداخت 140 میلیارد یورو از دارایی‌های مسدود شده روسیه به اوکراین مخالفت کرده است.

روزنامه فایننشال تایمز امروز به نقل از چندین مقام رسمی گزارش داد که بانک مرکزی اروپا از تضمین پرداخت این مبلغ خودداری می‌کند.

بانک مرکزی اروپا به این نتیجه رسیده که پیشنهاد کمیسیون ، ناقض اختیارات این نهاد است. بر این اساس این امر، دریافت وام جبران خسارت که توسط دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه در صندوق سپرده‌گذاری اوراق بهادار بلژیک، یوروکلیر، پوشش داده می‌شود را برای اتحادیه اروپا دشوارتر می‌کند.

با توجه به اینکه یوروکلیر بلژیکی است، دولت بلژیک نیز با این طرح مخالف است. بلژیک از مشکلات حقوقی و انتقام‌جویی روسیه در صورت اجرایی شدن این طرح بیم دارد.

به گفته کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وقتی این موضوع در اجلاس اخیر بروکسل مورد بحث قرار گرفت، همه کشورهای اتحادیه اروپا تمایل خود را برای به اشتراک گذاشتن خطرات اعلام کردند.

کالاس در حمایت از این طرح گفت: روسیه حمله کرده است؛ ما باید اطمینان حاصل کنیم که این حمله متوقف می‌شود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، هشدار داده است که در صورت استفاده کشورهای اتحادیه اروپا از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای وام به اوکراین، پاسخ مسکو بسیار شدید و دردناک خواهد بود.

بلژیک هم اخیرا با ارسال نامه‌ای تند به کمیسیون اروپا، طرح استفاده از دارایی‌های بلوکه‌شده بانک مرکزی روسیه برای تأمین مالی اوکراین را کاملاً اشتباه خوانده و خواستار ضمانت‌های قانونی بی‌سابقه و چند میلیارد یورویی برای محافظت از خود در برابر واکنش احتمالی مسکو و بازارهای مالی شد.

این موسسه خصوصی حدود 200 میلیارد دلار از 300 میلیارد دلار دارایی بانک مرکزی روسیه را که پس از شروع جنگ اوکراین در سال 2022 در غرب مسدود شده بود، در اختیار دارد.

انتهای پیام/