شناسهٔ خبر: 76076874 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

شناسایی 44 کانون بیماری تب برفکی در کردستان/دام‌ها تلف شدند

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون 44 نقطه کانونی بیماری تب برفکی در استان گزارش و شناسایی شده است.

صاحب‌خبر -

کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی کردستان در گفت‌وگو با تسنیم از افزایش ابتلای دام‌ها به بیماری تب برفکی خبر داد و اظهار کرد: این بیماری واگیردار به شکل بومی در سطح کشور و کشورهای اطراف وجود دارد و هر ساله در معرض خطر این بیماری هستیم.

وی با بیان اینکه این بیماری قابلیت جهش داشته و می‌تواند انواع جدیدی از خود بروز دهد، افزود: ما مکلف هستیم که به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری دامی، واکسیناسیون سراسری و پایش و مراقبت را به صورت مرتب و مستمر انجام دهیم چراکه هر ساله با کانون‌های تب برفکی روبه‌رو هستیم.

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون 44 نقطه کانونی بیماری تب برفکی در استان گزارش و شناسایی شده و تشخصیص ویروس، نمونه‌برداری، روند درمان و واکسیناسیون در حال انجام است. از این تعداد، 4 مورد هیچ گونه ویروسی نداشته و نصف 40 مورد باقیمانده نیز به صورت ویروس معمولی و نصف آن از انواع ویروس تب برفکی بوده است.

وی درباره واگیری این ویروس اذعان داشت: بر اساس برآوردها میزان واگیری در کانون‌های بیماری در حد 5 درصد بوده که این ناشی از پیشگیری و کنترل بیماری بوده است.

زیباکردار از تلف شدن 17 رأس دام بر اثر بیماری تب برفکی خبر داد و عنوان کرد: البته این تعداد بسیار ناچیز و 2 صدم درصد جمعیت دامی استان است که این هم بیانگر نتیجه مثبت واکسیناسیون است، امیدواریم این روند را به صورت مرتب ادامه دهیم.

انتهای پیام/486