شناسهٔ خبر: 76076216 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

فرمانده یگان حفاظنت محیط زیست کشور مطرح کرد:

لزوم اجرای رزمایش مشترک اطفای حریق و تقویت هماهنگی ملی برای حفاظت از زاگرس

فرمانده یگان حفاظنت محیط زیست کشور بر ضرورت مدیریت فرابخشی حریق در زاگرس، اجرای رزمایش‌های مشترک امدادی، استفاده هدفمند از جوامع محلی و شناسنامه‌دار کردن همیاران محیط‌زیست تأکید کرد و گفت: پیشگیری و آمادگی پیش‌دستانه باید سرلوحه مدیریت بحران در عرصه‌های طبیعی باشد.

صاحب‌خبر -

سردار رضار ستگار سه‌شنبه ۱۱ آذر در نشست هم اندیشی مدیریت اطفای حریق  جنگل‌های زاگرس، با اشاره به کمبود نیرو و تجهیزات در یگان حفاظت محیط‌زیست، اظهار کرد: با وجود ۷۰۰۰ کارت سازمانی، امروز تنها ۴۰۰۰ نفر نیروی فعال برای حفاظت از بیش از ۳۰ میلیون هکتار از مناطق تحت پوشش کشور داریم. این نیروها در ۳۱ استان و ۶۵۰ پاسگاه، باوجود همه محدودیت‌ها، با جان‌فشانی در خط مقدم حفاظت از طبیعت ایستاده‌اند و من به همه همکارانم افتخار می‌کنم.

وی مدیریت حریق در زاگرس را یک موضوع کاملاً فرابخشی دانست و تأکید کرد: بدون همکاری مؤثر میان سازمان محیط‌زیست، یگان حفاظت، دستگاه‌های امدادی، نیروهای عملیاتی، سپاه، نیروی انتظامی و دیگر نهادهای مرتبط، امکان مقابله مؤثر با حریق‌های گسترده وجود ندارد.

سردار رستگار با بیان اینکه زاگرس به دلیل پوشش گیاهی انبوه، شیب‌های زیاد، خشکسالی‌های پیاپی، تغییرات اقلیمی و حضور گسترده جوامع محلی از مناطق حساس کشور در بروز و گسترش آتش‌سوزی به شمار می‌رود، افزود: اجرای هماهنگ عملیات پیش از حریق و پس از آن، نقش مهمی در افزایش تاب‌آوری زیست‌بوم زاگرس دارد.

فرمانده یگان حفاظنت محیط زیست کشور با تأکید بر ضرورت پیشگیری به‌جای واکنش در لحظه بحران، بیان کرد: نباید در زمان وقوع حریق دچار سردرگمی شویم. لازم است مجموعه‌ای از اقدامات پیش‌دستانه از جمله اجرای رزمایش‌های مشترک، تدوین سناریوهای عملیاتی و مشخص کردن نقش و وظایف یگان‌های امدادی تعریف شود.

وی همچنین استفاده هدفمند از ظرفیت جوامع محلی را ضروری دانست و بر جانمایی و احداث پدهای بالگرد در مناطق صعب‌العبور زاگرس تأکید کرد و افزود: با توجه به اینکه برخی دستگاه‌ها ازجمله سپاه و نیروی انتظامی بالگرد در اختیار دارند، «تعامل و هماهنگی نزدیک می‌تواند زمان واکنش را کاهش دهد و جانشین مناسبی برای مسیرهای دشوار زمینی باشد.

سردار رستگار با اشاره به تجربه تلخ از دست رفتن سه نفر از همیاران محیط‌زیست در کردستان، بر شناسنامه‌دار کردن و بیمه‌کردن همیاران تأکید کرد و ادامه داد: اگر این افراد ساماندهی و تحت پوشش قانونی باشند، هم در عملیات‌ها کمک مؤثری خواهند بود و هم در صورت بروز حادثه، امکان جبران وجود دارد.

فرمانده یگان حفاظنت محیط زیست کشور با اشاره به عوامل انسانی حریق اختصاص، اظهار کرد: شناسایی، احضار و کنترل افراد سابقه‌دار حریق، خصوصاً در دوره‌هایی شد که پیش‌بینی احتمال وقوع آتش‌سوزی بالا است، انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی دقیق و ارائه هشدارهای لازم می‌تواند نقش مهمی در کاهش خسارت‌ها داشته باشد.

سردار رستگار بر آمادگی جسمانی و آموزش‌های تخصصی نیروهای محیط‌زیست تأکید کرد و گفت: در چند سال اخیر به‌ویژه در جنگل‌های هیرکانی شاهد بودیم که آموزش و آمادگی مناسب چه اندازه در موفقیت عملیات مؤثر است. امیدواریم با تقویت دوره‌های آموزشی، گام‌های مؤثرتری برداشته شود.

انتهای پیام