شناسهٔ خبر: 76075197 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

در روزهای آلوده دور این غذاها را خط بکشید

صاحب‌خبر -
گروه سلامت: مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به افزایشآلودگی هوا در روزهای اخیر، گفت: مصرف غذاهای چرب در روزهای آلوده، بار التهابی بدن را افزایش داده و می‌توانند اثرات آلودگی را تشدید کنند.

به گزارش ایسنا،فاطمه قاسمی گفت: انتخاب مواد غذایی مناسب در روزهای آلوده می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب‌های ناشی از آلودگی کمک کند.وی با بیان اینکه مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه به‌ویژه سبزیجات برگ‌سبز مانند اسفناج سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C است، توصیه کرد: شهروندان روزانه سهم بیشتری از این مواد در برنامه غذایی خود قرار دهند.
 
قاسمی استفاده از میوه‌های حاوی ویتامین C نظیر پرتقال، لیمو و کیوی را در کاهش اثرات آلاینده‌ها مؤثر دانست و افزود: استفاده از مغزها و دانه‌ها مانند گردو و بادام و منابع امگا-۳، در کاهش التهاب ریه و بهبود عملکرد تنفسی نقش مهمی دارد.

 وی همچنین بر مصرف ادویه‌های مفیدی چون زردچوبه و زنجبیل و نوشیدن مایعات کافی تأکید کرد و گفت: این موارد به دفع بهتر مواد مضر از بدن کمک می‌کنند. استفاده از شیر و لبنیات کم چرب و نوشیدن مایعات کافی در هنگام آلودگی هوا کمک کننده است. قاسمی با هشدار نسبت به مصرف غذاهای چرب، سنگین، فست‌فودها و خوراکی‌های فرآوری‌شده در روزهای آلوده، اظهار کرد: این نوع غذاها بار التهابی بدن را افزایش داده و می‌توانند اثرات آلودگی را تشدید کنند.وی در پایان یادآور شد: رعایت توصیه‌های تغذیه‌ای باید در کنار سایر اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک مناسب و کاهش تردد در هوای آلوده انجام شود تا بیشترین اثر حفاظتی برای سلامت افراد فراهم شود.

برچسب‌ها: