شناسهٔ خبر: 76074873 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

چمران: قانون هوای پاک باید بازنگری شود

چمران با تأکید بر اینکه آلودگی هوای تهران راه‌حل دارد اما اجرا نمی‌شود، گفت ضعف در عمل‌کرد دستگاه‌ها به‌ویژه در تأمین ناوگان حمل‌ونقل عمومی مانع اصلی بهبود کیفیت هواست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، پس از پایان سیصد و شصت و ششمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران، با اشاره به روند بررسی دستور جلسه، گفت: در این جلسه سه اساسنامه مرتبط با شرکت پیام‌رسان، شرکت معاینه فنی خودرو و نهاد راهبری و پایش طرح‌های توسعه شهری بررسی شد. همچنین تعدادی پرونده باغ و پلاک ثبتی نیز در دستور کار قرار داشت.

راه‌حل آلودگی هوا روی کاغذ نیست

او در پاسخ به پرسشی درباره آلودگی هوای تهران اظهار کرد: این بحران راه‌حل دارد و تجربه جهانی ثابت کرده که شهرهای بزرگ‌تر و آلوده‌تر از تهران هم توانسته‌اند مشکل را مدیریت کنند. اما مشکل ما این است که قانون نوشته می‌شود، ولی اجرا نمی‌شود.

چمران با اشاره به اهمیت حمل‌ونقل عمومی در کاهش آلودگی هوا افزود: مهم‌ترین راه‌حل، تقویت حمل‌ونقل عمومی و کاهش تردد خودروهای شخصی است. حتی خودروهای هیبریدی و پاک هم تأثیر زیادی دارند؛ اما وقتی وزارت کشور باید اتوبوس تأمین کند و نمی‌کند، نتیجه همین می‌شود.

او تصریح کرد: در جلسات وزارت کشور، گزارش‌هایی ارائه شد که نشان می‌داد برخی دستگاه‌ها اصلاً به تکالیف خود عمل نکرده‌اند. حتی قراردادهای سنوات گذشته برای تأمین اتوبوس ناتمام مانده است.

چمران با اشاره به نقش شرایط جغرافیایی تهران گفت: کمبود باد و بارش، وضعیت را بدتر می‌کند. همین چند قطره باران دیشب شاخص آلودگی را به حدود ۱۰۰ رساند، ولی ما نمی‌توانیم مدیریت پایتخت را بر لطف الهی بنا کنیم.

او تأکید کرد که قانون هوای پاک نیز نیازمند بازنگری است: اگر قانونی کامل باشد اما دستگاه‌ها اجرا نکنند، فایده‌ای ندارد. قانون باید به‌روز شود و ضمانت اجرا داشته باشد.

تهران؛ هنوز شهری ایده‌آل برای معلولان نیست

در بخش دیگری از نشست، از چمران درباره وضعیت مناسب‌سازی تهران برای افراد دارای معلولیت پرسیده شد. او گفت: نسبت به گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته‌ایم، اما اگر معیار، ایده‌آل باشد خیر؛ هنوز فاصله داریم.

او اضافه کرد: البته مسیرهای مناسب‌سازی و اقدامات حمایتی در سال‌های اخیر افزایش یافته است. حتی سرویس‌های ویژه برای انتقال دانش‌آموزان دارای معلولیت رایگان ارائه شده که در بسیاری از شهرها وجود ندارد.

چمران در پاسخ به پرسشی درباره چرایی کم‌مشاهده‌بودن افراد دارای معلولیت در شهر اظهار کرد: اینکه افراد دارای معلولیت در سطح شهر کم دیده می‌شوند، الزاماً به معنی وضعیت مطلوب شهری نیست؛ بلکه بسیاری از آنان از برخی نعمت‌های خدادادی محروم‌اند و جامعه باید این کمبودها را جبران کند.

انتهای پیام/