شناسهٔ خبر: 76073754 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

سلوی بکر، رمان‌نویس مصری، برنده جایزه ادبی بریکس/ نام «امیرخانی» در میان نامزدها

نخستین دوره جایزه ادبی بریکس با حضور نامزد‌هایی از کشور‌های عضو این بلوک شامل ایران، برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی و نیز امارات متحده عربی برگزار شد. در این دوره، سلوی بکر، رمان‌نویس برجسته مصری، عنوان برنده این جایزه را از آن خود کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا به نقل از «سایت جایزه»، نخستین دوره جایزه ادبی بریکس با حضور نامزد‌هایی از کشور‌های عضو این بلوک شامل ایران، برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی و نیز امارات متحده عربی برگزار شد. در این دوره، سلوی بکر، رمان‌نویس برجسته مصری، عنوان برنده این جایزه را از آن خود کرد.

پیش از این، هیئت امنای جایزه فهرستی بلندبالا شامل ۲۷ نویسنده منتشر کرده بود. در بخش عربی این فهرست، نویسندگان مصری ابراهیم عبدالمجید، سلوی بکر و فتحی امبابی، در کنار نویسندگان اماراتی شیخ علی بن تمیم، میسون صقر و ریم الکمالی حضور داشتند.

در میان نامزد‌های ایرانی نیز نام منصور علی مرادی، مجید قاسمی و رضا امیرخانی دیده می‌شد. گفتنی است رضا امیرخانی در پی سانحه سقوط پاراگلایدر در بیمارستان بستری است.

در بخش‌های دیگر، نویسندگان نامدار روسی همچون الکسی وارلاموف، آندری گلاسیموف و دیمیتری دانیلوف؛ نویسندگان برزیلی آنا ماریا گونسالوس، پاتریسیا ملو و ریکاردو الکسیو؛ و نویسندگان هندی جی واساوادا، دکتر راجان کومار و سونو ساینی به رقابت پرداختند.

همچنین ما بویونگ و آی یی از چین، نتابیسنگ جا رز جفتا، بونگیوه ملونگو و زینب خان از آفریقای جنوبی، آبره آدامو از اتیوپی، و نویسندگان اندونزیایی اکاساکتی پانو، اینتان پارامادیتا و دنی جا از دیگر نامزد‌های این فهرست بودند.

سازمان‌دهندگان این جایزه هدف از برگزاری آن را ترویج تبادل فرهنگی میان کشور‌های عضو بریکس و برجسته‌سازی نقش ادبیات در گسترش ارزش‌های انسانی، چون همبستگی و صلح عنوان کرده‌اند.

سلوی بکر، متولد ۱۹۴۹ در قاهره، نویسنده، منتقد و رمان‌نویس سرشناس مصری است. او تا کنون هفت مجموعه داستان کوتاه، هفت رمان و یک نمایش‌نامه نوشته و از دانشگاه عین شمس فارغ‌التحصیل شده است. بکر در کنار فعالیت‌های ادبی خود، به عنوان منتقد فیلم و تئاتر در نشریات معتبر عربی و نیز استاد دانشگاه آمریکایی قاهره فعالیت داشته است.

از میان آثار او، رمان ارابه طلایی یکی از شناخته‌شده‌ترین نوشته‌هایش به شمار می‌آید که زندگی اقشار محروم و به حاشیه‌رانده‌شده، به‌ویژه زنان در جامعه مصر را به تصویر می‌کشد. آثار بکر به زبان‌های گوناگون اروپایی ترجمه شده و رمان مردی از باشمور نیز در فهرست ۱۰۰ رمان برتر عربی اتحادیه نویسندگان عرب قرار گرفته است.

وی پیش‌تر برنده جایزه ادبی دویچه‌وله بوده و اکنون عضو شورای عالی فرهنگ مصر و اتحادیه نویسندگان این کشور است.

جایزه ادبی بریکس در نوامبر ۲۰۲۴، توسط شرکت‌کنندگان در مجمع «ارزش‌های سنتی» بریکس در مسکو بنیان‌گذاری شد.

انتهای پیام/