شناسهٔ خبر: 76030648 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

«سکندر امان‌الهی بهاروند» الگویی فراملی و انسانی برای نسل جوان است

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با تأکید بر اینکه جایگاه امان‌الهی به حدی رفیع است که نیازی به معرفی ندارد، گفت: آثار ماندگار او بهترین معرفش هستند، مهم این است که جوانان بدانند دستیابی به جایگاه علمی جهانی ممکن است؛ همان‌گونه که او از منطقه‌ای محروم برخاست و نامش در جهان طنین‌انداز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، محمود شالویی امروز _شنبه هشتم آذر_ در آئین نکوداشت پروفسور سکندر امان‌الهی بهاروند با تأکید بر دلبستگی عمیق این استاد برجسته به فرهنگ ایرانی اظهار کرد: امان‌الهی نه تنها افتخار قوم لر و بختیاری، بلکه سرمایه‌ای ملی برای همه اقوام ایرانی است و نمونه‌ای است برای هر کسی که به ریشه و هویت خویش افتخار می‌کند.

وی افزود: شخصیت‌های برجسته و تأثیرگذار، همچون درختان تنومند، از ریشه‌های اصیل و مستحکم برمی‌خیزند. انسان‌های فرهیخته نیز بر پایه فرهنگ و اصالت رشد می‌کنند و میوه‌هایی ارزشمند در جهان علم و فرهنگ به بار می‌آورند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به جایگاه فراملی استاد گفت: امان‌الهی نه فقط افتخار لرستان و ایران، بلکه چهره‌ای شناخته‌شده در سطح جهانی است و امیدوارم آرزوهای بلند او در عرصه‌های بین‌المللی هرچه بیشتر محقق شود.

شالویی خطاب به جامعه فرهنگی استان گفت: لرستان امروز دارای چهره‌های ارزشمندی مانند امان‌الهی است و لازم است نسل جوان با این مفاخر بیشتر آشنا شود، بهره‌گیری از ابزارهای نوین فرهنگی و اجتماعی در این مسیر نقش بسزایی دارد.

وی گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی آماده همکاری کامل برای تأسیس موزه‌ای به نام پروفسور سکندر امان‌الهی است، مکانی که آثار، پژوهش‌ها و زندگی او برای علاقه‌مندان به نمایش گذاشته شود.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با تأکید بر اینکه جایگاه امان‌الهی به حدی رفیع است که نیازی به معرفی ندارد، گفت: آثار ماندگار او بهترین معرفش هستند، مهم این است که جوانان بدانند دستیابی به جایگاه علمی جهانی ممکن است؛ همان‌گونه که او از منطقه‌ای محروم برخاست و نامش در جهان طنین‌انداز شد.

شالویی عنوان کرد: ارزش فعالیت‌های فرهنگی در این است که مسیر رشد و تعالی را برای جوانان هموار کنیم، اگر نسل آینده بداند می‌تواند امان‌الهی دیگری شود، آینده این سرزمین لبریز از امید خواهد بود.

وی با اشاره به پیشنهاد دفتر انجمن در لرستان گفت: تصمیم گرفته شد نخستین برنامه این دفتر به پاسداشت شخصیت جهانی دکتر امان‌اللهی اختصاص پیدا کند، چهره‌ای که همواره مورد توجه مسئولان و فرهیختگان استان بوده است.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور افزود: هرچند پیش از این با آثار و پژوهش‌های دکتر امان‌اللهی آشنایی داشتم، حضور در این آئین برایم طبیعی و خوشایند بود و آن را آغاز مبارکی برای فعالیت‌های انجمن در استانی می‌دانم که سراسر فرهنگ‌خیز، علم‌پرور و سرشار از پاکی و معنویت است.

شالویی با اشاره به خدمات علمی استاد لرستانی گفت: خاطرات، گفته‌ها و آثار او نشان می‌دهد که امان‌الهی از دل این سرزمین برخاسته، به دوردست‌ها سفر کرده، همچون سعدی تجربه اندوخته و سپس به زادگاه خود بازگشته تا منشأ آثار علمی و فرهنگی فراوان شود.

وی ادامه داد: ویژگی برجسته شخصیت امان‌الهی، انسانیت اوست. پیش از هر چیز، از فروتنی، اخلاق‌مداری و توجه بی‌دریغ او به نیازمندان و دانشجویان آگاه شدم؛ هرگاه می‌دید دانشجویی مستعد یا نیازمند راهنمایی است، خودش پیش‌قدم می‌شد و این ارزش انسانی فراتر از همه آثار علمی اوست.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور تصریح کرد: انسان‌محوری بخش مهمی از مطالعات او را تشکیل می‌دهد، پروفسور سکندر امان‌الهی علاوه بر مردم‌شناسی، قوم‌شناسی و تبارشناسی، در معنای واقعی انسان‌شناس است و همین نگاه انسانی، او را در شمار صاحبان فتوت و جوانمردی قرار می‌دهد.

شالویی با نقل حکایاتی از بزرگان ادب و عرفان، خدمت‌رسانی را از ویژگی‌های برجسته پروفسور امان‌الهی دانست و افزود: این روحیه از جوانی آغاز شد؛ او برای تدریس در روستاهای دورافتاده روزانه ده‌ها کیلومتر راه می‌پیمود تا کودکان محروم از آموزش بازنمانند، این خدمت‌گزاری و تلاش برای ارتقای علمی جامعه، جلوه‌ای کامل از گوهر انسانی اوست.