شناسهٔ خبر: 76024537 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

دریایی: تئاتر آینه هویت مردم کردستان و سنگر امیدآفرینی است

بیجار- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: تئاتر روایتگر ارزش‌ها، سنت‌ها و باورهای مردم است و هنرمندان با آثار خود در حوزه امیدآفرینی، مقاومت و حفظ امنیت اجتماعی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اصغر دریایی ظهر شنبه در مراسم اختتامیه سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان که در محل سینما آزادی برگزار شد با اشاره به نقش هویتی تئاتر اظهار کرد: هنر تئاتر آینه‌ای است که باورها، ارزش‌ها و سنت‌های این مرز و بوم را روایت می‌کند و آنچه روی صحنه دیده می‌شود، بخشی از وجود و زندگی مردم است.

وی افزود: تئاتر هنر اخلاق، ایثار، اندیشه و خرد است و از همین رو جایگاهی مقدس دارد؛ چرا که پیام‌های ارزشمند و انسان‌ساز از همین صحنه منتقل می‌شود.

وی گفت: در بسیاری از مقاطع، زمانی که جامعه با مشکلات مواجه بوده، این هنر بوده که وارد عمل شده و تأثیرگذار ظاهر شده است.

دریایی با اشاره به مأموریت‌های حوزه هنرهای نمایشی عنوان کرد: نخستین نقش تئاتر، ایجاد شور و نشاط اجتماعی است؛ شور و نشاطی که به امیدآفرینی منجر می‌شود.

وی اعلام کرد: امروز دشمنان تلاش دارند القا کنند که کشور دچار عقب‌ماندگی است، در حالی که ظرفیت‌ها و توانایی‌های ما بسیار فراتر است و هنرمندان با خلق آثار اثرگذار توانسته‌اند در برابر این القائات بایستند.

وی ادامه داد: شما هنرمندان با امیدآفرینی، نشاط اجتماعی ایجاد می‌کنید و این نقش کوچکی نیست.

دریایی بیان کرد: گفتمان انقلاب و مقاومت دومین مأموریت مهم هنرهای نمایشی است و برای همه ما دردناک است که بشنویم مردم مظلوم غزه و لبنان زیر بمباران به شهادت می‌رسند و خوشبختانه شما هنرمندان با آثار فاخر خود به‌درستی به این مظلومیت پرداخته‌اید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان سومین کارکرد مهم تئاتر را پایداری امنیت دانست و گفت: هنر را برای هنر نمی‌خواهیم؛ هنر باید در خدمت امنیت، اقتصاد و اجتماع باشد.

وی بیان کرد: امنیت هیچ‌گاه اتفاقی به‌وجود نمی‌آید. سال آینده بیجار میزبان کنگره شهدای استان است و بارها دیده‌ایم که هنرمندان در روایت جنگ ۱۲ روزه و فرهنگ ایثار نقش تعیین‌کننده‌ای داشته‌اند. امروز اگر امنیت و آرامش داریم، مدیون شهدا و کسانی هستیم که این امنیت را به ارمغان آورده‌اند.

دریایی با اشاره به فعالیت‌های هنری استان گفت: به لطف الهی و به همت هنرمندان، کردستان تنها استانی است که در حوزه هنرهای نمایشی پنج جشنواره فعال دارد و این موضوع نشان‌دهنده ظرفیت بالای تئاتر در این خطه فرهنگی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان خاطر نشان کرد: با توجه به قدمت و پیشینه فرهنگی که شهرستان بیجار دارد سعی می‌شود دبیر خانه این جشنواره در این شهرستان دائمی شود.