شناسهٔ خبر: 75886668 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۷ آبان‌ماه

تهران- ایرنا- آیین گرامی‌داشت سالگرد شهادت سرلشکر حسن طهرانی مقدم در دانشگاه ملی مهارت، تمدید تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و دانشگاه بغداد عراق و بهره‌برداری از سامانه ذخیره انرژی و پنل خورشیدی در دانشگاه علم و صنعت از مهم‌ترین اخبار روز سه‌شنبه ۲۷ آبان ماه دانشگاه‌هاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا، اخبار دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی در بسته خبری امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان ماه ارائه می‌شود.

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۷ آبان‌ماه

دیدار رئیس دانشگاه آزاد با رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها

بیژن رنجبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دیداری صمیمانه با حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، گزارشی جامع از فعالیت‌های دانشگاه ارائه داد.

رنجبر با اشاره به آغاز دوره سرپرستی خود در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: از همان ابتدای فعالیت، یکی از نخستین اقدامات ما تشکیل قرارگاه جهادی دفاع ملی در تمام استان‌ها و شهرها بود تا بتوانیم در شرایط بحرانی به بهبود اوضاع و پشتیبانی از مردم کمک کنیم.

وی ادامه داد: یکی از نگرانی‌های موجود در زمان جنگ، موضوع تأمین حقوق و مزایای اساتید و کارکنان بود. با تمام تلاش هایی که انجام دادیم موفق شدیم حقوق‌ها قبل از پایان ماه پرداخت شود. در خردادماه، هم‌زمان با آغاز جنگ، ما در تاریخ ۲۷ خرداد حقوق را پرداخت کردیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اقدامات فوری انجام‌شده در ماه‌های اخیر تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین حرکت‌های دانشگاه، تسریع در پرداخت حقوق و مطالبات سنواتی کارکنان و اعضای هیأت علمی بوده است.

وی افزود: این مساله از جمله مواردی بود که سال‌ها معطل مانده بود و بسیاری از اساتید و کارکنانی که بازنشسته شده بودند، هنوز مطالبات خود را دریافت نکرده بودند و اکنون در سراسر کشور پرداخت سنوات تا تاریخ اول مهر ماه انجام شد. فرایند پرداخت حدود یک ماه به طول انجامید و در مجموع ۱۱۱۷ نفر شامل ۳۹۸ عضو هیأت علمی و ۷۱۹ کارمند مطالبات خود را دریافت کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در زمان جنگ دانشگاه را تعطیل نکردیم. در شهرهایی که تحت حمله بودند، بلافاصله آموزش مجازی برقرار شد و در شهرهای دیگر امتحانات حضوری برگزار شد؛ ۹۰ درصد برنامه‌ها طبق روال انجام شد. در حال حاضر هم به‌صورت رسمی مشکل خاصی نداریم. چالش‌هایی وجود دارد اما آن‌ها را حل می‌کنیم و کار را جلو می‌بریم.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، توضیح داد: از مجموع ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجوی کشور، یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در دانشگاه آزاد اسلامی ثبت‌نام کرده‌اند که بخش اصلی آموزش عالی غیر دولتی کشور را شکل می‌دهند.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی بدون وابستگی به کمک‌های ریالی دولت، تمامی امور مالی، حقوق اعضای هیأت علمی، نگهداری، توسعه و پژوهش خود را مدیریت می‌کند. این دانشگاه نمونه‌ای موفق از اداره بخشی از حاکمیت و آموزش عالی توسط مردم، بدون وابستگی به بیت‌المال است.

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۷ آبان‌ماه

برگزاری آیین گرامی‌داشت سالگرد شهادت حسن طهرانی مقدم در دانشگاه ملی مهارت

آیین گرامی‌داشت سالگرد شهادت سرلشکر شهید حسن طهرانی مقدم و یادواره ۳۱۱ دانشجوی شهید دانشگاه ملی مهارت با حضور زمانی رئیس دانشگاه ملی مهارت، حجت الاسلام رستمی رئیس نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، آقامحمدی نماینده دفتر مقام معظم رهبری، سردار حسن زاده فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص)، سردار امیریان، مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، مقامات کشوری و لشکری، چهره‌های علمی و دانشگاهی، خانواده معظم شهدا، اعضای هیات رئیسه و جمعی از مسئولان، مدیران، استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه ملی مهارت در سخنان خود شهید طهرانی مقدم را به‌عنوان یکی از الگوهای تأثیرگذار عملی رفتاری برای دانشجویان و همکاران مورد توجه قرار داد و رفتار وی را یک الگوی آموزش مهارتی منحصر به فرد بیان کرد.

زمانی افزود: ما در دانشگاه به دنبال یادگیری مبتنی بر حل مساله هستیم که شهید طهرانی مقدم آن را عملیاتی کرده بود. در واقع، یادگیری در صحنه عمل به معنی واقعی توسط وی در سال‌های قبل صورت گرفت و به یک فرهنگ تبدیل شد.

وی تاکید کرد: تفکر شهید طهرانی مقدم یک فکر سیستماتیک و مدون بوده و حاصل همان تفکر معنادار تربیت نیروی انسانی ماهر است. شهید طهرانی مقدم برای اینکه انسان ماهر را بسازد، به نیروی خود اجازه اشتباه، آزمون و خطا و ریسک‌پذیری داد و این امر منجر به اعتماد به‌نفس بسیار قوی در نیروها و کادرهایی شد که سکان این کشور را به دست گرفتند و این‌ها همان اقداماتی است که ما در آموزش‌های مهارتی به دنبال آن هستیم.

سردار حسن زاده نیز گفت: مکتب شهید طهرانی مقدم، یک راه و مسیر است که تبدیل به اکسیری برای پیشرفت و موفقیت‌های بزرگ در هر جامعه‌ای می‌شود و ویژگی‌های بنیادین مکتب شهید طهرانی مقدم شامل باور و ایمان قلبی به خداوند متعال و نصرت الهی، خودباوری به ظرفیت‌های درونی کشور و جوانان، و خستگی‌ناپذیری بود.

فرمانده سپاه حضرت رسول الله(ص) گفت: ایشان برای تبدیل شدن به یک قدرت موشکی، مسیری طولانی را طی کرد و هرجا با سختی مواجه می‌شد، تلاش مضاعف می‌کرد و این نشان می‌دهد که ناامیدی در مکتب او راهی نداشت. همچنین، او گوش به فرمان صرف نبود؛ بلکه از تدابیر و درایت رهبری مفاهیم را اخذ کرده، راهبرد خود را تعریف و برای آن تولید حرکت ایجاد می‌کرد و این نشان‌دهنده دغدغه‌مندی عملیاتی او بود. از دیگر ویژگی‌های کلیدی مکتب ایشان، قدرت تجزیه و تحلیل در سطح راهبردی و دشمن‌شناسی عمیق است که باعث می‌شد نه مرعوب دشمن شود و نه او را دست کم بگیرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز در سخنان خود مکتب شهید طهرانی مقدم را برگرفته از مکتب عاشورا و انقلاب دانست که یک مکتب شکست‌ناپذیر محسوب می‌شود و پیروزی‌های عظمت‌مند امروز ملت را رقم می‌زند.

حجت الاسلام رستمی در دانشگاه تأکید کرد: این مکتب، مکتب تولید قدرت تمدن‌ساز است و ما در آن آموخته‌ایم که چگونه قدرت را تولید، توسعه و در زمان مناسب به کارگیری کنیم تا موجب شکست جبهه استکبار شود همچنین تصریح کرد: مکتب طهرانی مقدم، دست ولی امر را پر می‌سازد تا رهبری بتوانند با تکیه بر نیروی فنی نظامی قدرت‌آفرین، مقتدرانه موضع بگیرند.

وی یادآور شد که دشمن با علم و دانشگاهی که در خدمت قدرت کشور باشد، مخالف است و شهادت دانشمندان ما این حقیقت را ثابت می‌کند. دکتر رستمی در نهایت، تأکید کرد که این نشست برای بازخوانی یک مکتب مدیریتی است که کارآمدی خود را در دوگانه علم و قدرت به اثبات رسانده است.

در ادامه آقامحمدی نماینده دفتر مقام معظم رهبری ضمن تشریح زندگی سرلشکر طهرانی مقدم، اظهار داشت: این جلسات به عزم جدی و زندگی تازه کمک می‌کند و ما ملت جنگ نیستیم ما باید دشمنان بشریت را سرکوب کنیم در پایان به تفسیر علامه طباطبایی در مورد روابط اجتماعی در جهان اسلام اشاره کرد.

در این مراسم با اهدا لوح و هدایی از چند خانواده شهدای دانشگاه ملی مهارت تقدیر شد.

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۷ آبان‌ماه

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه‌های ایران و پاکستان

در راستای توسعه همکاری‌های بین‌المللی، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته و دانشگاه کشاورزی فیصل‌آباد پاکستان به امضا رسید.

محورهای اصلی این تفاهم‌نامه شامل اجرای پژوهش‌های مشترک، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی، و تبادل تجربیات علمی در حوزه فناوری‌های نوین است.

در این تفاهم‌نامه، دو طرف ضمن تأکید بر ضرورت گسترش تعاملات علمی میان دانشگاه‌های منطقه، ابراز امیدواری کردند که این همکاری بتواند گامی مؤثر در ارتقای سطح علمی، پژوهشی و فناوری دو کشور و تقویت روابط دانشگاهی میان جمهوری اسلامی ایران و پاکستان باشد.

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۷ آبان‌ماه

تمدید تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه‌های نوشیروانی بابل و بغداد

در راستای گسترش همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه، تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و دانشگاه بغداد از کشور عراق که در سال ۲۰۱۷ منعقد و مدت زمان آن به پایان رسیده بود، مجددا تمدید شد.

هدف از تمدید این تفاهم‌نامه، ادامه و تقویت روابط دوسویه بین دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و دانشگاه بغداد در زمینه‌های مختلف است.

در چارچوب این تفاهم‌نامه، طرفین متعهد به همکاری‌هایی از قبیل تبادل استاد و دانشجو، اشتراک‌گذاری دانش فنی و تجربیات، بهره‌برداری مشترک از منابع آموزشی و پژوهشی، مشارکت در پروژه‌های علمی و برگزاری رویدادهای آموزشی و تخصصی خواهند بود.

این تفاهم‌نامه به توسعه روابط دوجانبه در حوزه علمی و فناوری، ارتقای سطح دانشجویان و اساتید و ایجاد فرصت‌های آموزشی و پژوهشی برای دو دانشگاه کمک شایانی می‌کند. در چارچوب همکاری دوسویه، مفاد سند مذکور از سوی دفتر مدیریت همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه بازبینی و پیگیری مستمر خواهد شد تا اهداف و برنامه‌های تعیین شده به درستی عملیاتی شوند.

فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای شرکت در رقابت علمی دانشجویی

دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرد که رقابت علمی دانشجویان برای ارائه راهکارهای نوآورانه در مقابله با چالش‌های محیط‌زیستی دریای خزر آغاز شده است. این رقابت ویژه دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی، به‌ویژه پژوهشگران جوان، برگزار می‌شود.

در این رویداد علمی، شرکت‌کنندگان می‌توانند پروژه‌ها، مقالات، ایده‌ها و نوشتارهای پژوهشی خود را در قالب‌های مختلف و در محورهای مرتبط با مسائل محیط‌زیستی دریای خزر ارائه و ارسال کنند.

این رقابت با همکاری نهادهای علمی و تحقیقاتی بین‌المللی برگزار می‌شود و هدف آن جلب مشارکت گسترده دانشجویان برای ارائه راهکارهای خلاقانه در زمینه حفاظت از منابع طبیعی، کاهش آلودگی‌ها و بهبود وضعیت اکولوژیکی دریای خزر است.

ثبت‌نام و ارسال آثار از طریق لینک امکان‌پذیر است. اطلاعات مربوط به زمان‌بندی ارسال آثار، نحوه داوری و اعلام نتایج نهایی نیز از طریق همین وب‌سایت منتشر خواهد شد.

دانشگاه علامه طباطبائی پیش‌نشست همایش بین‌المللی علوم انسانی برگزار می‌کند

دانشگاه علامه طباطبائی با همکاری موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و شورای عالی انقلاب فرهنگی ششمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی علوم انسانی اسلامی؛ بزرگداشت علامه محمد تقی مصباح یزدی و روز علوم انسانی اسلامی با عنوان «بازخوانی ابعاد روان‌شناسی اسلامی در راستای تحول علوم انسانی با تاکید بر منظومه فکری حضرت آیت‌الله مصباح یزدی برگزار می‌کند.

سخنرانان این همایش عبدالله معتمدی، استاد تمام روان‌شناسی، فرامرز سهرابی استاد تمام روان‌شناسی بالینی، حسن ملکی، استاد تمام مطالعات برنامه درسی و حجت الاسلام علی ابوترابی، عضو هیات علمی گروه روان‌شناسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) هستند.

این همایش سه‌شنبه چهارم آذرماه ساعت ۱۴ در سالن شورای دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار خواهد شد. لینک شرکت در جلسه https://iki.ac.ir/live است.

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۷ آبان‌ماه

بهره‌برداری از سامانه ذخیره انرژی و پنل خورشیدی در دانشگاه علم و صنعت ایران

«سامانه ذخیره انرژی خورشیدی همراه با ذخیره‌ساز» محصول گروه مپنا که به دانشگاه علم و صنعت ایران اهدا شده است بهره‌برداری شد و در این آئین تفاهم‌نامه همکاری شرکت گروه مپنا و دانشگاه علم و صنعت ایران به امضا رسید.

موضوع این تفاهم‌نامه همکاری در حوزه توسعه و به کارگیری فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر است. این تفاهم‌نامه در راستای استفاده مپنا از پتانسیل‌های دانشگاه در حوزه توسعه و به کارگیری فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر به منظور اجرای پروژه‌هایی برای تولید دانش، خلق فناوری‌های جدید و کاربردی کردن آنها در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر آن شرکت منعقد شد.

شکریه (رئیس دانشگاه) در این مراسم گفت: در حوزه‌های بزرگ مورد فعالیت مپنا، ظرفیت فوق‌العاده زیادی در دانشگاه در حوزه‌های طراحی، ساخت و حتی تعمیرات وجود دارد و تجربه‌های بسیار خوبی نیز موجود است که می‌توان از آن استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه تجربه‌های فراوانی در دانشگاه علم و صنعت ایران وجود دارد، تصریح کرد: ارتباط دانشگاه و مپنا باید به صورت سیستماتیک بین دو مجموعه ایجاد شود که متخصصان دو طرف بتوانند با هم همکاری و هم‌افزایی داشته باشند.

وی با اشاره به مجموعه در حال ساخت برج فناوری در دانشگاه، استفاده از فرصت اعتبار مالیاتی برای انجام پروژه‌ها و کمک به زیرساخت‌های دانشگاه را به مپنا پیشنهاد کرد.

رئیس دانشگاه گفت: اگر مپنا در داخل دانشگاه، مراکز آزمایشگاهی خود را پایه‌گذاری کند از نیروهایی که تازه وارد سیستم شده و رشد می‌کنند و با آخرین پدیده‌های علمی مرتبط هستند، استفاده می‌کند و ما آمادگی داریم کمک کنیم که از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۷ آبان‌ماه

برگزاری نشست کارگروه‌های خانه گفت وگوی آزاد دانشگاه تربیت مدرس

نشست دوره‌ای کارگروه‌های تخصصی «خانه گفتگوی آزاد» دانشگاه تربیت مدرس با حضور رئیس دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای هیأت علمی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام سیدمهدی ساداتی‌نژاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس، ضمن تشکر از فعالیت اعضای کارگروه‌های پنج کمیته تخصصی خانه گفتگوی آزاد، اظهار داشت: امیدواریم در سومین سالگرد تاسیس این خانه، اعضا بتوانند با برگزاری نشست‌هایی با موضوعات تخصصی و تضارب آرا مختلف توسط اعضای هیات علمی با دیدگاه‌های مختلف، راه و مسیری معین و کارشناسی شده برای گذر از برخی مسائل و مشکلات پیدا کنند.

وی ابراز امیدواری کرد: محصول هم‌اندیشی و گفت وگوی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها بتواند در روند تصمیم‌گیری مسئولان دولتی، یاری‌رسان آنان باشد.

در ادامه هر یک از اعضا و مدیران کارگروه‌ها به بیان گزارشی از نحوه فعالیت و جلسات کمیته‌های خود پرداختند و دیدگاه‌های خود پیرامون مسائل روز را نیز مطرح کردند.

در پایان این نشست یوسف حجت، رئیس دانشگاه تربیت مدرس، ضمن تشکر از اقدام دفتر نهاد دانشگاه در ایجاد و تداوم برگزاری مباحث در خانه گفت‌وگوی آزاد، اجتماع تفکرات مختلف و دیدگاه‌های متنوع میان اعضای هیات علمی ذیل این خانه گفت‌وگو را بسیار موثر دانست و بر تداوم برگزاری آن تاکید کرد.

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۷ آبان‌ماه

کتاب دو جلدی «سیستم‌های انرژی سایبری-فیزیکی: چالش‌ها و راه حل ها» منتشر شد

کتاب دو جلدی سیستم‌های انرژی سایبری-فیزیکی: چالش‌ها و راه‌حل‌ها به همت علی حمید رضا بقائی کاشی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس و استاد برجسته سیستم‌های انرژی سایبری-فیزیکی، به همراه همکاران وی، علی پریزاد، دانشمند ارشد تحلیل داده در شرکت Shell آمریکا و پروفسور Saifur Rahman، رئیس انجمن مهندسان برق و الکترونیک آمریکا (IEEE) توسط انتشارات معتبر Wiley-IEEE به زبان انگلیسی در اوایل سال ۲۰۲۵ میلادی چاپ و منتشر شد.

این کتاب که در حوزه انرژی و فناوری‌های نوین است، در کنفرانس IEEE PES General Meeting که تابستان امسال برگزار شد، رونمایی شد و از آن زمان تاکنون به‌عنوان یک مرجع معتبر و پیشرفته در زمینه سیستم‌های انرژی سایبری-فیزیکی شناخته می‌شود.

این کتاب شامل دو جلد است که به‌طور جامع و تخصصی به بررسی تحولات و چالش‌های پیش‌روی سیستم‌های انرژی سایبری-فیزیکی می‌پردازد و به معرفی راه‌حل‌های نوین و تکنولوژی‌های نوظهور برای رفع این چالش‌ها می‌پردازد. این اثر ارزشمند به‌ویژه برای محققان، مهندسان، و متخصصان حوزه انرژی، به‌عنوان یک منبع علمی و کاربردی ضروری است.

کتاب به‌عنوان مرجع اصلی درس‌های "سیستم‌های انرژی سایبری-فیزیکی ۱ و ۲" در مقطع دکتری دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس به‌کار گرفته می‌شود.

کتاب دوجلدی سیستم‌های انرژی سایبری-فیزیکی: چالش‌ها و راه‌حل‌ها با هدف ارائه یک منبع علمی جامع و تخصصی، تلاش کرده است تا نقشه‌راهی برای مهندسان، محققان و فعالان صنعت انرژی فراهم کند تا بتوانند به‌طور مؤثر با چالش‌های پیچیده این حوزه مواجه شوند.