شناسهٔ خبر: 75817913 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

زنبوری مطرح کرد

پدافند غیرعامل فراتر از اقدامات فنی است؛ تأکید بر رویکرد مدیریتی و فرهنگی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نورآباد ممسنی با بیان اینکه پدافند غیرعامل فراتر از اقدامات فنی است؛ بر ضرورت رویکرد مدیریتی و فرهنگی تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار آنا، جلسه تخصصی پدافند غیرعامل با حضور احسان زنبوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نورآباد ممسنی، جمعی از اعضای هیئت علمی، کارشناسان و کارکنان برگزار شد.

این نشست با هدف بررسی وضعیت موجود، ارزیابی آسیب‌پذیری‌ها و برنامه‌ریزی برای افزایش تاب‌آوری محیط دانشگاه تشکیل و در فضایی تخصصی و منظم به بحث و تبادل نظر پرداخته شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نورآباد ممسنی در این نشست بر نقش دانشگاه در توسعه فرهنگ پیشگیری و مدیریت بحران تأکید و اظهار کرد: پدافند غیرعامل تنها مجموعه‌ای از اقدامات فنی نیست؛ بلکه یک رویکرد مدیریتی، فرهنگی و آینده‌نگر است که باید در همه بخش‌های دانشگاه جاری باشد.

زنبوری متذکر شد: رسالت ما این است که محیطی امن، مطمئن و با آمادگی بالا برای دانشجویان، استادان و کارکنان ایجاد کنیم و این امر تنها با مشارکت و مسئولیت‌پذیری همه واحد‌ها محقق خواهد شد.

وی افزود: این جلسات به‌صورت مستمر و ماهانه برگزار می‌شود و انتظار می‌رود هر حوزه با نگاه تخصصی، گزارش دقیق اقدامات، پیشرفت‌ها و نیاز‌ها را ارائه دهد تا مجموعه تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای تحلیل و داده باشد، نه صرفاً واکنش به مشکلات.

در ادامه جلسه، با ارائه گزارش کارشناسان و بررسی میدانی موارد موجود، تصمیمات مهمی در حوزه‌های مختلف دانشگاه اتخاذ شد که برخی از مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از خوابگاه دانشجویی، بررسی نقاط آسیب‌پذیر خوابگاه‌ها و نیاز به ارتقای سطح امنیت، اصلاح مسیر‌های تردد اضطراری، به‌روزرسانی سامانه‌های نظارتی و روشنایی، تهیه چک‌لیست پایش ماهانه ایمنی، پارکینگ و معابر دانشگاه، ساماندهی ورودی‌ها و خروجی‌ها برای تسهیل مدیریت بحران، افزایش روشنایی در نقاط کم‌نور و پرخطر، برنامه‌ریزی برای نصب تابلو‌های هشداردهنده و راهنمایی، استادسرا، بازنگری وضعیت ایمنی ساختمان و بررسی نیاز‌های احتمالی مقاوم‌سازی، ارتقای سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، باغات و فضا‌های پیرامونی دانشگاه، کنترل پوشش گیاهی برای کاهش خطر آتش‌سوزی، ایجاد مسیر‌های دسترسی جهت عملیات امدادی در مواقع ضروری، تهیه نقشه ریسک‌پذیری محدوده باغات.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نورآباد ممسنی ضمن قدردانی از حضور فعال استادان و کارکنان تأکید کرد: پدافند غیرعامل باید به یک فرهنگ سازمانی تبدیل شود. دانشگاه مکانی برای تولید علم است، اما علاوه بر آن باید الگویی برای مدیریت ریسک و پیشگیری نیز باشد و با همکاری همه بخش‌ها، می‌توانیم محیطی ایمن‌تر و کارآمدتر برای آینده دانشگاه بسازیم.

جلسه با تعیین مسئولیت‌های اجرایی، زمان‌بندی اقدامات و برنامه‌ریزی برای ارائه گزارش‌های دوره‌ای به پایان رسید.

انتهای پیام/