پایگاه خبری جماران: نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حادثه خودسوزی احمد بالدی جوان اهوازی گفت: برای اینکه جامعه، یک جامعه قانونگرا باشد و در عین حال به نیازهای مردم توجه بکند، واقعاً فرصتی برای بررسی همهجانبه میخواهد.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن حسن زاده در پی می آید:
حادثه تلخ خودسوزی یک جوان در اهواز بازتاب گستردهای داشت. ارزیابی اولیه شما از این واقعه و واکنشهای پس از آن چیست؟
واقعاً یک واقعه بسیار تلخی است. اصل وقوع چنین اتفاقاتی در هر جامعهای، نشاندهنده یک نارسایی است که در آن جامعه وجود دارد. به خانوادهشان، طایفهشان، همه اهوازیها، خوزستانیها و همه مردم عزیزمان تسلیت میگوییم.
اکنون فرصت مناسبی برای ریشهیابی این حادثه نیست؛ باید مقداری از این التهابی که الان وجود دارد عبور بکنیم. آنچه مسئولین باید بیندیشند من بعد از ظهر سر درس بودم و پس از درس متوجه شدم که شهردار محترم اهواز استعفا داده و بعضی از مسئولین شهرداری برکنار شدهاند. این اقدام نشاندهنده این است که مسئولین استانی، مسئولین کشوری و رئیسجمهور محترم، آقای دکتر پزشکیان که پیام دادند و به استاندار دستور رسیدگی دادند، به افکار عمومی توجه دارند و این افکار عمومی و احساسات مردم را نادیده نمیگیرند.
شما به لزوم بررسی همهجانبه اشاره کردید. این بررسی چه زمانی باید انجام شود و واکنشها در خود استان خوزستان چگونه بوده است؟
اما عرض کردم برای اینکه جامعه، یک جامعه قانونگرا باشد و در عین حال به نیازهای مردم توجه بکند، واقعاً فرصتی برای بررسی همهجانبه میخواهد. اما الان در این فرصت کوتاه، من تسلیت عرض میکنم و از مسئولین این سپاسگزاری را دارم که تدبیر به خرج دادند و به افکار عمومی و آنچه مورد نظر مردم ماست، توجه کردند. در فرصت مناسب، هم مسئولین و هم همه کارشناسان و متخصصین مسائل اجتماعی باید دور هم بنشینند و ما یک تصمیمگیری کلی انشاءالله داشته باشیم تا تمام ابعاد قضیه و تمام حقوقی که دارند، مورد توجه و بررسی قرار بگیرد.
در افکار عمومی منطقه، همه از اینکه این اتفاق افتاده متأثر هستند. اما اینکه حالا ما الان بخواهیم بگوییم مقصر که بوده یا ریشههایش چه بوده، زمان مناسبی برای پرداختن به این نیست. مردم خوزستان هم با درک بسیار بالایی که از شرایط دارند به این موضوع توجه کردند
پیام بسیار خوبی حضرت آیتالله موسوی جزایری، زعیم حوزههای علمیه خوزستان، دادند که بسیار در همراهی با مردم مؤثر بود. هم خود خانواده محترم بالدی، طایفه بالدی و خوزستانیهای عزیز واقف شدند که اینچنین نیست که مسئولین بیاعتنا باشند، بلکه مسئولین هم متأثر هستند. کسانی که مسئولیت رسمی ندارند، مثل خود حضرت آیتالله موسوی جزایری، پیامشان بسیار مؤثر بود و نشان داد که مسئولین به افکار عمومی، احساسات مردم و همچنین به اقشار محروم جامعه توجه دارند. این موضوع را باید بگذاریم در یک فرصت دیگر بررسی شود و الان زمان مناسبی برای تحلیل تمام ابعاد قضیه نیست، اما این بررسی یک کار بسیار ضروری است که در زمان خودش باید صورت بگیرد.
آیا از ناحیه حضرتعالی یا اعضای مجلس خبرگان تماسی برای تسلیت با این خانواده برقرار شده است؟
بعضی از عزیزان خبرگان پیام دادند، اما همگی ما اظهار همدردی با این خانواده محترم داریم و انشاءالله که دیگر شاهد وقوع چنین اتفاقات تلخی نباشیم.