شناسهٔ خبر: 75774589 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سخنگوی هیات رئیسه مجلس:

بهینه‌سازی به جای واردات توسط دولت اجرایی شود

تهران - ایرنا - سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید نمایندگان مبنی بر توجه به بهینه‌سازی به جای واردات یا تغییر قیمت بنزین توسط دولت، گفت: تغییر هرگونه قیمت، سبب ایجاد اشکال در جامعه خواهد شد و مجلس شورای اسلامی موضع خود را به دولت اعلام کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عباس گودرزی امروز سه‌شنبه(۲۰ آبان ماه) در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در نشست خبری برای ارزیابی عملکرد دولت در سال نخست اجرای برنامه هفتم توسعه گفت: برای نخستین بار در ادوار گذشته، از اول مهرماه که گزارش دولت چهاردهم درباره اجرای سال نخست برنامه هفتم توسعه به مجلس شورای اسلامی ارائه شد، کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی در نزدیک به ۵۰ روز کار مستمر، بررسی این گزارش را در دستور کار قرار دادند.

وی افزود: از روز گذشته با حضور جمعی از وزرا و معاون اول رئیس‌جمهور و از امروز با حضور سایر وزرای دولت، دستگاه‌های مرتبط و حضور رئیس جمهور در نوبت عصر مجلس شورای اسلامی، این نشسته‌ها پییگری شده و گزارش‌های مربوطه در مجلس قرائت شدند.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس تاکید کرد: به جای اینکه وزرا در قالب استیضاح بخواهند مطالبی را در دفاع از خود بیان کنند، این زمان فرصت خوبی فراهم شده تا گزارش عملکرد در یک سال گذشته دستگاه مربوطه را ارائه دهند. البته مجلس نواقص، کمبودها، موانع و نقاط قوت و ضعف را شناسایی خواهد کرد که در بهبود شرایط کشور و مردم اثرگذار خواهد بود به ویژه اینکه این موضوع در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۵ برای در نظر گرفتن منابع و مصارف کشور اثرگذار است.

گودرزی با بیان اینکه این نشست ۲ روزه در حوزه‌های عمومی، زیربنایی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای ارزیابی دولت در یک سال گذشته انجام شده است، تصریح کرد: ادامه روند تحقق احکام برنامه و رصد و پایش مجلس می‌تواند در کاهش مشکلات مردم و تولید رضایتمندی آنها موثر واقع شود.

وی با بیان اینکه رویکرد اصلی مجلس بهینه سازی است، تصریح کرد: دولت سازمانی برای این موضوع تشکیل داده است ولی باید وارد محتوا شود و پیش از اینکه موضوع افزایش قیمت بنزین را پیش ببرد، بهینه سازی را پیگیری کند.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه در حوزه بنزین شاهد قاچاق هستیم، گفت: تغییر هرگونه قیمت در نرخ بنزین، سبب ایجاد اشکال در جامعه خواهد شد و مجلس شورای اسلامی هم در نشست‌های غیر علنی، فراکسیون‌ها، مجامع مختلف و هم با بیانیه‌ای که توسط نمایندگان در حال امضاء است، موضع خود را به دولت به صورت صریح اعلام کرده است.

دولت بنایی برای افزایش قیمت بنزین ندارد

گودرزی با بیان اینکه افزایش سهمیه تعریف شده و دولت بنایی برای تغییر قیمت بنزین ندارد، تصریح کرد: ما معتقدیم باید با تدبیر بهتر و بیشتر در این حوزه حرکت کرد و بهینه‌سازی در اولویت قرار بگیرد چرا که قاچاق بنزین به عنوان سرمایه‌ کشور پذیرفتنی نیست. اما با تدبیر، برنامه‌ریزی و بهینه‌سازی می‌توان این موضوع را رفع کرد.

وی با اشاره به سخنانی که درباره برخورداری ۵۳ درصد مردم از خودرو بیان می‌شود، گفت: اما ۲۹ درصد از این ۵۳ درصد با خودرو کسب معیشت می‌کنند، یعنی  کسب و کار آن‌ها از محل خودروی در اختیارشان است.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه باید بنزین به فرد داده شود، تصریح کرد: البته در این شرایط هم برای خرید بنزین از فرد نباید حساب و کتاب کنیم، چرا که بنزین را به قیمت آزاد از خارج وارد می‌کنیم و  پول آن را هم نقد پرداخت می‌کنیم اما حاضر نیستیم فردی که سهمیه‌اش را مصرف نکرد، دولت آن را فوری خریداری کرده و پولش را به مردم بدهد. در حالی که با اعتمادسازی‌، مردم همراهی بیشتری خواهند کرد.

گودرزی با بیان اینکه در موضوع اصلاح الگوی مصرف باید قدم‌های موثری برداشته شود تا ناترازی‌ها را کاهش دهیم، گفت: مردم هم اگر بدانند که در صورت مصرف بهینه بنزین، این موضوع در سفره آن‌ها اثر می‌گذارد، حتما همکاری می‌کنند.

وی با اشاره به شاخص‌های ارزیابی عملکرد دولت در اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور، اظهار کرد: در چهار حوزه زیربنایی، عمومی، اقتصادی و اجتماعی - فرهنگی، میانگین عملکرد دولت ۳۷.۶۸ درصد از ۱۰۰ نمره بوده است. 

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان آمار تفکیک شده، توضیح داد: امور زیربنایی ۳۷.۳۵ درصد، امور عمومی ۴۳ درصد، امور اقتصادی ۳۷.۳۹ درصد و امور اجتماعی و فرهنگی نیز ۳۵.۵ درصد بوده است.

گودرزی افزود: از ۴۲۶ حکم در امور زیربنایی، ۱۷۲ حکم اجرا شده و ۲۵۳ حکم اجرا نشده است. همچنین از ۵۴۲ حکم در امور عمومی، ۲۴۰ حکم اجرا شده و ۲۷۲ حکم بر زمین مانده است. در امور اقتصادی از ۸۲۰ حکم، ۲۷۳ حکم اجرایی شده و ۵۲ حکم اجرا نشده است. در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز ۲۵۴ حکم اجرا شده و ۷۲ حکم بر زمین مانده است.

رشد اقتصادی، نظام بانکی و مهار تورم، کمترین تحقق احکام برنامه را داشتند

وی با بیان اینکه مجلس کمبود منابع را می‌پذیرد اما ناترازی اراده و اهتمام در اجرای قانون را نمی‌پذیرد، تاکید کرد: در برخی حوزه‌ها مانند رشد اقتصادی، نظام بانکی و مهار تورم، کمترین تحقق احکام برنامه هفتم پیشرفت مشاهده شده است، اما در بخش سیاست خارجی و تحول قضایی بیشترین میزان تحقق را داشته‌ایم.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر اهمیت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر ،گفت: ۵۳ درصد مردم خودرو دارند که ۲۹ درصد از آنها برای کسب معیشت از خودرو استفاده می‌کنند. اصلاح الگوی مصرف بنزین و ایجاد اعتماد در مردم، از اولویت‌های مجلس است.

گودرزی همچنین درباره حقوق نیروهای مسلح؛ افزود: مجلس توجه ویژه به حقوق نیروهای مسلح دارد. این افراد با جان و دل از کیان کشور دفاع می‌کنند و وظیفه ماست که سطح رفاه واقعی آنها را متناسب با تورم و شرایط اقتصادی بهبود ببخشیم و حقوق آنان را افزایش دهیم.

وی با بیان  اینکه هدف از نشست‌های بررسی برنامه هفتم مچ‌گیری از دولت نیست، خاطرنشان کرد: بلکه بلکه فرصتی برای تعامل، همدلی و بهبود عملکرد است. مجلس با همکاری دولت، مشکلات موجود را بررسی و برای رفع موانع و تحقق برنامه هفتم اقدامات لازم را انجام خواهد داد.