شناسهٔ خبر: 75764165 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات | لینک خبر

در رویداد «فناوری فضایی در خدمت توسعه پایدار و صلح جهانی» مطرح شد:

هم‌افزایی پارک فاوا و سازمان فضایی برای توسعه صنعت فضایی

در رویداد «فناوری فضایی در خدمت توسعه پایدار و صلح جهانی» که با حضور رئیس سازمان فضایی ایران و رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در پارک فاوا برگزار شد، بر لزوم انسجام در اکوسیستم فضایی کشور و نقش پارک فاوا در پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان فضاپایه تأکید شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات مصطفی مافی، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در این رویداد ضمن معرفی ظرفیت‌ها و خدمات پارک فاوا گفت: پارک فاوا یک پارک تخصصی و ملی است که از کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات، ارتباطات و همچنین فناوری های مرتبط با حوزه ماهواره و فضا در سراسر کشور حمایت می‌کند. دو قانون مهم شامل قانون حمایت از تجاری‌سازی اختراعات و شرکت‌های دانش‌بنیان (مصوب ۱۳۸۹) و قانون جهش تولید دانش‌بنیان (مصوب ۱۴۰۱) پشتوانه اصلی حمایت از شرکت‌های فناور در پارک‌ها هستند.
وی با اشاره به استقرار شرکت‌ها در پارک فاوا افزود: مزایای قانونی همچون معافیت‌های مالیاتی، تسهیل در قراردادهای خرید محصولات دانش‌بنیان، صدور پروانه اشتغال برای نیروهای خارجی و عدم شمول قانون کار، از جمله مزایای عضویت در پارک فاواست. حضور شرکت‌ها در کنار یکدیگر موجب شبکه سازی و افزایش هم‌افزایی می‌شود.
رئیس پارک فاوا با تأکید بر ضرورت تحول در شیوه تعامل شرکت‌ها گفت: تکیه صرف بر همکاری با دستگاه‌های دولتی دیگر پاسخگوی نیاز امروز نیست و باید به سمت همکاری‌های میان‌شرکتی و ارتباط مستقیم با مصرف‌کنندگان حرکت کنیم. بازار دولت پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و نباید تنها به آن بسنده کرد؛ بلکه لازم است محصولات و خدمات فناورانه برای بازارهای متنوع، به‌ویژه بخش خصوصی و عرصه بین‌المللی، توسعه یابد.
وی در پایان اظهار داشت: بزرگ‌ترین مزیت کشور، نیروی انسانی متخصص است و پارک فاوا تمام ظرفیت خود را برای پشتیبانی از شرکت‌های فناور به کار گرفته است. 
تأکید بر انسجام شرکت‌های فضایی و نقش پارک فاوا
در ادامه حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، با اشاره به اهمیت همگرایی در حوزه فضایی کشور گفت: یکی از نقاط ضعف فعلی در اکوسیستم فضایی، پراکندگی شرکت‌ها و نهادهای خصوصی است که این موضوع ارائه خدمات و رفع موانع را با دشواری روبه‌رو کرده است. هدف از برگزاری نشست در پارک فاوا، بهره‌گیری از ظرفیت‌های این مجموعه برای ایجاد انسجام میان فعالان بخش خصوصی است.
وی افزود: برای رشد صنعت فضایی و تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، باید بخش خصوصی را بیش از گذشته فعال کنیم و بدون نگاه رقابتی، امور قابل واگذاری را به آن‌ها بسپاریم. دولت باید زمینه‌ساز فعالیت بخش خصوصی باشد، نه رقیب آن. 
رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه از بازنگری و اصلاح برنامه ده‌ساله فضایی کشور خبر داد و گفت: نشست امروز در حوزه توسعه خدمات مبتنی بر داده و تصویر برگزار شد. طبیعتاً شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان فعال در این عرصه، نقش کلیدی در تبدیل داده‌ها به محصول و خدمت دارند. نزدیکی شرکت‌ها به یکدیگر موجب هم‌افزایی، کاهش موازی‌کاری و ارتقای کیفیت خدمات خواهد شد.
سالاریه در پایان همچنین به نقش پارک فاوا در توسعه زیرساخت‌های صنعت فضایی اشاره کرد و افزود: با همکاری پارک فاوا، پژوهشگاه فضایی و سایر نهادهای وزارت ارتباطات، تلاش می‌کنیم زیرساخت‌های کلیدی از جمله مراکز داده، انرژی و پردازش را فراهم کنیم. تنها با واگذاری امور به بخش خصوصی می‌توان سرعت، نوآوری و جذب نخبگان را افزایش داد.
در پایان نشست، نمایندگان شرکت‌های فناور فعال در حوزه خدمات فضاپایه به معرفی توانمندی‌های خود پرداختند و در بخش پرسش و پاسخ با مسئولان سازمان فضایی و پارک فاوا، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را برای تقویت همکاری‌ها مطرح کردند.

رسانه جدید