شناسهٔ خبر: 75757123 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

احداث دو فضای جدید آموزشی استثنایی در سقز

سقز- رئیس اداره آموزش وپرورش و پرورش استثنایی کردستان گفت: دو فضای جدید آموزشی در راستای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی در سقز برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه ساخته می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، اقبال خانی پیش از ظهر دوشنبه در بازدید از زمین هزار و ۸۰۰ متری پروژه ساخت اولین هنرستان دانش‌آموزان با نیازهای ویژه شهرستان سقز وسومین هنرستان استثنایی استان، اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز (عادی) ۶.۱ متر مربع و به ازای هر دانش‌آموز با نیازهای ویژه ۹ متر مربع است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: قول مساعدت خیر بزرگوار حاج ماموستا خضر عمری برای ساخت اولین هنرستان سقز و مرکز جامع سنجش در این شهرستان گامی مؤثری در توسعه عدالت آموزشی است.

خانی ادامه داد: در سطح استان ۴ شهرستان سنندج، مریوان، سقز و بانه در زمینه سرانه فضای آموزشی مدارس استثنایی پایین‌تر از میانگین کشوری هستند.

رئیس آموزش و پرورش و پرورش استثنایی استان افزود: سرانه فضای آموزشی مدارس استثنایی در این شهرستان‌ها ۷ متر مربع است که این رقم کمتر از میانگین کشوری است.

وی اضافه کرد: براساس استانداردهای جهانی سرانه فضای آموزشی دانش‌آموزان استثنایی ۲۵ متر مربع تعریف شده که با توجه به نوع معلولیت و برنامه‌های توانبخشی و حمایتی، تعداد دانش آموزان در هر کلاس متفاوت می‌باشد.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان با اشاره به اینکه با تکمیل پروژه‌های جدید، سرانه این مدارس نیز افزایش خواهد یافت، گفت: اکثر فضاهای آموزشی موجود در آموزش و پرورش استثنایی استان نیازمند مقاوم سازی و بهینه سازی و تعمیرات کلی هستند.

وی با بیان اینکه نهضت عدالت آموزشی، یکی از راهبردهای مهم دولت چهاردهم و مورد تاکید و پیگیری جدی رئیس جمهور است، خواستار افزایش سهم مدارس استثنایی استان در نهضت توسعه عدالت آموزشی شد.

خانی به بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و حمایت‌های خیرین در زمینه مدرسه‌سازی اشاره کرد و گفت: روند کمک‌های خیرین در امر مدرسه سازی استان با توجه به وضعیت فضاهای آموزشی بویژه در حوزه استثنایی باید بیش از پیش تقویت شود.

وی خاطر نشان کرد: با وجود ایجاد دو مقطع پیش حرفه‌ای و کاردانش خاص در مدارس استثنایی استان از سال ۱۳۸۴ فضای مناسب و جدیدی برای این دانش آموزان ساخته نشده است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان در ادامه گفت: از سال ۱۴۰۲ با ارتقا مراکز اختلالات یادگیری به مراکز جامع سنجش، آموزش، توان‌بخشی و مداخله بهنگام این مراکز نیازمند ایجاد مراکز جدید و استاندارد در شهرهای هدف است.

وی عنوان کرد: از سال ۱۳۷۸ فقط یک فضای آموزشی ۶ کلاسه تیپ استاندارد در سطح استان و در شهرستان سقز به بهره برداری رسیده است.